Van visgraat tot Hongaarse punt

Wat is het verschil tussen visgraat en een Hongaarse punt? Het is één van de meest gestelde vragen die Dutzfloors krijgt. En dat is ook niet zo gek, want op het eerste gezicht lijken de patroonvloeren best op elkaar. Toch verschillen ze behoorlijk. Dutzfloors vertelt. 

 

Een visgraat vloer is te herkennen aan het zigzagpatroon. Het patroon ontstaat doordat de plankjes om en om in een hoek van 90 graden tegen elkaar aan liggen. Omdat de planken niet op een scherpe punt uitkomen, noemen we het ook wel ‘gebroken zigzag’. 
 
De Hongaarse punt heeft ook een zigzagpatroon. Deze plankjes worden echter in een hoek van 45 of 60 graden geplaatst en de uiteinden worden schuin af gesneden. Hierdoor ontstaat een zigzagpatroon dat wél tot een scherpe punt komt; het lijkt alsof de letter ‘V’ zich herhaalt.  
 
Hoe kies je tussen visgraat en Hongaarse punt? 
Zowel een visgraatvloer als Hongaarse punt zijn prachtige en populaire vloeren. Ze ogen beide luxe en passen in uiteenlopende interieurstijlen. Uiteindelijk is het een kwestie van smaak natuurlijk. Welk patroon vind jij mooier? Hoe complimenteert het de kamer waarin je de vloer wilt plaatsen? Om hier antwoord op te geven, heeft Hedwig van Dutzfloors een tip. ‘Kijk heel kritisch naar de kamer waarin je de vloer wilt leggen. Denk hierbij niet zozeer aan de vloer, maar kijk juist naar de rest. Kijk naar de muren, de ramen en eventuele gekke hoeken in de ruimte. Deze elementen in een kamer zijn bepalend voor het succes van de vloer die je kiest.’ 
 
Combineer je graag een zigzagpatroon met strakke lijnen? En wil je de kamer groter laten lijken? Dan is een Hongaarse punt vloer de beste keuze. Ga je liever voor een kamervullend zigzagpatroon? Dan past juist een visgraatvloer beter bij je. De plankgrootte heeft bij dit patroon een sterk effect: kleine planken ogen drukker, grotere planken lijken rustiger. 

Visgraatpatroon Hongaarse punt


Bekijk de vloeren in het écht 
Zelfs nu je de belangrijkste verschillen kent, is kiezen nog niet makkelijk. Hedwig geeft aan dat mensen pas weten wat ze willen, wanneer ze de houten vloeren van dichtbij zien. Hierom biedt de showroom van Dutzfloors verschillende stijlkamers. In deze ruimtes vind je en loop je op zowel Hongaarse punt- als visgraatvloeren. Deze vloeren bestaan uit Europees eikenhout, afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Dutzfloors adviseert graag welke vloer mooi bij een ruimte past op basis van de plattegrond en de wensen, het gevoel van de klant. 

https://www.dutzfloors.com/
Beetsterweg 9
9244GC, Beetsterzwaag
Telefoonnummer: 0512-212414
E-mail: info@dutzfloors.com

Geschreven op

Naar het overzicht

Ervaar wat wonen en slapen is!

Meubelzaak Prummel in Stadskanaal is het familiebedrijf van Jelle en Ria Prummel. Hier draait alles om aandacht en service. Thuis is dé... Lees meer »

Interieurs met een ziel

Ze hebben elkaar in het werk ontmoet en zijn inmiddels twaalf jaar een onafscheidelijk duo. Ze delen, behalve de liefde voor elkaar, een... Lees meer »

De kunst van het kleed

‘Ik schat dat er in Iran nog zeker tien miljoen kleden opgestapeld liggen, wachtend op een koper. Unieke, handgeknoopte vloerkleden van... Lees meer »

Het buitenleven leuk maken

Een oer-Hollands designmerk voor het buitenleven verovert de outdoorbranche. Sinds 2017 heeft Bubalou haar positie als lifestyle merk met... Lees meer »

Occhio breidt de met prijzen overladen armaturenreeks Mito uit met een bijzondere highlight

Iconisch, sculpturaal, expressief – Mito aura zweeft in het centrum van de ruimte. Met zijn karakteristiek ringvormig uplight en het krachtig... Lees meer »

DePadova Flagshipstore door Studio van ‘t wout

Een primeur voor Nederland; DePadova Flagshipstore is nu te vinden in Den Haag. Studio van ʼt Wout haalde deze Italiaanse design meubelen... Lees meer »

Van visgraat tot Hongaarse punt

Wat is het verschil tussen visgraat en een Hongaarse punt? Het is één van de meest gestelde vragen die Dutzfloors krijgt. En dat is ook... Lees meer »

Slaapkenner Lisse: Goed slapen begint met een goed advies

Een goede nachtrust zorgt voor goede concentratie door de dag heen, geeft een positieve houding én zorgt ervoor dat u minder vaak ziek bent.... Lees meer »

(Brand)stof tot nadenken

Of je nu wel of geen schoorsteen hebt. Wel of niet op gas of hout kunt, wilt of mag stoken. Met de nieuwe hybride en elektrische MatriX-haarden,... Lees meer »

Keukens voor fijnproevers

Ze delen een jarenlange vriendschap, een grote passie voor persoonlijke keukens en next level keukenapparatuur én delen hun kennis en ervaring... Lees meer »

Eco chiq

Ook op interieurgebied wordt het snel eenvoudiger om te kiezen voor meer duurzame eco-producten. Van beddengoed tot behang én met net zoveel... Lees meer »

Pilat & Pilat: Ambachtelijke meubelmakers ‘famylje’ uit Friesland

Diny. Hinke. Jehannes. Lutske. Mads. Meint. Stien. Tiemen. De namen van de modellen, verraden meteen de Friese afkomst van het meubelmerk... Lees meer »

Tussen de lakens met Goodnight

Goodnight is de grootste slaapkamer van Nederland. De winkel op Woonboulevard Cruquius telt 5000 vierkante meter en meer dan vijftig beddenmerken;... Lees meer »

Drie tips die jou minder tijd kwijt laten zijn aan het schoonmaken jouw woning

Schoonmaken is over het algemeen een klus waar we niet blij van worden. Ondanks het feit dat we hier niet blij van worden is het een klus... Lees meer »

Van visgraat tot Hongaarse punt

Wat is het verschil tussen visgraat en een Hongaarse punt? Het is één van de meest gestelde vragen die Dutzfloors krijgt. En dat is ook... Lees meer »

Slaapkenner Lisse: Goed slapen begint met een goed advies

Een goede nachtrust zorgt voor goede concentratie door de dag heen, geeft een positieve houding én zorgt ervoor dat u minder vaak ziek bent.... Lees meer »

Happy Circle: Stijlvol, duurzaam en tijdloos

Happy Circle, de plantenhanger, is een Nederlands product en merk, bedacht door Isabelle Leijser. Door het multifunctionele design en de... Lees meer »

Ervaar wat wonen is!

Meubelzaak Prummel in Stadskanaal is het familiebedrijf van Jelle en Ria Prummel. Hier draait alles om aandacht en service. Thuis is dé... Lees meer »

Badkamertrends 2021 by Ton Scholten

Trend 1: Stijlvol Scandinavisch. Sober, maar allesbehalve saai! De Scandinavische stijl kenmerkt zich door een tijdloze, minimalistische... Lees meer »

Liefdevol thuis

Verzorgd Wonen in Exloo lijkt in niets op een traditioneel verpleeghuis. Deze particuliere woonzorgvoorziening, voor ouderen in een voormalige... Lees meer »