Van visgraat tot Hongaarse punt

Wat is het verschil tussen visgraat en een Hongaarse punt? Het is één van de meest gestelde vragen die Dutzfloors krijgt. En dat is ook niet zo gek, want op het eerste gezicht lijken de patroonvloeren best op elkaar. Toch verschillen ze behoorlijk. Dutzfloors vertelt. 

 

Een visgraat vloer is te herkennen aan het zigzagpatroon. Het patroon ontstaat doordat de plankjes om en om in een hoek van 90 graden tegen elkaar aan liggen. Omdat de planken niet op een scherpe punt uitkomen, noemen we het ook wel ‘gebroken zigzag’. 
 
De Hongaarse punt heeft ook een zigzagpatroon. Deze plankjes worden echter in een hoek van 45 of 60 graden geplaatst en de uiteinden worden schuin af gesneden. Hierdoor ontstaat een zigzagpatroon dat wél tot een scherpe punt komt; het lijkt alsof de letter ‘V’ zich herhaalt.  
 
Hoe kies je tussen visgraat en Hongaarse punt? 
Zowel een visgraatvloer als Hongaarse punt zijn prachtige en populaire vloeren. Ze ogen beide luxe en passen in uiteenlopende interieurstijlen. Uiteindelijk is het een kwestie van smaak natuurlijk. Welk patroon vind jij mooier? Hoe complimenteert het de kamer waarin je de vloer wilt plaatsen? Om hier antwoord op te geven, heeft Hedwig van Dutzfloors een tip. ‘Kijk heel kritisch naar de kamer waarin je de vloer wilt leggen. Denk hierbij niet zozeer aan de vloer, maar kijk juist naar de rest. Kijk naar de muren, de ramen en eventuele gekke hoeken in de ruimte. Deze elementen in een kamer zijn bepalend voor het succes van de vloer die je kiest.’ 
 
Combineer je graag een zigzagpatroon met strakke lijnen? En wil je de kamer groter laten lijken? Dan is een Hongaarse punt vloer de beste keuze. Ga je liever voor een kamervullend zigzagpatroon? Dan past juist een visgraatvloer beter bij je. De plankgrootte heeft bij dit patroon een sterk effect: kleine planken ogen drukker, grotere planken lijken rustiger. 

Visgraatpatroon Hongaarse punt


Bekijk de vloeren in het écht 
Zelfs nu je de belangrijkste verschillen kent, is kiezen nog niet makkelijk. Hedwig geeft aan dat mensen pas weten wat ze willen, wanneer ze de houten vloeren van dichtbij zien. Hierom biedt de showroom van Dutzfloors verschillende stijlkamers. In deze ruimtes vind je en loop je op zowel Hongaarse punt- als visgraatvloeren. Deze vloeren bestaan uit Europees eikenhout, afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Dutzfloors adviseert graag welke vloer mooi bij een ruimte past op basis van de plattegrond en de wensen, het gevoel van de klant. 

https://www.dutzfloors.com/
Beetsterweg 9
9244GC, Beetsterzwaag
Telefoonnummer: 0512-212414
E-mail: info@dutzfloors.com

Geplaatst op

Naar het overzicht

De kracht van licht | Versteeg Lichtstudio

Familiebedrijf Versteeg Lichtstudio in Haarlem heeft al 43 jaar ervaring met het verlichten van woonhuizen, werkplekken en hotels/restaurants.... Lees meer »

Een elegante dame

Het jaar 2020 staat in ieders geheugen gegrift: het was het eerste coronajaar. Precies dan openen interieurspecialisten René en Sophia Wansleeben... Lees meer »

Interieur van a tot z

Interieurspecialist Prummel in Stadskanaal is het familiebedrijf van Jelle en Ria Prummel. Hier draait alles om aandacht en beleving, laten... Lees meer »

Buiten de lijntjes kleuren

Als hij tekent, zit hij in zijn eigen cocon. Dan verdwijnt de wereld om hem heen en is hij met zijn hoofd ín de tekening. Maar waar interieurdesigner... Lees meer »

Vakantiegevoel in huis

Je vindt er dingen die je nergens anders vindt en een sfeer waardoor je je even buiten Nederland waant. Dat had Jet van Basten Batenburg... Lees meer »

Meer dan een mooi ontwerp

Cecilia Kollross is in Brazilië geboren en opgegroeid. Daar heeft ze architectuur en stedenbouw gestudeerd. In Nederland heeft ze bij de... Lees meer »

Retrodeuren in Zoetermeer

Retrodeuren voor mensen die mooie deuren wensen. De specialist Retrodeuren.nl is dé specialist als het om stalen deuren gaat. Denk hierbij... Lees meer »

Een interieur dat rust brengt

Niets is zo persoonlijk als de inrichting van je huis. Hoe fijn is het dan om het interieurdesign over te laten aan twee specialisten die... Lees meer »

Zomertijd

Zomertijd! Dagen waarin het leven binnen en buiten ontspannen in elkaar overvloeit. Eindeloos genieten met duurzaam tuinmeubilair wat lang... Lees meer »

Lovely landscape

De natuur, een oneindige inspiratiebron! Van vertrouwde natuurverschijnselen in de vorm van golven en wolken, tot verstilde momentopnames... Lees meer »

Colourfull Line Up

Bij rechtlijnig ligt starheid op de loer maar gecombineerd met kleur ontstaat een speels en zacht lijnenspel. Lamp Aura Light van Sabine... Lees meer »

Beleef je nieuwe badkamer bij Sanitair Design Center Alkmaar

Wie Sanitair Design Centre Alkmaar bezoekt, stapt in een veelzijdige showroom vol sanitair en tegels uit het luxe segment. Gelegen aan de... Lees meer »

Buiten is het nieuwe binnen | Veldman Zonwering

In elk jaargetijde en op ieder moment ontspannen buiten kunnen zitten, omringd door comfort en stijl. Dat kan met de hulp van Veldman Zonwering... Lees meer »

Wonen op het water | Smits Jachtmakelaardij

Geheel in lijn met de opkomende trend van waterwonen ontwaart Smits Jachtmakelaardij een stijgende belangstelling voor schepen als woonruimte.... Lees meer »

Een halve eeuw aan toewijding | Ton Scholten

Wat begon met een kleine garage vol tegels, is een halve eeuw later uitgegroeid tot een succesvolle onderneming in tegels en sanitair met... Lees meer »

Beleef je nieuwe badkamer bij Sanitair Design Center Alkmaar

Wie Sanitair Design Centre Alkmaar bezoekt, stapt in een veelzijdige showroom vol sanitair en tegels uit het luxe segment. Gelegen aan de... Lees meer »

Eco chiq

Ook op interieurgebied wordt het snel eenvoudiger om te kiezen voor meer duurzame eco-producten. Van beddengoed tot behang én met net zoveel... Lees meer »

Pilat & Pilat: Ambachtelijke meubelmakers ‘famylje’ uit Friesland

Diny. Hinke. Jehannes. Lutske. Mads. Meint. Stien. Tiemen. De namen van de modellen, verraden meteen de Friese afkomst van het meubelmerk... Lees meer »

Tussen de lakens met Goodnight

Goodnight is de grootste slaapkamer van Nederland. De winkel op Woonboulevard Cruquius telt 5000 vierkante meter en meer dan vijftig beddenmerken;... Lees meer »

Drie tips die jou minder tijd kwijt laten zijn aan het schoonmaken jouw woning

Schoonmaken is over het algemeen een klus waar we niet blij van worden. Ondanks het feit dat we hier niet blij van worden is het een klus... Lees meer »

Van visgraat tot Hongaarse punt

Wat is het verschil tussen visgraat en een Hongaarse punt? Het is één van de meest gestelde vragen die Dutzfloors krijgt. En dat is ook... Lees meer »

Slaapkenner Lisse: Goed slapen begint met een goed advies

Een goede nachtrust zorgt voor goede concentratie door de dag heen, geeft een positieve houding én zorgt ervoor dat u minder vaak ziek bent.... Lees meer »

Happy Circle: Stijlvol, duurzaam en tijdloos

Happy Circle, de plantenhanger, is een Nederlands product en merk, bedacht door Isabelle Leijser. Door het multifunctionele design en de... Lees meer »

Ervaar wat wonen is!

Meubelzaak Prummel in Stadskanaal is het familiebedrijf van Jelle en Ria Prummel. Hier draait alles om aandacht en service. Thuis is dé... Lees meer »