Culinair

Oogstrelend, oorstrelend en tongstrelend.

Evergreens - where food and music come together. Twee jaar voorbereiding, liefde, passie en veel plezier. Graag presenteren wij u Evergreens from around Europe. Een unieke combinatie van recepten en muziek zoals nog nooit eerder verschenen is. Lees meer »

QUALITY LODGINGS | viert jubileum 21 diner

‘QL Hotel of the Year 2024’ Award uitgereikt aan Châteauhotel & Restaurant de Havixhorst Arnhem, dinsdag 18 juni 2024 - Quality Lodgings, biedt het overzicht van kwaliteitshotels in Europa. Het is het instituut wat vertelt waar je moet zijn voor authentieke... Lees meer »

Gastronomisch genieten | Westcord WTC Hotel Leeuwarden

Leeuwarden is het bruisende hart van Friesland en een ideale bestemming voor een onvergetelijke ‘culinaire’ citytrip. Het viersterren WestCord WTC Hotel en het panoramische Restaurant élevé tillen je citytrip naar een hoger niveau. Laat Lees meer »

Het geheime recept van Aruba

Aruba behoort met een oppervlakte van 180 km² tot een van de kleinere eilanden in het Caribisch gebied. Maar laat je daardoor niet van de wijs brengen, want deze kleine parel met de meeste zonuren in de Caraïben staat niet alleen bekend om de oogverblindende... Lees meer »

Onvergetelijk dineren | Ratatouille Food & Wine

Chef-kok Jozua Jaring houdt van zijn werk. Zijn restaurant Ratatouille Food & Wine in het centrum van Haarlem is al tien jaar op rij bekroond met een Michelinster. Hij noemt zijn restaurant een toevluchtsoord voor liefhebbers van verfijnde smaken en culinaire... Lees meer »

Wegsmelten met ijs en chocolade | Chocolaterie Pierre

Bonbons, ijs, dagelijks verse brownies, muffins, kokosmacronen en uiteraard de wereldberoemde bokkenpoten: Chocolaterie Pierre in Hillegom en Haarlem biedt al 30 jaar traktaties die de zintuigen prikkelen en een mens blij maken. Lees meer »

Een rosé die goud waard is | AIX Rosé

Met 300 dagen zon per jaar schittert de Middellandse Zee op de achtergrond, terwijl goed onderhouden rijen wijnstokken het golvende landschap omarmen, verweven met de beroemde lavendelvelden van de regio. Geen enkele plaats in de Provence belichaamt de... Lees meer »

Een culinair paradijs

Wie aan Aruba denkt, komt al gauw uit op de mooiste stranden, het perfecte klimaat en de vriendelijkste locals. Maar wist je dat het ‘One happy island’ ook een paradijs is voor fijnproevers? Op dit eiland in de Caraïbische Zee eet je de sterren van de... Lees meer »

Nieuwe smaken ontdekken

Op zo’n 10 minuten rijden van Groningen staan in het pittoreske dorp Aduard drie oude lindebomen. Ze sieren de monumentale gevel uit 1735 van Herberg Onder de Linden. Chef-kok Steven Klein Nijenhuis runt er nu precies zeven jaar een Michelin-restaurant... Lees meer »

25 jaar vineuze gastronomie

We kennen allemaal de uitspraak: 1 en 1 maakt 3. Dan is er sprake van iets bijzonders waarbij twee onderdelen zoveel meerwaarde aan elkaar toevoegen, dat er als het ware een derde onderdeel uit voortkomt. Dat is zo ongeveer de historie van Cathy Moerdijk... Lees meer »

Italian Fine Dining

Het meest verfijnde dat Italië op culinair vlak te bieden heeft? Dat brengt chef-kok Michael Cervino persoonlijk naar je toe. Denk aan een luxe Italiaanse restaurantervaring in het comfort van je eigen woning. Een Italiaanse bruiloft in de tuin. Lees meer »

De grote zus van...

Soms wordt een tweede zaak ‘het zusje van’ genoemd, ‘maar in ons geval is het kleine zusje uitgegroeid tot volwaardige en zelfstandige zus van ons restaurant ’t Gerecht in Heerenveen’, begint ondernemer Luberto Agricola te vertellen. ‘De alled Lees meer »