Buiten is het nieuwe binnen | Veldman Zonwering

In elk jaargetijde en op ieder moment ontspannen buiten kunnen zitten, omringd door comfort en stijl. Dat kan met de hulp van Veldman Zonwering uit Heerenveen. Eigenaar Jaap Dijkstra: ‘Wij helpen klanten het maximale uit hun buitenruimte te halen, zodat buiten een verlengstuk van binnen wordt.’

Veldman Zonwering is een echt familiebedrijf dat al sinds 1899 aan de top van de markt meedraait. Echtpaar Margriet Veldman en Jaap Dijkstra staat als derde generatie aan het roer. ‘Van de klassieke raamlopers waar het 125 jaar geleden mee begon, zijn we uitgegroeid tot een specialist in alle soorten luxe zonwering, terrasoverkappingen en buitenkamers. Wij staan voor buitenleven op hoog niveau, het hele jaar door. Want ook als het regent, stormt of koud is, kunt u in onze buitenkamers ontspannen genieten van het leven met een wijntje erbij.’

Uitgebreide collectie
In de showroom in Heerenveen is een uitgebreide collectie van producten te zien. ‘Mensen zijn hier op afspraak van harte welkom. We vragen altijd om foto’s van de situatie mee te nemen. Samen met de klant kijken we wat de mogelijkheden zijn en hoe we de wensen technisch het beste kunnen invullen. Als het plan gereed is, komen we graag thuis op bezoek om alles door te spreken en de exacte maatvoering op te nemen. Onze kracht is dat we voor iedere situatie een op maat gesneden oplossing kunnen bieden. En dat niets te gek is.’

Eindeloze mogelijkheden
Misschien wel het leukste van zijn vak vindt Jaap dat hij samen met het team elk idee kan omzetten in een realistisch en praktisch systeem. ‘Iedere opdracht is anders. En de mogelijkheden zijn tegenwoordig eindeloos. Waar vroeger bijvoorbeeld alleen de keuze was uit een rood, oranje en groen doek, zijn er nu wel 1.000 kleuren beschikbaar voor textieldaken en pergola’s. Er is enorm veel mogelijk. We kunnen alles specifiek laten produceren op wens van de klant. In elke stijl, van modern tot klassiek. We hanteren korte lijnen en willen graag fantastisch mooie dingen voor onze klanten maken.’

 

Trends
Een trend in opkomst is een buitenkamer met kantelbare lamellen die tegenwoordig zelfs kunnen openschuiven, vertelt Jaap. ‘Dat is echt top of the bill. Wanneer de lamellen een klein beetje open staan, laten ze een aangenaam briesje binnenstromen en blokkeren ze het directe zonlicht. Er is een optie om zipscreens, glazen wanden en Louvre toe te voegen. Die geven een gezellig en beschermd gevoel.’ Op het gebied van zonwering winnen buitenjaloezieën, aan populariteit, ziet Jaap. ‘De lamellen daarvan zijn verkrijgbaar in 42 verschillende kleuren. Met een afstandsbediening of smart home system kunt u ze in iedere gewenste stand zetten. Speciaal voor situaties zoals bij driehoek gevels, blijkt Louvre bijzonder populair. Het biedt niet alleen verduistering en bescherming, maar past ook perfect bij de architectonische uitstraling van dit type woningen.’

 

Nieuwbouw
Aan klanten die bezig zijn een nieuw huis te laten bouwen roept Jaap op om in zo’n vroeg mogelijk stadium te komen praten. ‘Dan kunnen we onze expertise al in de ontwerpfase toevoegen. Ook de aanleg van een nieuwe tuin of de bouw van een zwembad kan een aanknopingspunt zijn om bij ons aan te kloppen. Maar uiteraard staan onze deuren open voor iedereen die op een stijlvolle manier het maximale uit het buitenleven wil halen.’

www.veldmanzonwering.nl
Geplaatst op

Naar het overzicht

3 Days of Design | Occhio

3daysofdesign: met de nieuwe armaturenseries Coro en Coro moon presenteert Occhio het nieuwe purisme in lichtontwerp Tijdens de 3daysofdesign... Lees meer »

Briljant zien | Bril Jan't

Verfijnd zicht met pure elegantie. Die verbinding maakt opticien Bril Jan’t in Lisse alweer 27 jaar. Jan Kik, eigenaar en oprichter van... Lees meer »

Buiten is het nieuwe binnen | Veldman Zonwering

In elk jaargetijde en op ieder moment ontspannen buiten kunnen zitten, omringd door comfort en stijl. Dat kan met de hulp van Veldman Zonwering... Lees meer »

Stoelen weerspiegelen de tijdgeest | RSGA Museum

Veel musea hebben designstoelen in hun collectie. Maar een museum volledig gewijd aan stoelen, dát bestond nog niet in Nederland. Met het... Lees meer »

Natuurlijk design

Zand tussen je tenen, kriebelend gras onder je voeten, de gure wind op je wang of de verwarmende zonnestralen op je hoofd. Even uitwaaien... Lees meer »

Dag en nacht shinen

De dagen worden korter en donkerder. Winter is coming. Gelukkig is Light Design van Loenen een oase van licht en warmte. Deze knusse winkel... Lees meer »

Buiten de lijntjes kleuren

Als hij tekent, zit hij in zijn eigen cocon. Dan verdwijnt de wereld om hem heen en is hij met zijn hoofd ín de tekening. Maar waar interieurdesigner... Lees meer »

Lampenkappen op maat!

Light Design van Loenen uit Wassenaar heeft niet alleen exclusieve verlichting, maar maakt ook lampenkappen op maat uit eigen atelier en... Lees meer »

The next thing

Pioniers, verhalenvertellers, wereldverbeteraars: ontwerpers Maartje Dros en Eric Klarenbeek zijn het allemaal. Samen vormen ze Studio Klarenbeek... Lees meer »

Met aandacht luisteren | Ynter

Een audiosysteem dat vanuit alle hoeken je zintuigen prikkelt, een televisie die je thuis een bioscoopervaring geeft: Bang & Olufsen staat... Lees meer »

Outfits met impact

Prachtige stoffen, geraffineerde breisels, mooie warme kleuren; dit winterseizoen laat She’s Different in Rijssen je weer verbazen met een... Lees meer »

Urban design

Een goede inrichting is een mix van oude en nieuwe voorwerpen, verfijnd en eenvoudig, kostbaar en alledaags. Dat geeft je huis het unieke... Lees meer »

Buiten is het nieuwe binnen | Veldman Zonwering

In elk jaargetijde en op ieder moment ontspannen buiten kunnen zitten, omringd door comfort en stijl. Dat kan met de hulp van Veldman Zonwering... Lees meer »

Een luxe tuin vol leven | Wesseling Tuinen

Bij een luxueuze tuin heeft men al snel een associatie met strak en summier grondgebruik. Mensen die zo’n tuin ambiëren, zijn bij deze groep... Lees meer »

Thuis in je tuin

De tuin is een volwaardige buitenkamer geworden. Met meubels die even comfortabel en mooi zijn als de meubels in de woonkamer. Sfeervolle... Lees meer »

Kussens om te zoenen

Ze zorgen voor kleur en comfort. Zijn er voor buiten en binnen. Dikker en dunner. Rechthoekig, rond, vierkant en alles er tussenin. Verkrijgbaar... Lees meer »

De buitenkeuken is here to stay.

WWOO is de oersterke betonnen buitenkeuken van Nederlandse bodem. Volgens ontwerper Piet-jan van den Kommer is de trend in Nederland zich... Lees meer »

Royal Design Exclusief Buitenmeubilair 

Dutch simplicity Door in te springen op low dining, met kussens in frisse kleuren en meubels die ze zelf ontwerpen heeft Royal Design exact... Lees meer »

Vuurplaatsen

Het Pure Garden programma van Blomus heeft tal van mooie producten om het outdoorseizoen te veraangenamen. De gelvuurplaats Luna (foto)... Lees meer »

Buiten is het nieuwe binnen | Veldman Zonwering

In elk jaargetijde en op ieder moment ontspannen buiten kunnen zitten, omringd door comfort en stijl. Dat kan met de hulp van Veldman Zonwering... Lees meer »

Wonen op het water | Smits Jachtmakelaardij

Geheel in lijn met de opkomende trend van waterwonen ontwaart Smits Jachtmakelaardij een stijgende belangstelling voor schepen als woonruimte.... Lees meer »

Een halve eeuw aan toewijding | Ton Scholten

Wat begon met een kleine garage vol tegels, is een halve eeuw later uitgegroeid tot een succesvolle onderneming in tegels en sanitair met... Lees meer »

Beleef je nieuwe badkamer bij Sanitair Design Center Alkmaar

Wie Sanitair Design Centre Alkmaar bezoekt, stapt in een veelzijdige showroom vol sanitair en tegels uit het luxe segment. Gelegen aan de... Lees meer »

Eco chiq

Ook op interieurgebied wordt het snel eenvoudiger om te kiezen voor meer duurzame eco-producten. Van beddengoed tot behang én met net zoveel... Lees meer »

Pilat & Pilat: Ambachtelijke meubelmakers ‘famylje’ uit Friesland

Diny. Hinke. Jehannes. Lutske. Mads. Meint. Stien. Tiemen. De namen van de modellen, verraden meteen de Friese afkomst van het meubelmerk... Lees meer »

Tussen de lakens met Goodnight

Goodnight is de grootste slaapkamer van Nederland. De winkel op Woonboulevard Cruquius telt 5000 vierkante meter en meer dan vijftig beddenmerken;... Lees meer »

Drie tips die jou minder tijd kwijt laten zijn aan het schoonmaken jouw woning

Schoonmaken is over het algemeen een klus waar we niet blij van worden. Ondanks het feit dat we hier niet blij van worden is het een klus... Lees meer »

Van visgraat tot Hongaarse punt

Wat is het verschil tussen visgraat en een Hongaarse punt? Het is één van de meest gestelde vragen die Dutzfloors krijgt. En dat is ook... Lees meer »

Slaapkenner Lisse: Goed slapen begint met een goed advies

Een goede nachtrust zorgt voor goede concentratie door de dag heen, geeft een positieve houding én zorgt ervoor dat u minder vaak ziek bent.... Lees meer »

Happy Circle: Stijlvol, duurzaam en tijdloos

Happy Circle, de plantenhanger, is een Nederlands product en merk, bedacht door Isabelle Leijser. Door het multifunctionele design en de... Lees meer »

Ervaar wat wonen is!

Meubelzaak Prummel in Stadskanaal is het familiebedrijf van Jelle en Ria Prummel. Hier draait alles om aandacht en service. Thuis is dé... Lees meer »