Vakantiegevoel in huis

Je vindt er dingen die je nergens anders vindt en een sfeer waardoor je je even buiten Nederland waant. Dat had Jet van Basten Batenburg voor ogen, toen ze de deuren opende van conceptstore en interieurstudio Couvaloup – vernoemd naar haar oude boerderijtje in de Provence. 

Redactie: Elke Agten

Couvaloup is een mediterraan geïnspireerde interieurwinkel waar je omringd wordt door geuren en kleuren die aan vakantie doen denken. Het is een toegankelijke plek waar je tijdloze en authentieke artikelen vindt. Jet reist dan ook geregeld om de meest unieke woonitems in te kopen, vaak van kleine ateliers. ‘Je vindt hier een paar Nederlandse merken, maar het merendeel van de inmiddels meer dan vijftig merken komt uit andere Europese landen rond het Middellandse Zeegebied.’

Zuidelijke sfeer
Ze is nog geen jaar open, maar toch is Couvaloup al niet meer weg te denken uit de Langstraat in Wassenaar. Klanten hadden behoefte aan een winkel als deze, vertelt Jet. ‘Soms komen mensen gewoon even langs om de zuidelijke sfeer op te zoeken.’ De focus ligt op producten met een ziel, op makers. Veel is handgemaakt op basis van oude ambachtelijke methodes. Je kunt er een bank kopen, maar ook prachtige lampen, servies, kussens en cadeautjes, zoals mooie sieraden. ‘Het is een conceptstore waar je op ideeën wordt gebracht, bijvoorbeeld over hoe zaken te combineren.’

Bijzondere combinaties
De winkel is het enige verkooppunt in Nederland van het iconische Parijse merk Caravane, dat accessoires en meubelen met een cosmopolitische sfeer biedt. Het hebben van een interieurwinkel -  waar ze klanten die echte experience kan bieden - was een langgekoesterde wens. ‘Hier kan ik in 3D laten zien wat ik bedoel’, zegt Jet die al tientallen jaren interieurs ontwerpt. ‘Mijn kracht ligt op het creatieve vlak; het maken van bijzondere combinaties van meubelen, objecten en texturen. Het complete ontwerp van een interieur behoort dus ook tot de mogelijkheden, net als korte inspiratiesessies.’

Couvaloup is één van de officiële dealers van het Italiaanse merk Gervasoni, bekend van de GHOST bank. ‘Dit bedrijf dateert uit 1882 en maakt meubels voor binnen en buiten van heel mooie materialen, vaak ontworpen door de beroemde designer Paola Navone’, legt Jet uit. Stoere maar toch elegante ontwerpen, vooral door de mix van materialen en het gevoel voor detail.  

Couvaloup Mediterranean Living

Langstraat 24 -26
2242 KM Wassenaar
www.couvaloup.com

Instagram: @couvaloupprovence

Geschreven op

Naar het overzicht

De kracht van licht

Familiebedrijf Versteeg Lichtstudio in Haarlem heeft al 43 jaar ervaring met het verlichten van woonhuizen, werkplekken en hotels/restaurants.... Lees meer »

Een elegante dame

Het jaar 2020 staat in ieders geheugen gegrift: het was het eerste coronajaar. Precies dan openen interieurspecialisten René en Sophia Wansleeben... Lees meer »

Interieur van a tot z

Interieurspecialist Prummel in Stadskanaal is het familiebedrijf van Jelle en Ria Prummel. Hier draait alles om aandacht en beleving, laten... Lees meer »

Buiten de lijntjes kleuren

Als hij tekent, zit hij in zijn eigen cocon. Dan verdwijnt de wereld om hem heen en is hij met zijn hoofd ín de tekening. Maar waar interieurdesigner... Lees meer »

Vakantiegevoel in huis

Je vindt er dingen die je nergens anders vindt en een sfeer waardoor je je even buiten Nederland waant. Dat had Jet van Basten Batenburg... Lees meer »

Meer dan een mooi ontwerp

Cecilia Kollross is in Brazilië geboren en opgegroeid. Daar heeft ze architectuur en stedenbouw gestudeerd. In Nederland heeft ze bij de... Lees meer »

Retrodeuren in Zoetermeer

Retrodeuren voor mensen die mooie deuren wensen. De specialist Retrodeuren.nl is dé specialist als het om stalen deuren gaat. Denk hierbij... Lees meer »

Een interieur dat rust brengt

Niets is zo persoonlijk als de inrichting van je huis. Hoe fijn is het dan om het interieurdesign over te laten aan twee specialisten die... Lees meer »

Zomertijd

Zomertijd! Dagen waarin het leven binnen en buiten ontspannen in elkaar overvloeit. Eindeloos genieten met duurzaam tuinmeubilair wat lang... Lees meer »

Lovely landscape

De natuur, een oneindige inspiratiebron! Van vertrouwde natuurverschijnselen in de vorm van golven en wolken, tot verstilde momentopnames... Lees meer »