Een van deze boeken winnen?

Onderstaand de leestips van Lourens Magazine. Wilt u kans maken op één van de onderstaande boeken? Meedoen aan de winactie was mogelijk tot en met dinsdag 11 juli 2023. Met de winnaars is contact opgenomen.

Wandelen in de mooiste steden & dorpen aan het water
Nederland is rijk aan water én prachtige dorpen en steden. Ellie Brik – die al tien wandelbestsellers schreef – neemt je dit keer mee op haar wandelingen langs bijzondere monumenten, musea, koffietentjes en restaurants, altijd in de buurt van het water. Met 52 dagen wandelen langs het water kun je elke week op pad in eigen land of kies voor een van de vier routes net over de grens met België. En plak er gerust een dagje aan vast, want bij elke wandeling zit een tip voor een overheerlijke slaapplek.

Met:

  • Uitgeschreven wandelroutes en duidelijke wandelkaarten. Bij elke wandeling staat hoe je er met de auto en het ov kunt komen.
  • Met fijne adressen op de route voor lunch en shoppen.
  • Elke wandeling heeft als afsluiter een leuke tip om te overnachten.

978 94 9327 370 2 | € 23,50

Autopia
Was het aanvankelijk vooral een speeltje voor rijke avonturiers die de roes van snelheid en een flirt met de dood zochten, gaandeweg werd de auto de parel van de consumptiemaatschappij. Hij bood de bezitter vrijheid en flexibiliteit. Dankzij de auto konden mensen op vakantie en ontdekten zij de natuur. Met de auto trokken de stedelingen naar groene voorsteden. Wonen werd gescheiden van werken en winkelen, de sociaal gemengde stad maakte plaats voor bubbels van hoger- en lageropgeleiden. Alleen autobezitters namen deel aan de moderne tijd. In Autopia laat Peter Giesen zien hoe de auto onze wereld compleet veranderde.

Hij beschrijft hoe ondernemers en ontwerpers als Henry Ford, André Citroën en Ferdinand Porsche er een massaproduct van maakten. Hij vertelt over dichters en artiesten als Bertolt Brecht en Elvis Presley, die vielen voor de charme van het voertuig. En hij werpt een blik in de toekomst. Peter Giesen schrijft een requiem voor de auto met verbrandingsmotor, de machine die anderhalve eeuw het brandpunt van onze dromen was.

Peter Giesen studeerde geschiedenis in Utrecht waarna zijn loopbaan in de journalistiek begon. Voor de Volkskrant was hij vijf jaar lang werkzaam als correspondent in Parijs. Hij schreef vervolgens het boek Retour de France, dat op de shortlist van de Brusseprijs stond.

978 90 213 4030 2 | € 22,99

Korte & lange wandelingen
Mooie natuurgebieden, nationale parken, onverwacht inspirerende plekken in en om een stad. Wandelen kan overal, echt.

Een wandeling van een uurtje, een hele middag of zelfs een lang weekend? In Nederland zijn de mogelijkheden eindeloos. Je moet soms alleen even weten waar. Met deze geheel herziene editie Buitenluchtleven krijg je inspiratie om Nederland te ontdekken. Te voet! In deze nieuwe editie vind je 255 gebieden en wandelingen, overzichtskaarten en veel foto’s. Gewandeld, beschreven en gefotografeerd door Petra de Hamer. Veters strikken, flesje water mee en allemaal lekker naar buiten.

Het boek is praktisch ingedeeld per provincie, met een apart hoofdstuk voor de Waddeneilanden. Voorjaar 2023 verschijnt Buitenluchtleven Langs de Waddenzee, gevolgd door Buitenluchtleven Randstad & Groene Hart. Daarin vind je voor deze gebieden niet alleen nog meer wandelingen, maar ook veel historische weetjes, achtergrondinformatie en de nodige horeca-adressen.

978 90 83169 149 | € 23,50

Wandelingen, fietstochten & bijzondere overnachtingen
Niks leukers dan een weekend weg naar een fijn hotel of een andere plek voor een overnachting. ’s Avonds heerlijk lui, overdag lekker naar buiten. Lydia Michiels van Kessenich, bekend van haar succesvolle boek De paden op, ging speciaal voor dit boek naar twintig mooie plekken in Nederland waar je niet alleen heel goed kunt wandelen maar ook kunt fietsen.

Zo ontstond dit boek. Met twintig keer een zorgeloos kant-en-klaar weekend, dat helemaal voor je is uitgeprobeerd: twee dagen naar buiten, een nieuwe omgeving ontdekken en ’s avonds goed eten. De ene keer is het hotel fijn ouderwets en heeft de tijd er stil gestaan, de andere keer is het een boetiekhotel en soms iets verrassend moderns zoals een camping met je eigen tipi.

Na aankomst bij je logeeradres geef je tas af en kun je gelijk weer naar buiten. De eerste dag maak je een mooie wandeling in de buurt, op de tweede dag ga je fietsen, of precies andersom. Soms wordt er alleen gewandeld, soms alleen gefietst. Na twee dagen buiten zijn, ben je weer helemaal opgeladen.

De tochten variëren in lengte, zodat het leuk is voor iedereen. Het boek is geen routeboek met kaarten, overal wordt verwezen naar de routemakers en de routebeschrijvingen, zodat je gemakkelijk op stap kunt

978 90 8326 391 5 | € 23,50

Gids & dagboek voor wandelaars, fietsers en andere buitenmensen
Buiten begint aan de andere kant van de voordeur. Elke dag weer. Neem je voor om elke dag naar buiten te gaan. Frisse lucht is gezond, bewegen is prettig en misschien is het wel echt waar: buiten maakt gelukkig. Noteer je wandelingen, fietstochten, natuurvondsten, lijstjes met plekken waar je ooit nog heen wilt allemaal in dit boek. Met tips om anders te gaan kijken naar datgene wat er altijd is. En met foto’s van onze eigen natuurvondsten, ter inspiratie. Maak er wat moois van.

978 90 83169 187 (lichtblauw) | € 17,50

987 90 831569 163 (antraciet) | € 17,50

Good Better Bastard
Let’s Make BBQ Great Again werd in 2018 gekozen tot ‘BBQ Boek van het Jaar’. Meer dan 80.000 boeken en vijf jaar verder is The Bastard volwassen geworden en is Good Better Bastard het vierde boek van Jeroen Wesselink. In Good Better Bastard word je aan de hand van 24 archetypen meegenomen op een ongekend barbecue-avontuur. Types waarin je jezelf of een ander zeker zal herkennen. Vooropgesteld: iedere Bastard is one of a kind. Een mix van verschillende types in onontbeerlijk. Ben je een Chef en gril je een tomahawk met houtskoolboter, een Dictator met citroen-langoustines of een ware Entertainer met de ultieme borrelplank. Ieder karakter zegt wat over jouw barbecueskills of manier van koken.

Kunst geeft kleur aan het leven. Het verhaal in dit nieuwe boek wordt ook verteld door de ogen van een aantal inspirerende kunstenaars. Het zijn stuk voor stuk geweldige kunstwerken geworden die samen de The Bast-Art Collection vormen. Studio Giftig, Raphaël Hermans, Henk Schiffmacher, Hugo Kaagman, Ben de Boef, Sven Franzen, The Muralist en Peter de Vries hebben met hun fantastische kunstwerken invulling gegeven aan passie voor eten, karakter en The Bastard. 

Dit luxe kookboek met zwart linnen omslag en goudfolie deelt 96 recepten en 288 pagina’s aan unieke Bastard-content. De gerechten in dit boek zijn uitdagend, inspirerend, maar vooral heel erg lekker. Het is een afspiegeling van wat je het liefste op The Bastard maakt. Na een korte opfrisser om op de juiste manier en temperatuur je barbecue aan te steken, duik je ieder hoofdstuk in een karakteristieke wereld vol smaakvolle gerechten. Character is all, but taste is everything.

9789082882872 | € 39,95

Haar: 150 kapsels, snorren en baarden van Natasja Admiraal
Kapsels, baarden, snorren, pruiken en extensions zijn een geweldige manier om je persoonlijkheid te weerspiegelen. Dat laat het nieuwe boek ‘Haar’ van modejournalist en schrijver Natasja Admiraal zien.

In dit boek zijn maar liefst 150 kapsels, baarden en snorren verzameld. Van het torenhoge suikerspinkapsel tot de hanenkam, de vetkuif en de afro. Van baarden die geschiedenis schreven tot snorren die de zwaartekracht trotseren. De auteur legt haarfijn uit waar al die buitengewoon fascinerende haardrachten vandaan komen en wat ze betekenen. Grafisch ontwerper Jelle F. Post maakte de illustraties, zo gedetailleerd dat je de haren kunt tellen.

Het is onvoorstelbaar wat je allemaal met haar kunt doen. Haar leidt een eigen leven, en toch sparen we kosten noch moeite om het naar onze hand te zetten. Haar kan een bron van frustratie zijn, maar is in veel gevallen ook een teken van trots. Haar is veelzijdig, krachtig, hoogstpersoonlijk, magisch en ja, soms regelrecht kunst. Dit originele haarlexicon is dan ook onmisbaar voor iedereen die zich weleens druk maakt om de vraag: zit mijn haar goed?

Natasja Admiraal (1986) is schrijver en modejournalist, waaronder voor Lourens Magazine. Bij Waanders Uitgevers verscheen eerder haar kinderboek ‘Mode ABC, van All Star tot zonneklep’ met illustraties van Jelle F. Post.

9789462624726 | € 26,95 

Kijk, iedereen wil een popster. Maar ik ben een protestzanger
We zijn de videoclip van ‘Nothing Compares 2 U’ aan het maken. We hebben het grootste gedeelte van de clip al een paar dagen geleden in Londen opgenomen, in zo’n drie shots. In het eerste, een close-up, zing ik het nummer gewoon mee, terwijl ik op een stoel zit in een trui met een zwarte kraag. Maar bij ‘All the flowers that you planted, Mama, in the backyard, all died when you went away’ huilde ik zo’n twintig seconden lang.

Ik heb het gevoel dat ik het verpest heb. Ik wist me wel te herpakken en te blijven zingen, maar ik denk dat de opnames onbruikbaar zijn. Het is dus goed dat we hier in Parijs aan het filmen zijn.  Dat is beter voor iedereen.

Ik huilde omdat mijn moeder dood is. Ik ben er nog steeds door van slag, al ben ik al vierentwintig.

Wat ik me herinner is de autobiografie van de iconische Ierse protest zangeres Sinéad O'Connor. In dit boek spreekt ze openlijk over haar duistere jeugd, haar carrière als zangeres, moeder en activiste.

9789083131696 | € 27,50

Kunnen er nog steeds nieuwe plekken ontdekt worden in Nederland?
Wel als je met het boek van Manon van den Oort onder je arm op pad gaat. De schrijver (en fotograaf) neemt je mee op twaalf korte roadtrips - leuk voor een weekendje weg - door prachtige dorpen, steden en natuurgebieden in eigen land.

Leer Nederland weer door een andere bril kennen; rijd door schilderachtige dorpjes in Friesland, wandel door de wijngaarden van Zuid-Limburg of proef lokale smaken van Brabant tot in de Achterhoek. Ook deelt Manon de origineelste plekken om te overnachten.

12 regio’s en streken komen aan bod in het boek:Achterhoek, Amsterdam-Noord & Laag-Holland, Friesland, Gelderland, Gooi- en Vechtstreek, Groningen, Hanzesteden, Noord-Brabant, Utrecht, West-Friesland & Beemster, Zeeland, Zuid-Limburg.

Over Hey Frits. 12 korte roadtrips door Nederland:

  • Manon bezit de kunst om met haar prachtige foto's de sfeer vast te leggen van de bijzondere plekken waar ze komt;
  • Handige kaarten voor onderweg;
  • In vrijwel alle routes zit een combinatie van natuur, originele lunch- en dinertips en leuke activiteiten om te ondernemen;
  • Mooie karakteristieke plekken om te slapen: B&B's, kastelen, boutique hotels;
  • Elk hoofdstuk geeft je een 'must see' in de omgeving: van een korte wandeling tot een plek waar je echt een keertje moet zijn geweest om te eten en slapen.

978 94 9327 369 6 | € 24,95

Voel je beter in 5: een simpel stappenplan voor een lang en gezond leven
Een gezonder leven staat bij veel mensen hoog op het verlanglijstje. Maar de juiste keuzes maken en die ook volhouden is knap lastig. Rangan Chatterjee bedacht een simpel stappenplan waardoor je met minimale inspanningen een duurzame gezonde leefstijl ontwikkelt. Het boek staat boordevol tips en adviezen: van smoothies die je brein een mentale oppepper geven en manieren om stress te verminderen tot work-outs waar je soepeler en sterker van wordt.

9789041714848 | € 15,00

 

Kans maken op het boek van jouw keuze?

Deelname aan deze win-actie was mogelijk tot en met dinsdag 11 juli 2023. Winnaars hebben een persoonlijk bericht gekregen.

Rondom deze actie vragen wij ook uw adres, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat de winnaars snel en voor de zomervakantie de boeken in hun bezit hebben. Wij houden ons daar aan de Privacy Voorwaarden en onze Algemene Voorwaarden.

Geen actie meer missen van Lourens Magazine? Wordt dan Lourens Member.

Algemene voorwaarden en Privacy Voorwaarden