Een elegante dame

Het jaar 2020 staat in ieders geheugen gegrift: het was het eerste coronajaar. Precies dan openen interieurspecialisten René en Sophia Wansleeben hun nieuwe showroom in het Friese Beetsterzwaag. Een dorp dat ze goed kennen, want ze zijn al jaren graag te gast bij Landgoed Lauswolt. Toeval bestaat niet als blijkt dat directeur Marc van Gulick deze periode wil aangrijpen om een groot aantal kamers en suites van het 5-sterren hotel te restylen. 

Redactie: Willemien Vijvers

De samenwerking ontstond eigenlijk heel spontaan vertelt Marc van Gulick. “Lauswolt is eigendom van de Friese stichting FB Oranjewoud en die is groot voorstander van regionaal ondernemen. Op een vrijdagmiddag in september zaten René en Sophia op ons terras. We kennen elkaar al jaren. Ze vertelden dat ze hun showroom in het dorp hadden geopend en wilden graag één kamer in ons hotel in hun stijl inrichten om te gebruiken als referentie voor hun klanten. Al pratende kwam van het een het ander.’’

Zes proefkamers
De opdracht werd niet zonder meer gegund. In een week tijd maakten René en Sophia een presentatie, die laaiend enthousiast door de directie werd ontvangen. “De stijl en smaak sloot feilloos aan bij ons product’’, vertelt Marc. Een hotel in bedrijf verbouwen komt met uitdagingen, leerden René en Sophia al snel. “We hebben eerst zes proefkamers gedaan, om te kijken of onze ideeën in de praktijk werkten. Daar hebben we veel van geleerd. Daarna zijn we stap voor stap verder gegaan. Inmiddels zijn nog eens 31 kamers voltooid.’’

Historische grandeur
René en Sophia kregen van het hotel de vrije hand. “In het ontwerp hebben we ons laten leiden door de historie van het hoofdgebouw en de warme deken van de gastvrijheid die je hier ervaart. Dat gevoel van thuiskomen wilden we vertalen naar de kamers. Het was onze wens om binnen de historische grandeur van het hotel tóch te zorgen voor een ongedwongen, eigentijdse sfeer. We hebben bewust niet alles strak en glad gemaakt. Een oude dame heeft nu eenmaal haar rimpels. Dat is ook de charme.’’

Behang in de douche
Iedere kamer heeft zijn eigen verhaal, vertelt Sophia. “In de bruidssuite hebben we bijvoorbeeld een bad midden in de kamer gezet en in de royal suite hebben we iets rijkere materialen en stoffen gebruikt. Een heel bijzonder detail in alle kamers en suites is dat de douchecabines niet betegeld zijn. We hebben hier gekozen voor een speciaal behang met een hele mooie bloemenprint dat speciaal geschikt is voor natte ruimtes. Een Instagram-momentje noem ik dat. Het is iets waar gasten over praten.’’ 

Droombedden
De reacties van de gasten zijn buitengewoon positief. “Vooral de bedden vinden ze een droom’’, vertelt René. “We worden bijna wekelijks gebeld door gasten die vragen of ze bij ons zo’n bed mogen kopen. Er komen ook regelmatig hotelgasten bij ons in de showroom kijken. Daar hebben we een aantal klanten aan overgehouden.’’ En de klus is nog niet klaar. In de komende tijd staan de resterende 22 kamers op de planning. Daarna komen receptie, lounge, restaurant, bistro en wellness aan de beurt. “Het is een meerjarenproject’’, benadrukt Marc. “We zijn nu eerst volop bezig met de verduurzaming van ons landgoed.’’

Huisstijlbewaker
In de tussentijd blijft Sophia de stijlbewaker van het hotel. “Er gebeurt esthetisch niets zonder onderling overleg. Zo zorgen we dat er een vaste lijn blijft.’’ Het is leuk om samen verder te denken, beaamt Marc. “René en Sophia zijn lieve, enthousiaste mensen. Ik heb ze hoog zitten.’’ Soms is een blik genoeg om elkaar te begrijpen, ziet Sophia. “We weten precies wat we aan elkaar hebben. Marc vertrouwt op onze expertise. En wij op de zijne. De kwaliteit van de locatie, het personeel en het restaurant zijn immers perfect. Het enige wat wij hebben gedaan is dat geheel met goud omranden. Als we nu bij het landgoed wegrijden, kijken we met een trots gevoel in de achteruitkijkspiegel. De ‘grande dame’ is weer een elegante dame.’’ 

www.bywansleeben.nl 

www.lauswolt.nl

Geplaatst op

Naar het overzicht

De kracht van licht | Versteeg Lichtstudio

Familiebedrijf Versteeg Lichtstudio in Haarlem heeft al 43 jaar ervaring met het verlichten van woonhuizen, werkplekken en hotels/restaurants.... Lees meer »

Een elegante dame

Het jaar 2020 staat in ieders geheugen gegrift: het was het eerste coronajaar. Precies dan openen interieurspecialisten René en Sophia Wansleeben... Lees meer »

Interieur van a tot z

Interieurspecialist Prummel in Stadskanaal is het familiebedrijf van Jelle en Ria Prummel. Hier draait alles om aandacht en beleving, laten... Lees meer »

Buiten de lijntjes kleuren

Als hij tekent, zit hij in zijn eigen cocon. Dan verdwijnt de wereld om hem heen en is hij met zijn hoofd ín de tekening. Maar waar interieurdesigner... Lees meer »

Vakantiegevoel in huis

Je vindt er dingen die je nergens anders vindt en een sfeer waardoor je je even buiten Nederland waant. Dat had Jet van Basten Batenburg... Lees meer »

Meer dan een mooi ontwerp

Cecilia Kollross is in Brazilië geboren en opgegroeid. Daar heeft ze architectuur en stedenbouw gestudeerd. In Nederland heeft ze bij de... Lees meer »

Retrodeuren in Zoetermeer

Retrodeuren voor mensen die mooie deuren wensen. De specialist Retrodeuren.nl is dé specialist als het om stalen deuren gaat. Denk hierbij... Lees meer »

Een interieur dat rust brengt

Niets is zo persoonlijk als de inrichting van je huis. Hoe fijn is het dan om het interieurdesign over te laten aan twee specialisten die... Lees meer »

Zomertijd

Zomertijd! Dagen waarin het leven binnen en buiten ontspannen in elkaar overvloeit. Eindeloos genieten met duurzaam tuinmeubilair wat lang... Lees meer »

Lovely landscape

De natuur, een oneindige inspiratiebron! Van vertrouwde natuurverschijnselen in de vorm van golven en wolken, tot verstilde momentopnames... Lees meer »

Colourfull Line Up

Bij rechtlijnig ligt starheid op de loer maar gecombineerd met kleur ontstaat een speels en zacht lijnenspel. Lamp Aura Light van Sabine... Lees meer »

Beleef je nieuwe badkamer bij Sanitair Design Center Alkmaar

Wie Sanitair Design Centre Alkmaar bezoekt, stapt in een veelzijdige showroom vol sanitair en tegels uit het luxe segment. Gelegen aan de... Lees meer »