Meer dan een mooi ontwerp

Cecilia Kollross is in Brazilië geboren en opgegroeid. Daar heeft ze architectuur en stedenbouw gestudeerd. In Nederland heeft ze bij de Academie van Bouwkunst gestudeerd en bij verschillende architectenbureaus gewerkt. Nu woont en werkt ze in Den Haag.

Haar bedrijf Toca Projects verzorgt architectuur- en interieurprojecten, renovaties, uitbreidingen voor particulieren en bedrijven in heel Nederland en het buitenland. ‘Toca betekent in de Zuid-Amerikaanse taal Tupi-Guarani een hol in de grond, rots of boom waar dieren kunnen schuilen. Zo’n veilige, rustgevende plek creëer ik graag voor mijn opdrachtgevers. Bij de realisatie van een bouwproject denkt men vaak als eerste: het moet mooi zijn en karakter hebben. Dat is helemaal juist, maar om een project te laten slagen, zijn ook veel andere elementen belangrijk.’

Oplossingen bedenken
‘Tijdens mijn werk ben ik de hele tijd bezig met oplossingen te bedenken voor indelingen, lay-outs, materialisatie en constructie kwesties. Daarbij gebruik ik altijd mijn Excel files. Ik organiseer een specifieke planning van begin tot einde, met daarin afspraken met de klanten, installatievolgorde, aannemers en verschillende leveranciers. Mijn keuzes zijn heel bewust en ik selecteer de beste professionals om met mij te werken. We moeten allemaal gesynchroniseerd zijn om een resultaat van hoge kwaliteit te krijgen. We moeten ook een klik met elkaar hebben. Controle van alle items en de kosten zijn een belangrijk punt in mijn werk. De klant moet van tevoren weten hoeveel zij/hij gaat investeren in een bepaald item of in de hele renovatie.’ 

Rijk en boeiend
‘De wens van een klant begrijpen is heel belangrijk. Het is ook heel belangrijk te kunnen ontdekken wat een klant zelf niet kan uitdrukken of zelf niet kan zien. Omdat ik in meerdere landen heb gewoond – Brazilië, Nederland en Duitsland – ken ik de verschillende eisen en culturele kwesties van mensen, wat betreft de manier van wonen en werken. Communicatie met alle partijen van een project of renovatie - zoals de klant zelf, de leveranciers, de aannemers, verhuizers, de monteurs, de buren, de gemeente – staat daarin centraal. Het begrip van dit alles samen is wat mijn werk zo rijk en boeiend maakt. En uiteraard, het ontwerp moet natuurlijk zeker mooi worden!’

Geplaatst op

Naar het overzicht

De kracht van licht | Versteeg Lichtstudio

Familiebedrijf Versteeg Lichtstudio in Haarlem heeft al 43 jaar ervaring met het verlichten van woonhuizen, werkplekken en hotels/restaurants.... Lees meer »

Een elegante dame

Het jaar 2020 staat in ieders geheugen gegrift: het was het eerste coronajaar. Precies dan openen interieurspecialisten René en Sophia Wansleeben... Lees meer »

Interieur van a tot z

Interieurspecialist Prummel in Stadskanaal is het familiebedrijf van Jelle en Ria Prummel. Hier draait alles om aandacht en beleving, laten... Lees meer »

Buiten de lijntjes kleuren

Als hij tekent, zit hij in zijn eigen cocon. Dan verdwijnt de wereld om hem heen en is hij met zijn hoofd ín de tekening. Maar waar interieurdesigner... Lees meer »

Vakantiegevoel in huis

Je vindt er dingen die je nergens anders vindt en een sfeer waardoor je je even buiten Nederland waant. Dat had Jet van Basten Batenburg... Lees meer »

Meer dan een mooi ontwerp

Cecilia Kollross is in Brazilië geboren en opgegroeid. Daar heeft ze architectuur en stedenbouw gestudeerd. In Nederland heeft ze bij de... Lees meer »

Retrodeuren in Zoetermeer

Retrodeuren voor mensen die mooie deuren wensen. De specialist Retrodeuren.nl is dé specialist als het om stalen deuren gaat. Denk hierbij... Lees meer »

Een interieur dat rust brengt

Niets is zo persoonlijk als de inrichting van je huis. Hoe fijn is het dan om het interieurdesign over te laten aan twee specialisten die... Lees meer »

Zomertijd

Zomertijd! Dagen waarin het leven binnen en buiten ontspannen in elkaar overvloeit. Eindeloos genieten met duurzaam tuinmeubilair wat lang... Lees meer »

Lovely landscape

De natuur, een oneindige inspiratiebron! Van vertrouwde natuurverschijnselen in de vorm van golven en wolken, tot verstilde momentopnames... Lees meer »

Colourfull Line Up

Bij rechtlijnig ligt starheid op de loer maar gecombineerd met kleur ontstaat een speels en zacht lijnenspel. Lamp Aura Light van Sabine... Lees meer »

Beleef je nieuwe badkamer bij Sanitair Design Center Alkmaar

Wie Sanitair Design Centre Alkmaar bezoekt, stapt in een veelzijdige showroom vol sanitair en tegels uit het luxe segment. Gelegen aan de... Lees meer »