Drie tips die jou minder tijd kwijt laten zijn aan het schoonmaken jouw woning

Schoonmaken is over het algemeen een klus waar we niet blij van worden. Ondanks het feit dat we hier niet blij van worden is het een klus die we wel altijd (laten) uitvoeren. Dit komt omdat een schone woning gewoon ontzettend belangrijk is voor het woongenot. In een vieze woning zul je je namelijk nooit zo op je gemak voelen als in een schone woning. Het schoonhouden van de woning is een tijdrovende klus maar is er dus wel een die regelmatig moet gebeuren. Omdat het zo’n tijdrovende klus is geven we je in deze blog enkele tips die je kunnen helpen bij het reduceren van de tijd die je kwijt bent aan schoonmaken!

Investeer in je woning
De kwaliteit van de woning is van enorme invloed op de hoeveelheid ‘troep’ die de woning produceert. De belangrijkste factor hierin is de aanwezigheid van ventilatie. Hoe beter de woning namelijk geventileerd is, hoe minder viezigheid de woning ook zal produceren. De ventilatie zorgt voor een consistente schone luchtstroom. Hierdoor is de kans op schimmels in huis een stuk kleiner en blijft stof daarnaast ook veel minder goed liggen. Heb je dus een koophuis en wil je minder tijd kwijt zijn aan het schoonmaken? Kies dan voor een goed ventilatiesysteem!

Maak grondig schoon
Je kunt over het algemeen beter een paar keer per jaar heel goed schoonmaken, dan elke week een beetje. We zijn zelf dan ook enorm fan van het grondig schoonmaken van het eigen huis. Hoe beter iets schoongemaakt is, hoe langer het ook schoon blijft. Het is hierbij belangrijk om te onthouden dat wanneer je iets bij wijze van spreken voor 40% schoonmaakt, het binnen enkele dagen weer voor 80% vies is. Viezigheid trekt namelijk sneller andere viezigheid aan. Zo blijft stof bijvoorbeeld makkelijker liggen op een oppervlak waar al een beetje stof of viezigheid aanwezig is. Probeer daarom altijd te kiezen voor grondig schoonmaken in plaats van een beetje schoonmaken!

   

Ruim alles direct op
Het direct opruimen van alles wat je gebruikt is een enorm belangrijke tips als het gaat om het sneller schoonmaken van de woning. Dit komt doordat het werk exponentieel meer tijd gaat kosten naarmate er meer troep in de woning ligt. Dit is het geval omdat je dingen ook weer kwijt zult raken als je ze niet direct hebt opgeruimd. Het direct opruimen van de spullen zorgt er dan ook voor dat je altijd weet waar alles in jouw woning te vinden is. Daarnaast zal de tijd die je kwijt bent aan het direct opruimen een stuk minder zijn dan de tijd die je kwijt bent als je alles bijvoorbeeld aan het eind van de week opruimt. Of dit netto ook minder tijd kost dat durven we niet te zeggen, maar elke keer 30 seconden zal als veel minder lang worden ervaren dan één keer per week 20 minuten.

 

Strooming

Ter Steeghe Ring 101 | 3331 LXZwijndrecht

www.strooming.nl

Geplaatst op

Naar het overzicht

Buiten is het nieuwe binnen | Veldman Zonwering

In elk jaargetijde en op ieder moment ontspannen buiten kunnen zitten, omringd door comfort en stijl. Dat kan met de hulp van Veldman Zonwering... Lees meer »

Wonen op het water | Smits Jachtmakelaardij

Geheel in lijn met de opkomende trend van waterwonen ontwaart Smits Jachtmakelaardij een stijgende belangstelling voor schepen als woonruimte.... Lees meer »

Een halve eeuw aan toewijding | Ton Scholten

Wat begon met een kleine garage vol tegels, is een halve eeuw later uitgegroeid tot een succesvolle onderneming in tegels en sanitair met... Lees meer »

Beleef je nieuwe badkamer bij Sanitair Design Center Alkmaar

Wie Sanitair Design Centre Alkmaar bezoekt, stapt in een veelzijdige showroom vol sanitair en tegels uit het luxe segment. Gelegen aan de... Lees meer »

Eco chiq

Ook op interieurgebied wordt het snel eenvoudiger om te kiezen voor meer duurzame eco-producten. Van beddengoed tot behang én met net zoveel... Lees meer »

Pilat & Pilat: Ambachtelijke meubelmakers ‘famylje’ uit Friesland

Diny. Hinke. Jehannes. Lutske. Mads. Meint. Stien. Tiemen. De namen van de modellen, verraden meteen de Friese afkomst van het meubelmerk... Lees meer »

Tussen de lakens met Goodnight

Goodnight is de grootste slaapkamer van Nederland. De winkel op Woonboulevard Cruquius telt 5000 vierkante meter en meer dan vijftig beddenmerken;... Lees meer »

Drie tips die jou minder tijd kwijt laten zijn aan het schoonmaken jouw woning

Schoonmaken is over het algemeen een klus waar we niet blij van worden. Ondanks het feit dat we hier niet blij van worden is het een klus... Lees meer »

Van visgraat tot Hongaarse punt

Wat is het verschil tussen visgraat en een Hongaarse punt? Het is één van de meest gestelde vragen die Dutzfloors krijgt. En dat is ook... Lees meer »

Slaapkenner Lisse: Goed slapen begint met een goed advies

Een goede nachtrust zorgt voor goede concentratie door de dag heen, geeft een positieve houding én zorgt ervoor dat u minder vaak ziek bent.... Lees meer »

Happy Circle: Stijlvol, duurzaam en tijdloos

Happy Circle, de plantenhanger, is een Nederlands product en merk, bedacht door Isabelle Leijser. Door het multifunctionele design en de... Lees meer »

Ervaar wat wonen is!

Meubelzaak Prummel in Stadskanaal is het familiebedrijf van Jelle en Ria Prummel. Hier draait alles om aandacht en service. Thuis is dé... Lees meer »