Design

3 Days of Design | Occhio

3daysofdesign: met de nieuwe armaturenseries Coro en Coro moon presenteert Occhio het nieuwe purisme in lichtontwerp Tijdens de 3daysofdesign van dit jaar verrast Occhio bezoekers met fascinerende hoogtepunten en innovaties. Lees meer »

Briljant zien | Bril Jan't

Verfijnd zicht met pure elegantie. Die verbinding maakt opticien Bril Jan’t in Lisse alweer 27 jaar. Jan Kik, eigenaar en oprichter van dit bedrijf, doet dit nog steeds met veel plezier. ‘Mijn dochter Esther zit nu sinds een aantal jaar in onze bloeiende... Lees meer »

Buiten is het nieuwe binnen | Veldman Zonwering

In elk jaargetijde en op ieder moment ontspannen buiten kunnen zitten, omringd door comfort en stijl. Dat kan met de hulp van Veldman Zonwering uit Heerenveen. Eigenaar Jaap Dijkstra: ‘Wij helpen klanten het maximale uit hun buitenruimte te halen, zodat... Lees meer »

Stoelen weerspiegelen de tijdgeest | RSGA Museum

Veel musea hebben designstoelen in hun collectie. Maar een museum volledig gewijd aan stoelen, dát bestond nog niet in Nederland. Met het RSGA Design Museum in Culemborg komt daar verandering in. Stoelenverzamelaar en Rietveldliefhebber Titus Darley vertelt... Lees meer »

Natuurlijk design

Zand tussen je tenen, kriebelend gras onder je voeten, de gure wind op je wang of de verwarmende zonnestralen op je hoofd. Even uitwaaien op het strand als je teveel aan je hoofd hebt, even weg dwalen in het bos om inspiratie op te doen. We kennen dit... Lees meer »

Dag en nacht shinen

De dagen worden korter en donkerder. Winter is coming. Gelukkig is Light Design van Loenen een oase van licht en warmte. Deze knusse winkel in Wassenaar is een bron van woonaccessoires en verlichting. Stuk voor stuk custom made kunstwerkjes met een warme... Lees meer »

Buiten de lijntjes kleuren

Als hij tekent, zit hij in zijn eigen cocon. Dan verdwijnt de wereld om hem heen en is hij met zijn hoofd ín de tekening. Maar waar interieurdesigner Hans Kuijten nog het meest plezier uit haalt, is om die zelf gecreëerde wereld op papier om te zetten... Lees meer »

Lampenkappen op maat!

Light Design van Loenen uit Wassenaar heeft niet alleen exclusieve verlichting, maar maakt ook lampenkappen op maat uit eigen atelier en heeft bijzondere spiegels, kleinmeubelen en woondecoraties. Voor een sfeervol huis in eigen stijl! Lees meer »

The next thing

Pioniers, verhalenvertellers, wereldverbeteraars: ontwerpers Maartje Dros en Eric Klarenbeek zijn het allemaal. Samen vormen ze Studio Klarenbeek & Dros – Designers of the Unusual. Vanuit hun werkplaats in Zaandam werken ze aan uiteenlopende projecten,... Lees meer »

Met aandacht luisteren

Een audiosysteem dat vanuit alle hoeken je zintuigen prikkelt, een televisie die je thuis een bioscoopervaring geeft: Bang & Olufsen staat voor het allerbeste in geluid en beeld. In Noord-Holland heeft Ynter vier toonaangevende winkels waar dit Deense... Lees meer »

Outfits met impact

Prachtige stoffen, geraffineerde breisels, mooie warme kleuren; dit winterseizoen laat She’s Different in Rijssen je weer verbazen met een ronduit geweldige collectie. ‘Het hart van ons prachtige assortiment bestaat niet alleen uit een uitgelezen selectie... Lees meer »

Urban design

Een goede inrichting is een mix van oude en nieuwe voorwerpen, verfijnd en eenvoudig, kostbaar en alledaags. Dat geeft je huis het unieke karakter, vindt Rutger Visser, oprichter van interieurzaak Homestede. Hij heeft onlangs een tweede winkel in het... Lees meer »