Cars

Above and beyond

Wie een Jaguar, Land Rover of Range Rover ziet rijden, herkent direct de historie en legendarische auto’s van deze Britse merken. Ze worden gekenmerkt door hun eigenzinnige karakter en authentieke design. Het zijn auto’s waarmee je als chauffeur een statement... Lees meer »

Stijliconen met passie

De rondgang die Bart Jozen maakt door het pand aan de zuidelijke ringweg van Alkmaar zegt vrijwel alles. Hij toont de nog vrijwel nieuwe showroom op dezelfde manier als waarop hij praat over de merken die Hédin Automotive daar voert - Jaguar en Landrover.... Lees meer »

Brits tot in zijn haarvaten

Een Range Rover is – laten we er niet omheen draaien – zodanig fors dat je bij voorkeur je eigen oprit of liever nog oprijlaan moet hebben om hem met een glimlach neer te zetten. Zeker in zijn verlengde versie. Wat Lees meer »

La Corsa piu bella del mondo

Van 13 t/m 17 juni wordt de Mille Miglia 2023 gereden. Deze beroemde Italiaanse race voor klassieke auto’s met als prachtige slogan ‘la Corsa piu bella del mondo’ is voor vele autoliefhebbers een grote droom. In To Lees meer »

Terug naar de toekomst

Het is een nijpende gewetensvraag voor veel ‘historiesnuivers’ met klassieke auto’s: de geliefde automobiel in originele staat houden met bijbehorende benzinegeuren en nostalgische motorgeluiden of toch onder het koetswerk een fluisterstille en ‘nul emissie’... Lees meer »

Gestroomlijnde oase van rust

Mercedes maakt vaart met de transitie naar elektrisch rijden. Een must in deze tijd, maar voor menig rijder van Das Haus zal het toch even wennen zijn. Het equivalent van de vertrouwde premiumklasse Mercedes E-klasse is vertaald in een extreem gestroomlijnde... Lees meer »

Vorstelijk genieten van de mooiste auto’s

Op 26, 27 en 28 augustus* vindt voor de tweede maal het Concours d’Elegance op Paleis Soestdijk plaats. Dit topevenement is uitgegroeid tot een zeer veelzijdig auto-event, met behalve het prestigieuze Concours d’Elegance van oldtimers uit binnen- en buitenland,... Lees meer »

Klaar voor elk avontuur

Solterra heet Subaru’s nieuwe, volledig elektrische SUV. Het is een ruime, stoere en veelzijdige SUV, geheel ontwikkeld in de sfeer van het Japanse merk. Voor wie Subaru niet helemaal kan duiden: het merk bouwt ongeveer een miljoen auto’s per jaar en... Lees meer »

Als een kind in de snoepwinkel

Zullen we even rondkijken? De vraag komt van Mark Verhagen, directeur van Wittebrug Audi. Het antwoord is vanzelfsprekend. Een paar tellen later gaat hij trots voor in een rondgang door het nog nagelnieuwe onderkomen in het Haagse Forepark. Alles ademt... Lees meer »

Great Britain

Voor liefhebbers van hoogwaardige Britse automerken is Klaas & Terlouw in Enter een befaamd adres. Hun gesoigneerde vestiging aan de snelweg A1 mag een markant gezicht heten. Naast een enorme ervaring speelt dit autobedrijf talloze andere troefkaarten,... Lees meer »