Eco chiq

Ook op interieurgebied wordt het snel eenvoudiger om te kiezen voor meer duurzame eco-producten. Van beddengoed tot behang én met net zoveel stijl. 

1. Ook behangmerk Graham & Brown tekent voor duurzaamheid. Hoe? Voor elke gekapte boom worden er drie geplant. Hout komt uit duurzaam beheerde bossen en behang wordt zoveel mogelijk afvalvrij bedrukt met watergedragen inkt, zoals fotobehang Vintage Jungle. 

2. Gerecycled? Jazeker, 100%! Wolvilt Leaf II van Kirkby Design is samengesteld met hergebruikte wolgarens uit de fashionindustrie. Deze worden gesorteerd en dan gemengd op kleur. Resultaat is een gemêleerde, zachte stof in 30 prachtige kleuren. 

3. Met tafelserie Kodama van Pilat & Pilat is het heerlijk puzzelen voor de passende opstelling. Of het nu is voor een tiny house of groot kantoor. De 9 elementen zijn gemaakt van massief eiken, licht iepen en walnoot en kunnen met hun tijdloze, geometrische vormen een leven lang mee.  

4. Bedden- en badgoedmerk Yumeko werd wakker en maakte haar duurzame dromen over milieu, mens en dier waar met transparante productieketens en eerlijk gemaakt textiel van ecologische, natuurlijke materialen, zoals kussensloop Tencel™ van eucalyptusvezels met biologisch katoen.  

5. De kuip van fauteuil Pod is gemaakt van gerecyclede pet-flessen. Het nieuwe materiaal wat hierdoor ontstaat, Pet Felt genaamd, is verrassend zacht, sterk én akoestisch. Het maakt dit ontwerp van De Vorm de ideale plek om in weg te kruipen.  

6. Het kan, een vloer creëren die niet bijdraagt aan klimaatverandering. Het CO2-neutrale Marmoleum van FORBO bewijst het. Gemaakt van natuurlijke materialen die grotendeels gerecycled én herwinbaar zijn. Zie hier een selectie uit de Marbled collectie met klassiek gemarmerd patroon.  

 7. Ach bamboe zou je denken, maar deze snelgroeiende plant is zo weer aangegroeid. Niks kappen of opnieuw zaaien. Én bamboe maakt meer zuurstof dan bomen! Het sprankelende lichteffect van wandlamp Kalimantan van Good & Mojo krijg je cadeau. 

 

 

Geschreven op

Naar het overzicht

Wonen op het water | Smits Jachtmakelaardij

Geheel in lijn met de opkomende trend van waterwonen ontwaart Smits Jachtmakelaardij een stijgende belangstelling voor schepen als woonruimte.... Lees meer »

Een halve eeuw aan toewijding | Ton Scholten

Wat begon met een kleine garage vol tegels, is een halve eeuw later uitgegroeid tot een succesvolle onderneming in tegels en sanitair met... Lees meer »

Beleef je nieuwe badkamer bij Sanitair Design Center Alkmaar

Wie Sanitair Design Centre Alkmaar bezoekt, stapt in een veelzijdige showroom vol sanitair en tegels uit het luxe segment. Gelegen aan de... Lees meer »

Eco chiq

Ook op interieurgebied wordt het snel eenvoudiger om te kiezen voor meer duurzame eco-producten. Van beddengoed tot behang én met net zoveel... Lees meer »

Pilat & Pilat: Ambachtelijke meubelmakers ‘famylje’ uit Friesland

Diny. Hinke. Jehannes. Lutske. Mads. Meint. Stien. Tiemen. De namen van de modellen, verraden meteen de Friese afkomst van het meubelmerk... Lees meer »

Tussen de lakens met Goodnight

Goodnight is de grootste slaapkamer van Nederland. De winkel op Woonboulevard Cruquius telt 5000 vierkante meter en meer dan vijftig beddenmerken;... Lees meer »

Drie tips die jou minder tijd kwijt laten zijn aan het schoonmaken jouw woning

Schoonmaken is over het algemeen een klus waar we niet blij van worden. Ondanks het feit dat we hier niet blij van worden is het een klus... Lees meer »

Van visgraat tot Hongaarse punt

Wat is het verschil tussen visgraat en een Hongaarse punt? Het is één van de meest gestelde vragen die Dutzfloors krijgt. En dat is ook... Lees meer »

Slaapkenner Lisse: Goed slapen begint met een goed advies

Een goede nachtrust zorgt voor goede concentratie door de dag heen, geeft een positieve houding én zorgt ervoor dat u minder vaak ziek bent.... Lees meer »

Happy Circle: Stijlvol, duurzaam en tijdloos

Happy Circle, de plantenhanger, is een Nederlands product en merk, bedacht door Isabelle Leijser. Door het multifunctionele design en de... Lees meer »