Een interieur dat rust brengt

Niets is zo persoonlijk als de inrichting van je huis. Hoe fijn is het dan om het interieurdesign over te laten aan twee specialisten die jou echt kennen en begrijpen? En die dan ook nog eens de hele planning, organisatie en uitvoering voor je uit handen nemen?

Redactie: Willemien Vijvers

Uitgekeken zijn op je huidige interieur, een andere woning kopen, een huis gaan bouwen, of de aanschaf van een vakantiewoning: er zijn genoeg situaties waarin de hulp van interieurspecialisten René en Sophia Wansleeben van pas komt. ‘Wij zijn geen ontwerpers die knippen en plakken. Ieder huis krijgt zijn eigen inrichting die past bij de opdrachtgevers. Het begint altijd met een persoonlijk gesprek bij ons in Beetsterzwaag. Dan praten we over van alles. Over eten, mooie auto’s, reizen, de leuke dingen van het leven. We delen ook onze eigen persoonlijke verhalen en gaan op die manier steeds een laagje dieper. Zo krijgen we een compleet beeld van de klant, hoe die leeft, zich beweegt en graag wil wonen.’

Eigenzinnig
Na dat gesprek gaat Sophia aan de slag. Zij is het creatieve brein van het paar. ‘Vanuit alle informatie creëer ik een ontwerp inclusief keuken, meubels, kasten, kleuradviezen, verlichting, vloerbedekking, bedden, raambekleding, eventueel de apparatuur en bij projecten als de klant dat wil tot aan het serviesgoed en de theelepels toe. Alles wordt op elkaar afgestemd. Over elk detail denken we na. Een inrichting moet immers niet alleen sfeervol en comfortabel, maar vooral ook praktisch zijn. Daarbij volg ik altijd mijn gevoel. Trends volgen we niet. Die zijn maar voor even. We zijn eigenzinnig. Onze ontwerpen zijn voor de lange termijn en altijd heel verrassend. Ik kom vaak met vernieuwende indelingen, waar mensen zelf niet aan gedacht hebben.’

Volledig ontzorgen
Als Sophia klaar is met haar plan, wordt dat aan de klant gepresenteerd in de 3D-designstudio. Daarna is de andere kant van de medaille aan de beurt, weet René, die meer van de technische kant is. ‘Dan moeten alle materialen besteld worden, levertijden op elkaar afgestemd en afspraken gemaakt met de vakmensen waarmee we in alle disciplines samenwerken. Het is ons uitgangspunt dat we de klant volledig ontzorgen. Als de situatie dat toelaat, geven zij ons de huissleutel, gaan lekker een paar weken met vakantie en komen dan thuis in een gloednieuwe woning. Dat is wat ons onderscheidt van andere interieurspecialisten.’

Internationaal
Het maakt niet uit waar de opdrachtgevers zitten: by Wansleeben reist door heel Nederland én vliegt de hele wereld over. Bonaire, Spanje, Oostenrijk zijn een paar landen waar René en Sophia bezig zijn met inrichten. Ook in Italië komt het echtpaar regelmatig, maar dan bij leveranciers. ‘Wij werken uitsluitend met gerenommeerde designermerken en zitten vaak met hen aan tafel over nieuwe ontwikkelingen van keukens, kasten en tafels. Want onze klanten zijn mensen die van mooie dingen houden. En die weten te waarderen.’

Dromen
Het is dan ook niet verwonderlijk dat René en Sophia met het gros van hun opdrachtgevers een persoonlijke relatie hebben opgebouwd. ‘We gaan ook na afronding van een project wel eens eten met relaties. Tijdens zo’n traject hebben we immers een band opgebouwd. We hebben hun droom mogen realiseren en een nieuw thuis mogen geven. Dat blijft voor ons een groot voorrecht. Of wij zelf nog een droom hebben? We leven onze droom de afgelopen twee jaar. We moeten ons soms echt in de wang knijpen, dat we dit succes hebben bereikt.’

www.bywansleeben.nl

Geschreven op

Naar het overzicht

Een interieur dat rust brengt

Niets is zo persoonlijk als de inrichting van je huis. Hoe fijn is het dan om het interieurdesign over te laten aan twee specialisten die... Lees meer »

Zomertijd

Zomertijd! Dagen waarin het leven binnen en buiten ontspannen in elkaar overvloeit. Eindeloos genieten met duurzaam tuinmeubilair wat lang... Lees meer »

Lovely landscape

De natuur, een oneindige inspiratiebron! Van vertrouwde natuurverschijnselen in de vorm van golven en wolken, tot verstilde momentopnames... Lees meer »

Colourfull Line Up

Bij rechtlijnig ligt starheid op de loer maar gecombineerd met kleur ontstaat een speels en zacht lijnenspel. Lamp Aura Light van Sabine... Lees meer »

Beleef je nieuwe badkamer bij Sanitair Design Center Alkmaar

Wie Sanitair Design Centre Alkmaar bezoekt, stapt in een veelzijdige showroom vol sanitair en tegels uit het luxe segment. Gelegen aan de... Lees meer »

Interieur trend 2023

Nieuw! VIPP beige Het Deense designmerk Vipp is met haar stoere accessoirelijn ook beschikbaar in beige/zandkleurig. De matte poedercoating... Lees meer »

Materiaal met een verhaal

Wie zijn hart volgt, leeft zijn legende. Ontwerper Ruben van Megen doet niets liever dan toveren met vormen en materialen. Dit leidt tot... Lees meer »

Ervaar wat wonen en slapen is!

Meubelzaak Prummel in Stadskanaal is het familiebedrijf van Jelle en Ria Prummel. Hier draait alles om aandacht en service. Thuis is dé... Lees meer »

Interieurs met een ziel

Ze hebben elkaar in het werk ontmoet en zijn inmiddels twaalf jaar een onafscheidelijk duo. Ze delen, behalve de liefde voor elkaar, een... Lees meer »

De kunst van het kleed

‘Ik schat dat er in Iran nog zeker tien miljoen kleden opgestapeld liggen, wachtend op een koper. Unieke, handgeknoopte vloerkleden van... Lees meer »