Een interieur dat rust brengt

Niets is zo persoonlijk als de inrichting van je huis. Hoe fijn is het dan om het interieurdesign over te laten aan twee specialisten die jou echt kennen en begrijpen? En die dan ook nog eens de hele planning, organisatie en uitvoering voor je uit handen nemen?

Redactie: Willemien Vijvers

Uitgekeken zijn op je huidige interieur, een andere woning kopen, een huis gaan bouwen, of de aanschaf van een vakantiewoning: er zijn genoeg situaties waarin de hulp van interieurspecialisten René en Sophia Wansleeben van pas komt. ‘Wij zijn geen ontwerpers die knippen en plakken. Ieder huis krijgt zijn eigen inrichting die past bij de opdrachtgevers. Het begint altijd met een persoonlijk gesprek bij ons in Beetsterzwaag. Dan praten we over van alles. Over eten, mooie auto’s, reizen, de leuke dingen van het leven. We delen ook onze eigen persoonlijke verhalen en gaan op die manier steeds een laagje dieper. Zo krijgen we een compleet beeld van de klant, hoe die leeft, zich beweegt en graag wil wonen.’

Eigenzinnig
Na dat gesprek gaat Sophia aan de slag. Zij is het creatieve brein van het paar. ‘Vanuit alle informatie creëer ik een ontwerp inclusief keuken, meubels, kasten, kleuradviezen, verlichting, vloerbedekking, bedden, raambekleding, eventueel de apparatuur en bij projecten als de klant dat wil tot aan het serviesgoed en de theelepels toe. Alles wordt op elkaar afgestemd. Over elk detail denken we na. Een inrichting moet immers niet alleen sfeervol en comfortabel, maar vooral ook praktisch zijn. Daarbij volg ik altijd mijn gevoel. Trends volgen we niet. Die zijn maar voor even. We zijn eigenzinnig. Onze ontwerpen zijn voor de lange termijn en altijd heel verrassend. Ik kom vaak met vernieuwende indelingen, waar mensen zelf niet aan gedacht hebben.’

Volledig ontzorgen
Als Sophia klaar is met haar plan, wordt dat aan de klant gepresenteerd in de 3D-designstudio. Daarna is de andere kant van de medaille aan de beurt, weet René, die meer van de technische kant is. ‘Dan moeten alle materialen besteld worden, levertijden op elkaar afgestemd en afspraken gemaakt met de vakmensen waarmee we in alle disciplines samenwerken. Het is ons uitgangspunt dat we de klant volledig ontzorgen. Als de situatie dat toelaat, geven zij ons de huissleutel, gaan lekker een paar weken met vakantie en komen dan thuis in een gloednieuwe woning. Dat is wat ons onderscheidt van andere interieurspecialisten.’

Internationaal
Het maakt niet uit waar de opdrachtgevers zitten: by Wansleeben reist door heel Nederland én vliegt de hele wereld over. Bonaire, Spanje, Oostenrijk zijn een paar landen waar René en Sophia bezig zijn met inrichten. Ook in Italië komt het echtpaar regelmatig, maar dan bij leveranciers. ‘Wij werken uitsluitend met gerenommeerde designermerken en zitten vaak met hen aan tafel over nieuwe ontwikkelingen van keukens, kasten en tafels. Want onze klanten zijn mensen die van mooie dingen houden. En die weten te waarderen.’

Dromen
Het is dan ook niet verwonderlijk dat René en Sophia met het gros van hun opdrachtgevers een persoonlijke relatie hebben opgebouwd. ‘We gaan ook na afronding van een project wel eens eten met relaties. Tijdens zo’n traject hebben we immers een band opgebouwd. We hebben hun droom mogen realiseren en een nieuw thuis mogen geven. Dat blijft voor ons een groot voorrecht. Of wij zelf nog een droom hebben? We leven onze droom de afgelopen twee jaar. We moeten ons soms echt in de wang knijpen, dat we dit succes hebben bereikt.’

www.bywansleeben.nl

Geschreven op

Naar het overzicht

De kracht van licht

Familiebedrijf Versteeg Lichtstudio in Haarlem heeft al 43 jaar ervaring met het verlichten van woonhuizen, werkplekken en hotels/restaurants.... Lees meer »

Een elegante dame

Het jaar 2020 staat in ieders geheugen gegrift: het was het eerste coronajaar. Precies dan openen interieurspecialisten René en Sophia Wansleeben... Lees meer »

Interieur van a tot z

Interieurspecialist Prummel in Stadskanaal is het familiebedrijf van Jelle en Ria Prummel. Hier draait alles om aandacht en beleving, laten... Lees meer »

Buiten de lijntjes kleuren

Als hij tekent, zit hij in zijn eigen cocon. Dan verdwijnt de wereld om hem heen en is hij met zijn hoofd ín de tekening. Maar waar interieurdesigner... Lees meer »

Vakantiegevoel in huis

Je vindt er dingen die je nergens anders vindt en een sfeer waardoor je je even buiten Nederland waant. Dat had Jet van Basten Batenburg... Lees meer »

Meer dan een mooi ontwerp

Cecilia Kollross is in Brazilië geboren en opgegroeid. Daar heeft ze architectuur en stedenbouw gestudeerd. In Nederland heeft ze bij de... Lees meer »

Retrodeuren in Zoetermeer

Retrodeuren voor mensen die mooie deuren wensen. De specialist Retrodeuren.nl is dé specialist als het om stalen deuren gaat. Denk hierbij... Lees meer »

Een interieur dat rust brengt

Niets is zo persoonlijk als de inrichting van je huis. Hoe fijn is het dan om het interieurdesign over te laten aan twee specialisten die... Lees meer »

Zomertijd

Zomertijd! Dagen waarin het leven binnen en buiten ontspannen in elkaar overvloeit. Eindeloos genieten met duurzaam tuinmeubilair wat lang... Lees meer »

Lovely landscape

De natuur, een oneindige inspiratiebron! Van vertrouwde natuurverschijnselen in de vorm van golven en wolken, tot verstilde momentopnames... Lees meer »