De kracht van licht

Familiebedrijf Versteeg Lichtstudio in Haarlem heeft al 43 jaar ervaring met het verlichten van woonhuizen, werkplekken en hotels/restaurants. Ze hebben nu de eerste showroom in Nederland die alle noviteiten laat zien van het Duitse designmerk Occhio, die dit jaar gepresenteerd zijn tijdens de Euroluce in Milaan.

Fotografie: Carolien Coehorst

Met een team van zes personen geeft Versteeg Lichtstudio lichtadvies, deelt technische kennis en zorgt dat alles daaromheen goed geregeld wordt. Een designlamp kopen waarvan je niet weet hoe het uitpakt, is spannend. Versteeg helpt je verwachtingen van verlichting te matchen, zo niet te overtreffen met de juiste lampen.  

Eerste Occhio Lounge in Nederland
De showroom in Haarlem is de afgelopen weken verbouwd tot lichttheater. Bij Occhio is het uitgangspunt indrukwekkend design, maar dat gaat altijd samen met technologie, innovatie en levenskwaliteit van de gebruiker. De grootste inspiratiebron voor de ontwerpers is de zon die opkomt en ondergaat. In zonlicht komen kleuren het beste tot hun recht. Het is Occhio gelukt om de kleurweergave van het licht bijna zo perfect als de kleurweergave van de zon te maken. Het verschil is duidelijk te zien in vergelijking met andere led lichtbronnen.

Levenskwaliteit verbeteren
Het idee voor Occhio is geboren toen Axel Meise en zijn vrouw Susann in een prachtig designhotel verbleven. Overdag was alles perfect, maar ’s avonds toen het donker werd, bleek de verlichting erg slecht te zijn. Niets kwam meer tot zijn recht. Ineens ontbrak de sfeer bij het wegvallen van het daglicht. Zo is de missie ontstaan om met de kracht van licht de levenskwaliteit van mensen te verbeteren. 

Allerlei combinaties mogelijk
De productlijnen van Occhio zijn allemaal met elkaar te combineren. Of je nu op zoek bent naar spots, een lamp boven de tafel of algemene verlichting; het designmerk heeft overal een oplossing voor. Je kunt spelen met indirecte en directe verlichting. Hiermee kun je een ruimte compleet anders laten lijken. Met een touchless bediening kun je de lampen aan- of uitzetten en dimmen, dankzij aangebrachte sensoren in de lampen. Ook de lichtkleur is eenvoudig aan te passen. De lampen zijn zelfs te koppelen; door één lamp te bedienen, gaan de andere lampen gelijk mee. Het instellen van meerdere lichtscènes lijkt voor de gemiddelde Nederlander wat overdreven, maar het is fijn als je voor elke activiteit een andere setting kunt creëren. Het maakt het dagelijkse leven aangenamer. Het prikkelt je zintuigen en brengt je in een huiselijke en comfortabele sfeer. 

Laat je inspireren in deze sfeervolle Occhio Lounge en kom kijken wat licht kan doen met een ruimte!

Turfmarkt 18
2011 CB  Haarlem
www.versteeglichtstudio.nl 

Geschreven op

Naar het overzicht

De kracht van licht

Familiebedrijf Versteeg Lichtstudio in Haarlem heeft al 43 jaar ervaring met het verlichten van woonhuizen, werkplekken en hotels/restaurants.... Lees meer »

Een elegante dame

Het jaar 2020 staat in ieders geheugen gegrift: het was het eerste coronajaar. Precies dan openen interieurspecialisten René en Sophia Wansleeben... Lees meer »

Interieur van a tot z

Interieurspecialist Prummel in Stadskanaal is het familiebedrijf van Jelle en Ria Prummel. Hier draait alles om aandacht en beleving, laten... Lees meer »

Buiten de lijntjes kleuren

Als hij tekent, zit hij in zijn eigen cocon. Dan verdwijnt de wereld om hem heen en is hij met zijn hoofd ín de tekening. Maar waar interieurdesigner... Lees meer »

Vakantiegevoel in huis

Je vindt er dingen die je nergens anders vindt en een sfeer waardoor je je even buiten Nederland waant. Dat had Jet van Basten Batenburg... Lees meer »

Meer dan een mooi ontwerp

Cecilia Kollross is in Brazilië geboren en opgegroeid. Daar heeft ze architectuur en stedenbouw gestudeerd. In Nederland heeft ze bij de... Lees meer »

Retrodeuren in Zoetermeer

Retrodeuren voor mensen die mooie deuren wensen. De specialist Retrodeuren.nl is dé specialist als het om stalen deuren gaat. Denk hierbij... Lees meer »

Een interieur dat rust brengt

Niets is zo persoonlijk als de inrichting van je huis. Hoe fijn is het dan om het interieurdesign over te laten aan twee specialisten die... Lees meer »

Zomertijd

Zomertijd! Dagen waarin het leven binnen en buiten ontspannen in elkaar overvloeit. Eindeloos genieten met duurzaam tuinmeubilair wat lang... Lees meer »

Lovely landscape

De natuur, een oneindige inspiratiebron! Van vertrouwde natuurverschijnselen in de vorm van golven en wolken, tot verstilde momentopnames... Lees meer »