Tussen de lakens met Goodnight

Goodnight is de grootste slaapkamer van Nederland. De winkel op Woonboulevard Cruquius telt 5000 vierkante meter en meer dan vijftig beddenmerken; van Auping tot M line en Treca Paris. ‘Als je hier niet slaagt, slaag je nergens’, vertelt salesmanager en verkoopmedewerker Ronny van Grimbergen, die ons meeneemt in de wereld van donzen dekbedden en zachte topmatrassen. 

Ronny heeft net een nieuw huis gekocht. Ideaal, want dat bracht hem in de gelegenheid om de gastvrijheid van andere meubelwinkels te testen. ‘Het begint allemaal met koffie. Goede koffie, om precies te zijn. Een topbed kost soms evenveel als een auto. Dan kan er toch wel iets beters vanaf dan een bakje leut uit een goedkoop apparaat met koffiepads? Bij Goodnight staat de deur altijd open. En als de klant zin heeft in een glas wijn, trekken we een fles open. Gastvrijheid is echt geen rocket science.’ 
 
Fancy hoofdbord 
Ronny: ‘De slaapkamer is de meest intieme ruimte in huis, dat maakt dit vak zo mooi. Je ontmoet allemaal verschillende mensen. De een zoekt een bed op pootjes, zodat je er goed onder kunt stofzuigen, de ander houdt van een fancy hoofdbord en weer een ander hoopt iets te kunnen doen tegen rugklachten. Wat dat betreft krijgen we een hoop intieme verhalen te horen. Dat is waardevol, maar ook pittig, ‘Een bed is geen dokter’, zeg ik weleens, we kunnen de problemen niet altijd oplossen, maar wel minimaliseren. Het bewustzijn met betrekking tot gezondheid en de rol die slapen daarin speelt, is door de coronacrisis alleen maar gegroeid.’ 

Trends op beddengebied 
De slaapkamer is bovendien belangrijker geworden als rustpunt, nu we steeds meer thuis zijn. Ronny: ‘Dat merk je aan de vraag naar verstelbare bedden, waar je ook comfortabel op kunt lezen of televisiekijken. Verder worden de massieve boxsprings steeds meer verruild voor ranke exemplaren. Met kleur! Ik vind het leuk dat de klant weer voor okergeel, oudroze of mosgroen durft te kiezen, na al dat grijs en bruin de laatste jaren.’ 
 
Een goed slaapland 
‘Nederland is een goed slaapland. Er zijn prachtige beddenwinkels, Goodnight is gelukkig niet de enige. Maar er zitten ook grimmige voorbeelden tussen, met hoge marges. Uiteindelijk kan de klant overal een bed kopen. Maar advies is alles. Daarmee leggen wij de lat heel hoog. Die standaard gun ik iedereen', besluit Ronny. 

Goodnight Slaapkamers
Woonboulevard Cruquius
Spaarneweg 18
2142 EN Cruquius
T: 023 – 5293984
info@goodnight.nl

Geschreven op

Naar het overzicht

TONSCHOLTEN. viert jubileum. 50 jaar vakmanschap, een halve eeuw aan toewijding.

Wat begon met een kleine garage vol tegels, is een halve eeuw later uitgegroeid tot een succesvolle onderneming in tegels en sanitair met... Lees meer »

Beleef je nieuwe badkamer bij Sanitair Design Center Alkmaar

Wie Sanitair Design Centre Alkmaar bezoekt, stapt in een veelzijdige showroom vol sanitair en tegels uit het luxe segment. Gelegen aan de... Lees meer »

Eco chiq

Ook op interieurgebied wordt het snel eenvoudiger om te kiezen voor meer duurzame eco-producten. Van beddengoed tot behang én met net zoveel... Lees meer »

Pilat & Pilat: Ambachtelijke meubelmakers ‘famylje’ uit Friesland

Diny. Hinke. Jehannes. Lutske. Mads. Meint. Stien. Tiemen. De namen van de modellen, verraden meteen de Friese afkomst van het meubelmerk... Lees meer »

Tussen de lakens met Goodnight

Goodnight is de grootste slaapkamer van Nederland. De winkel op Woonboulevard Cruquius telt 5000 vierkante meter en meer dan vijftig beddenmerken;... Lees meer »

Drie tips die jou minder tijd kwijt laten zijn aan het schoonmaken jouw woning

Schoonmaken is over het algemeen een klus waar we niet blij van worden. Ondanks het feit dat we hier niet blij van worden is het een klus... Lees meer »

Van visgraat tot Hongaarse punt

Wat is het verschil tussen visgraat en een Hongaarse punt? Het is één van de meest gestelde vragen die Dutzfloors krijgt. En dat is ook... Lees meer »

Slaapkenner Lisse: Goed slapen begint met een goed advies

Een goede nachtrust zorgt voor goede concentratie door de dag heen, geeft een positieve houding én zorgt ervoor dat u minder vaak ziek bent.... Lees meer »

Happy Circle: Stijlvol, duurzaam en tijdloos

Happy Circle, de plantenhanger, is een Nederlands product en merk, bedacht door Isabelle Leijser. Door het multifunctionele design en de... Lees meer »

Ervaar wat wonen is!

Meubelzaak Prummel in Stadskanaal is het familiebedrijf van Jelle en Ria Prummel. Hier draait alles om aandacht en service. Thuis is dé... Lees meer »