Nature is BACK!

Trendwatchers zijn duidelijk: back­to-nature wordt dé nieuwe trend voor 2021. Rust is het sleutelwoord. Dat zien we met name aan de kleuren en materialen. Denk aan bruin, beige, grijze, offwhite en bijna zwart. En zitmeubelen in wollige stofjes, stoer linnen of robuust leer. Denk aan ambachtelijk gemaakte meubelen van hout. Tegelijkertijd blijven meubelen in gedurfde kleuren en bijzondere vormen in; al is het maar als levendig accent of contrast voor deze natuurlijke trend, die anders misschien al gauw wat saai wordt.

Trend: Scandinavisch design

We zien een opleving van de minimalistische Scandinavische stijl. met veel natuurlijke materialen zoals sisal. jut e en hennep, fake fur (schapen)vachtjes en velletjes. Deze loungechair Litt le Petra. hier bekleed in een wollig schapenvachtje is van het Deense &Tradition.

Trend: sierkussens

Met sierkussens kun je een meubel aankleden zoals je wilt. Combineer verschillende kleuren, dessins en materialen tot een unieke stijl. Daybed Olivia van Keijser&Co.

Trend: comfort

Cream is de allernieuwste relaxfauteuil van Leolux. ontworpen door studio Truly. De elegante draaifauteuil combineert een schaal van gebogen eiken- of notenhout met een zachte bekleding en doordachte details, zoals het verstelbare hoofdkussen.

Trend: orenfauteuils

De klassieke orenfauteuil in een modern jasje. De verstelbare rug nodigt uit voor een actieve. dan wel een heerlijk ontspannen zit. First Classis een ontwerp van Gerard van den Berg voor Label.

Trend: ronde banen

Het zitprogramma Park Avenue van Linteloo biedt zowel rechte als ronde modules. Bijzonder is het schuifsysteem. waardoor - per zitplaats - snel en simpel de zithoek aangepast kan worden. Om iets meer rechtop, of Juist meer onderuit te kunnen zitten.

Trend: duurzaam design

Tafel Cast uit de Local Wood Collection van Arco; gemaakt van hout uit de buurt van de fabriek, waardoor de negatieve impact op het milieu wordt verminderd. De robuuste basis is van gerecycled gietijzer, het blad is afgewerkt met een watergedragen lak.

Trend: massief hout

Kies voor massief eiken, iepen of walnoot en stel je eigen Stijn samen. Combineer een of meerdere kastpanelen (32 x197 cm) met legplanken en kapstokelementen tot een kastmeubel op maat. No-nonsense design van Pilat&Pilat.


Trend: ronde en ovale tafels

Ronde en ovale tafels zijn qua vorm perfect om aan tafel met iedereen in gesprek te gaan. Hier een mooie set van de ellipsvormige tafel Eris met fauteuiltjes Lilac. De stalen poten kunnen zowel a- als symmetrisch geplaatst worden. Uit de collectie van bert plantagie Brown.

 

 

 

SAMENSTELLING: MONIQUE VAN EMPEL

Geschreven op

Naar het overzicht

Stoelen weerspiegelen de tijdgeest | RSGA Museum

Veel musea hebben designstoelen in hun collectie. Maar een museum volledig gewijd aan stoelen, dát bestond nog niet in Nederland. Met het... Lees meer »

Natuurlijk design

Zand tussen je tenen, kriebelend gras onder je voeten, de gure wind op je wang of de verwarmende zonnestralen op je hoofd. Even uitwaaien... Lees meer »

Dag en nacht shinen

De dagen worden korter en donkerder. Winter is coming. Gelukkig is Light Design van Loenen een oase van licht en warmte. Deze knusse winkel... Lees meer »

Buiten de lijntjes kleuren

Als hij tekent, zit hij in zijn eigen cocon. Dan verdwijnt de wereld om hem heen en is hij met zijn hoofd ín de tekening. Maar waar interieurdesigner... Lees meer »

Lampenkappen op maat!

Light Design van Loenen uit Wassenaar heeft niet alleen exclusieve verlichting, maar maakt ook lampenkappen op maat uit eigen atelier en... Lees meer »

The next thing

Pioniers, verhalenvertellers, wereldverbeteraars: ontwerpers Maartje Dros en Eric Klarenbeek zijn het allemaal. Samen vormen ze Studio Klarenbeek... Lees meer »

Met aandacht luisteren

Een audiosysteem dat vanuit alle hoeken je zintuigen prikkelt, een televisie die je thuis een bioscoopervaring geeft: Bang & Olufsen staat... Lees meer »

Outfits met impact

Prachtige stoffen, geraffineerde breisels, mooie warme kleuren; dit winterseizoen laat She’s Different in Rijssen je weer verbazen met een... Lees meer »

Urban design

Een goede inrichting is een mix van oude en nieuwe voorwerpen, verfijnd en eenvoudig, kostbaar en alledaags. Dat geeft je huis het unieke... Lees meer »

Het buitenleven leuk maken

Een oer-Hollands designmerk voor het buitenleven verovert de outdoorbranche. Sinds 2017 heeft Bubalou haar positie als lifestyle merk met... Lees meer »

De kracht van licht

Familiebedrijf Versteeg Lichtstudio in Haarlem heeft al 43 jaar ervaring met het verlichten van woonhuizen, werkplekken en hotels/restaurants.... Lees meer »

Een elegante dame

Het jaar 2020 staat in ieders geheugen gegrift: het was het eerste coronajaar. Precies dan openen interieurspecialisten René en Sophia Wansleeben... Lees meer »

Interieur van a tot z

Interieurspecialist Prummel in Stadskanaal is het familiebedrijf van Jelle en Ria Prummel. Hier draait alles om aandacht en beleving, laten... Lees meer »

Buiten de lijntjes kleuren

Als hij tekent, zit hij in zijn eigen cocon. Dan verdwijnt de wereld om hem heen en is hij met zijn hoofd ín de tekening. Maar waar interieurdesigner... Lees meer »

Vakantiegevoel in huis

Je vindt er dingen die je nergens anders vindt en een sfeer waardoor je je even buiten Nederland waant. Dat had Jet van Basten Batenburg... Lees meer »

Meer dan een mooi ontwerp

Cecilia Kollross is in Brazilië geboren en opgegroeid. Daar heeft ze architectuur en stedenbouw gestudeerd. In Nederland heeft ze bij de... Lees meer »

Retrodeuren in Zoetermeer

Retrodeuren voor mensen die mooie deuren wensen. De specialist Retrodeuren.nl is dé specialist als het om stalen deuren gaat. Denk hierbij... Lees meer »

Een interieur dat rust brengt

Niets is zo persoonlijk als de inrichting van je huis. Hoe fijn is het dan om het interieurdesign over te laten aan twee specialisten die... Lees meer »

Zomertijd

Zomertijd! Dagen waarin het leven binnen en buiten ontspannen in elkaar overvloeit. Eindeloos genieten met duurzaam tuinmeubilair wat lang... Lees meer »

Lovely landscape

De natuur, een oneindige inspiratiebron! Van vertrouwde natuurverschijnselen in de vorm van golven en wolken, tot verstilde momentopnames... Lees meer »