Nature is BACK!

Trendwatchers zijn duidelijk: back­to-nature wordt dé nieuwe trend voor 2021. Rust is het sleutelwoord. Dat zien we met name aan de kleuren en materialen. Denk aan bruin, beige, grijze, offwhite en bijna zwart. En zitmeubelen in wollige stofjes, stoer linnen of robuust leer. Denk aan ambachtelijk gemaakte meubelen van hout. Tegelijkertijd blijven meubelen in gedurfde kleuren en bijzondere vormen in; al is het maar als levendig accent of contrast voor deze natuurlijke trend, die anders misschien al gauw wat saai wordt.

Trend: Scandinavisch design

We zien een opleving van de minimalistische Scandinavische stijl. met veel natuurlijke materialen zoals sisal. jut e en hennep, fake fur (schapen)vachtjes en velletjes. Deze loungechair Litt le Petra. hier bekleed in een wollig schapenvachtje is van het Deense &Tradition.

Trend: sierkussens

Met sierkussens kun je een meubel aankleden zoals je wilt. Combineer verschillende kleuren, dessins en materialen tot een unieke stijl. Daybed Olivia van Keijser&Co.

Trend: comfort

Cream is de allernieuwste relaxfauteuil van Leolux. ontworpen door studio Truly. De elegante draaifauteuil combineert een schaal van gebogen eiken- of notenhout met een zachte bekleding en doordachte details, zoals het verstelbare hoofdkussen.

Trend: orenfauteuils

De klassieke orenfauteuil in een modern jasje. De verstelbare rug nodigt uit voor een actieve. dan wel een heerlijk ontspannen zit. First Classis een ontwerp van Gerard van den Berg voor Label.

Trend: ronde banen

Het zitprogramma Park Avenue van Linteloo biedt zowel rechte als ronde modules. Bijzonder is het schuifsysteem. waardoor - per zitplaats - snel en simpel de zithoek aangepast kan worden. Om iets meer rechtop, of Juist meer onderuit te kunnen zitten.

Trend: duurzaam design

Tafel Cast uit de Local Wood Collection van Arco; gemaakt van hout uit de buurt van de fabriek, waardoor de negatieve impact op het milieu wordt verminderd. De robuuste basis is van gerecycled gietijzer, het blad is afgewerkt met een watergedragen lak.

Trend: massief hout

Kies voor massief eiken, iepen of walnoot en stel je eigen Stijn samen. Combineer een of meerdere kastpanelen (32 x197 cm) met legplanken en kapstokelementen tot een kastmeubel op maat. No-nonsense design van Pilat&Pilat.


Trend: ronde en ovale tafels

Ronde en ovale tafels zijn qua vorm perfect om aan tafel met iedereen in gesprek te gaan. Hier een mooie set van de ellipsvormige tafel Eris met fauteuiltjes Lilac. De stalen poten kunnen zowel a- als symmetrisch geplaatst worden. Uit de collectie van bert plantagie Brown.

 

 

 

SAMENSTELLING: MONIQUE VAN EMPEL

Geschreven op

Naar het overzicht

Ongewoon gewoon

Haar eerste ontwerp niette ze in elkaar met bloemenfolie op een pop. En nog altijd weet de Venlose modestyliste Monique Désar van niets... Lees meer »

All things lila

Dat lila zeker niet braaf hoeft te zijn, bewijzen verschillende topontwerpers. Onze favoriete items in de mooiste pastelkleur van deze zomer.... Lees meer »

‘Ik creëer een droomwereld, een utopie’

Ontwerper Claes Iversen heeft niet stilgezeten: naast het ontwerpen van couture die geliefd is bij een hele stoet aan bekende vrouwen, onder... Lees meer »

Nature is BACK!

Trendwatchers zijn duidelijk: back­to-nature wordt dé nieuwe trend voor 2021. Rust is het sleutelwoord. Dat zien we met name aan de kleuren... Lees meer »

De Gustav-familie

In 1991 richtte meubelontwerper Gerard van den Berg zijn Label op. Het bedrijf is gespecialiseerd in hoogwaardige gestoffeerde zitmeubelen;... Lees meer »

Eigenwijs Design

Geef je interieur een twist met speelse ontwerpen die vrolijk stemmen. Gemaakt om je te laten glimlachen, de minimalistische donkerblauwe... Lees meer »

A little cows dream: een eerbetoon aan de koe in designtassen

Berta. Willem. Keesje. Sjoukje. Dirk; zomaar een greep uit de gele oormerken waaraan de items van Alittlecowsdream direct herkenbaar zijn.... Lees meer »

Nieuw en luxe zwaard voor Grutte Pier in 500ste sterfjaar

Precies 500 jaar na zijn dood heeft Grutte Pier er een nieuw zwaard bij. Meestergoudsmid Watze van der Wal uit Joure vervaardigde een exacte... Lees meer »

Het ongrijpbare van designer Alex de Witte

Er zijn veel dingen die Alex de Witte beslist niet wil. Dat is gezien worden als een ontwerper die alleen maar lampen maakt. Daarom heeft... Lees meer »

Prachtige lampen van designer Marc de Groot

Marc de Groot volgde zijn opleiding ruimtelijk en industrieel vormgeving aan gerenommeerde instituten in Londen en Eindhoven. Hij startte... Lees meer »

Happy Circle: Stijlvol, duurzaam en tijdloos

Happy Circle, de plantenhanger, is een Nederlands product en merk, bedacht door Isabelle Leijser. Door het multifunctionele design en de... Lees meer »

Tussen de lakens met Goodnight

Goodnight is de grootste slaapkamer van Nederland. De winkel op Woonboulevard Cruquius telt 5000 vierkante meter en meer dan vijftig beddenmerken;... Lees meer »

Ciao Milano

Linea recta van de SuperSalone in Milaan én de tientallen showrooms van de bekende Italiaanse fabrikanten, brengt Lourens magazine het laatste... Lees meer »

Museale meesters voor vloer en bed

Het Meisje met de Parel van Vermeer. Een rivierlandschap van Cornelis Vroom. En natuurlijk prachtige bloemstillevens. Dankzij een unieke... Lees meer »

ETC Consumenteninspiratiedag

Op zondag 19 september a.s. organiseert ETC de consumenteninspiratiedag van 10.00-17.00 uur. Deze unieke gelegenheid geeft consumenten de... Lees meer »

Interieur met karakter

Your home, your story. Dat is het credo van Del Prado Maison. De interieurzaak aan de Binnenweg in Heemstede, met tevens een showroom in... Lees meer »

‘Ik hou van pure materialen’

Een goed interieur moet een bepaalde rust uitstralen en vooral heel leefbaar zijn. Dat is de visie van interieurontwerper Piet-Jan van den... Lees meer »

‘Elke stam vertelt een verhaal’

Ontwerper Carina Riezebos en Jan Blok, directeur van Blok Plaatmateriaal in Beverwijk en Ede, bundelden hun kennis en kracht voor het ontwikkelen... Lees meer »

De warmte van een houten vloer

De vloer is feitelijk het grootste ‘meubelstuk’ in je kamer en bepaalt jarenlang de sfeer en uitstraling van je huis. Dus wil je de allermooiste... Lees meer »

Kleurrijke woontrends

Trendwatchers zijn duidelijk: back-­to-nature wordt dé nieuwe trend voor 2021. Rust is het sleutelwoord. Dat zien we met name aan de kleuren... Lees meer »