Urban design

Een goede inrichting is een mix van oude en nieuwe voorwerpen, verfijnd en eenvoudig, kostbaar en alledaags. Dat geeft je huis het unieke karakter, vindt Rutger Visser, oprichter van interieurzaak Homestede. Hij heeft onlangs een tweede winkel in het centrum van Haarlem geopend. Speciaal om de stadsbewoner te bedienen van interieuradvies.  

Homestede is een begrip in de regio Zuid-Kennemerland. De eerste winkel in Heemstede heeft een unieke stijl die een grote groep klanten al ruim elf jaar aanspreekt, merkt Rutger Visser. ‘Onze stijl is modern, sober chique en ingetogen en kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen en producten van hoogwaardige, moderne interieurcollecties uit Nederland, Italië en Scandinavische landen. Wij kijken niet alleen naar de huidige trends op woongebied, maar tonen bovenal onze eigen visie op wonen.’ 

Ruim en exclusief 

Rutger startte zijn carrière bij meubelontwerper Pilat & Pilat in Leeuwarden en Linteloo in Zeist. In 2010 opende hij Homestede In Heemstede. Vanuit zijn interieurzaak worden klanten bediend die vaak ruime, exclusieve woningen bezitten. ‘We geven advies op maat en denken volledig mee met de klant. In de loop der jaren is de winkel steeds meer uitgebreid door het pand ernaast én de bovenverdiepingen erbij te betrekken, zodat we genoeg ruimte hebben om onze unieke designcollecties, accessoires en verlichting te tonen van merken zoals Vitra, Artifort, Montana, Ferm Living, Slow Wood, Hay, Flos en Secto Design.’ 

Stadsappartementen 

In de afgelopen jaren zijn er in Nederland echter steeds meer eengezinswoningen en appartementen bijgekomen. Veel mensen verkiezen een stedelijke omgeving - met alle voorzieningen in de buurt - boven een groot aantal vierkante meters buiten de stad, ziet Rutger. ‘Juist in kleinere woningen is het belangrijk om de ruimte die je hebt zo goed mogelijk in te richten. Daarom hebben we een tweede winkel in Haarlem geopend. Ons ervaren team geeft daar advies aan mensen die in de stad wonen, op kleinere oppervlaktes met een meer urban lifestyle.’  

Historisch pand 

De keuze voor een tweede vestiging in Haarlem was voor Rutger een logische uitbreiding. ‘Haarlem is een prachtige stad en de Zijlstraat is één van de mooiste winkelstraten. Het historische pand waar we ons hebben gevestigd, leent zich perfect om de interieurcollecties goed te presenteren.’  

 

 

 Raadhuisstraat 86  

 2106 CJ Heemstede 

 Tel: 023-7520060 

 

 Zijlstraat 53  

 2011 TK Haarlem 

 Tel: 023-3035362 

 www.homestede.nl 

Geplaatst op

Naar het overzicht

3 Days of Design | Occhio

3daysofdesign: met de nieuwe armaturenseries Coro en Coro moon presenteert Occhio het nieuwe purisme in lichtontwerp Tijdens de 3daysofdesign... Lees meer »

Briljant zien | Bril Jan't

Verfijnd zicht met pure elegantie. Die verbinding maakt opticien Bril Jan’t in Lisse alweer 27 jaar. Jan Kik, eigenaar en oprichter van... Lees meer »

Buiten is het nieuwe binnen | Veldman Zonwering

In elk jaargetijde en op ieder moment ontspannen buiten kunnen zitten, omringd door comfort en stijl. Dat kan met de hulp van Veldman Zonwering... Lees meer »

Stoelen weerspiegelen de tijdgeest | RSGA Museum

Veel musea hebben designstoelen in hun collectie. Maar een museum volledig gewijd aan stoelen, dát bestond nog niet in Nederland. Met het... Lees meer »

Natuurlijk design

Zand tussen je tenen, kriebelend gras onder je voeten, de gure wind op je wang of de verwarmende zonnestralen op je hoofd. Even uitwaaien... Lees meer »

Dag en nacht shinen

De dagen worden korter en donkerder. Winter is coming. Gelukkig is Light Design van Loenen een oase van licht en warmte. Deze knusse winkel... Lees meer »

Buiten de lijntjes kleuren

Als hij tekent, zit hij in zijn eigen cocon. Dan verdwijnt de wereld om hem heen en is hij met zijn hoofd ín de tekening. Maar waar interieurdesigner... Lees meer »

Lampenkappen op maat!

Light Design van Loenen uit Wassenaar heeft niet alleen exclusieve verlichting, maar maakt ook lampenkappen op maat uit eigen atelier en... Lees meer »

The next thing

Pioniers, verhalenvertellers, wereldverbeteraars: ontwerpers Maartje Dros en Eric Klarenbeek zijn het allemaal. Samen vormen ze Studio Klarenbeek... Lees meer »

Met aandacht luisteren | Ynter

Een audiosysteem dat vanuit alle hoeken je zintuigen prikkelt, een televisie die je thuis een bioscoopervaring geeft: Bang & Olufsen staat... Lees meer »

Outfits met impact

Prachtige stoffen, geraffineerde breisels, mooie warme kleuren; dit winterseizoen laat She’s Different in Rijssen je weer verbazen met een... Lees meer »

Urban design

Een goede inrichting is een mix van oude en nieuwe voorwerpen, verfijnd en eenvoudig, kostbaar en alledaags. Dat geeft je huis het unieke... Lees meer »

De Spring & Summer editie is UIT!

Weer heerlijk bladeren én lezen in het nieuwste Lourens Magazine, de spring & summer editie 2024. Interessante interviews met o.a. Marlijn... Lees meer »

Verborgen hotelparels | Quality Lodgings

Quality Lodgings is een collectie van onafhankelijke kwaliteitshotels in Europa, waar authentieke gastvrijheid én culinair genieten één... Lees meer »

Briljant zien | Bril Jan't

Verfijnd zicht met pure elegantie. Die verbinding maakt opticien Bril Jan’t in Lisse alweer 27 jaar. Jan Kik, eigenaar en oprichter van... Lees meer »

Van Amsterdam tot Taiwan | Kelly & Mara

De één is parttime stewardess, de ander dj en beiden zijn influencers. De paden van Kelly Camfferman en Mara Wells kruisten elkaar toevallig.... Lees meer »

Wonen op het water | Smits Jachtmakelaardij

Geheel in lijn met de opkomende trend van waterwonen ontwaart Smits Jachtmakelaardij een stijgende belangstelling voor schepen als woonruimte.... Lees meer »

Een rosé die goud waard is | AIX Rosé

Met 300 dagen zon per jaar schittert de Middellandse Zee op de achtergrond, terwijl goed onderhouden rijen wijnstokken het golvende landschap... Lees meer »

Urban design

Een goede inrichting is een mix van oude en nieuwe voorwerpen, verfijnd en eenvoudig, kostbaar en alledaags. Dat geeft je huis het unieke... Lees meer »

Programma Tall Ships Races Harlingen

Harlingen is er klaar voor. Op donderdagmorgen 14 juli verwelkomen tienduizenden mensen veertig schitterende tallships. De traditionele... Lees meer »

Mode pagina's vrouwen

Tijd om de wereld opnieuw te ontdekken! De voorjaarscollecties zien er een stuk luchtiger, nostalgischer en feestelijker uit dan de afgelopen... Lees meer »

Cool Guy

Houd het hoofd koel op warme dagenen investeer in zomerse items die uitblinken qua stijl en comfort. Met frisse kleuren en geuren ga je... Lees meer »

Mannen mode

We gaan weer terug naar het normale leven en dat is aan alles voelbaar. Dit voorjaar hebben we meer dan ooit behoefte aan een veelzijdige... Lees meer »

Oceaanblauw

Geen wolkje aan de lucht en de zee of zwembad op loopafstand voor een frisse duik. Zomerjurk, bikini, oorbellen en ogen: alles in blauw.... Lees meer »