Urban design

Een goede inrichting is een mix van oude en nieuwe voorwerpen, verfijnd en eenvoudig, kostbaar en alledaags. Dat geeft je huis het unieke karakter, vindt Rutger Visser, oprichter van interieurzaak Homestede. Hij heeft onlangs een tweede winkel in het centrum van Haarlem geopend. Speciaal om de stadsbewoner te bedienen van interieuradvies.  

Homestede is een begrip in de regio Zuid-Kennemerland. De eerste winkel in Heemstede heeft een unieke stijl die een grote groep klanten al ruim elf jaar aanspreekt, merkt Rutger Visser. ‘Onze stijl is modern, sober chique en ingetogen en kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen en producten van hoogwaardige, moderne interieurcollecties uit Nederland, Italië en Scandinavische landen. Wij kijken niet alleen naar de huidige trends op woongebied, maar tonen bovenal onze eigen visie op wonen.’ 

Ruim en exclusief 

Rutger startte zijn carrière bij meubelontwerper Pilat & Pilat in Leeuwarden en Linteloo in Zeist. In 2010 opende hij Homestede In Heemstede. Vanuit zijn interieurzaak worden klanten bediend die vaak ruime, exclusieve woningen bezitten. ‘We geven advies op maat en denken volledig mee met de klant. In de loop der jaren is de winkel steeds meer uitgebreid door het pand ernaast én de bovenverdiepingen erbij te betrekken, zodat we genoeg ruimte hebben om onze unieke designcollecties, accessoires en verlichting te tonen van merken zoals Vitra, Artifort, Montana, Ferm Living, Slow Wood, Hay, Flos en Secto Design.’ 

Stadsappartementen 

In de afgelopen jaren zijn er in Nederland echter steeds meer eengezinswoningen en appartementen bijgekomen. Veel mensen verkiezen een stedelijke omgeving - met alle voorzieningen in de buurt - boven een groot aantal vierkante meters buiten de stad, ziet Rutger. ‘Juist in kleinere woningen is het belangrijk om de ruimte die je hebt zo goed mogelijk in te richten. Daarom hebben we een tweede winkel in Haarlem geopend. Ons ervaren team geeft daar advies aan mensen die in de stad wonen, op kleinere oppervlaktes met een meer urban lifestyle.’  

Historisch pand 

De keuze voor een tweede vestiging in Haarlem was voor Rutger een logische uitbreiding. ‘Haarlem is een prachtige stad en de Zijlstraat is één van de mooiste winkelstraten. Het historische pand waar we ons hebben gevestigd, leent zich perfect om de interieurcollecties goed te presenteren.’  

 

 

 Raadhuisstraat 86  

 2106 CJ Heemstede 

 Tel: 023-7520060 

 

 Zijlstraat 53  

 2011 TK Haarlem 

 Tel: 023-3035362 

 www.homestede.nl 

Geschreven op

Naar het overzicht

Lampenkappen op maat!

Light Design van Loenen uit Wassenaar heeft niet alleen exclusieve verlichting, maar maakt ook lampenkappen op maat uit eigen atelier en... Lees meer »

The next thing

Pioniers, verhalenvertellers, wereldverbeteraars: ontwerpers Maartje Dros en Eric Klarenbeek zijn het allemaal. Samen vormen ze Studio Klarenbeek... Lees meer »

Met aandacht luisteren

Een audiosysteem dat vanuit alle hoeken je zintuigen prikkelt, een televisie die je thuis een bioscoopervaring geeft: Bang & Olufsen staat... Lees meer »

Outfits met impact

Prachtige stoffen, geraffineerde breisels, mooie warme kleuren; dit winterseizoen laat She’s Different in Rijssen je weer verbazen met een... Lees meer »

Urban design

Een goede inrichting is een mix van oude en nieuwe voorwerpen, verfijnd en eenvoudig, kostbaar en alledaags. Dat geeft je huis het unieke... Lees meer »

Het buitenleven leuk maken

Een oer-Hollands designmerk voor het buitenleven verovert de outdoorbranche. Sinds 2017 heeft Bubalou haar positie als lifestyle merk met... Lees meer »

DePadova Flagshipstore door Studio van ‘t wout

Een primeur voor Nederland; DePadova Flagshipstore is nu te vinden in Den Haag. Studio van ʼt Wout haalde deze Italiaanse design meubelen... Lees meer »

Ongewoon gewoon

Haar eerste ontwerp niette ze in elkaar met bloemenfolie op een pop. En nog altijd weet de Venlose modestyliste Monique Désar van niets... Lees meer »

All things lila

Dat lila zeker niet braaf hoeft te zijn, bewijzen verschillende topontwerpers. Onze favoriete items in de mooiste pastelkleur van deze zomer.... Lees meer »

‘Ik creëer een droomwereld, een utopie’

Ontwerper Claes Iversen heeft niet stilgezeten: naast het ontwerpen van couture die geliefd is bij een hele stoet aan bekende vrouwen, onder... Lees meer »

Urban design

Een goede inrichting is een mix van oude en nieuwe voorwerpen, verfijnd en eenvoudig, kostbaar en alledaags. Dat geeft je huis het unieke... Lees meer »

Programma Tall Ships Races Harlingen

Harlingen is er klaar voor. Op donderdagmorgen 14 juli verwelkomen tienduizenden mensen veertig schitterende tallships. De traditionele... Lees meer »

Mode pagina's vrouwen

Tijd om de wereld opnieuw te ontdekken! De voorjaarscollecties zien er een stuk luchtiger, nostalgischer en feestelijker uit dan de afgelopen... Lees meer »

Cool Guy

Houd het hoofd koel op warme dagenen investeer in zomerse items die uitblinken qua stijl en comfort. Met frisse kleuren en geuren ga je... Lees meer »

Mannen mode

We gaan weer terug naar het normale leven en dat is aan alles voelbaar. Dit voorjaar hebben we meer dan ooit behoefte aan een veelzijdige... Lees meer »

Oceaanblauw

Geen wolkje aan de lucht en de zee of zwembad op loopafstand voor een frisse duik. Zomerjurk, bikini, oorbellen en ogen: alles in blauw.... Lees meer »

Maak een vaartocht op het Wad tijdens de Tall Ships Races Harlingen

De kaartverkoop voor de vaartochten tijdens de Tall Ships Races Harlingen is gestart. Publiek kan een vaartocht op het Wad maken met een... Lees meer »

Vegan pioniers met een missie

Van eten tot cosmetica: vegan is hot. Steeds meer mensen kiezen voor plantaardige producten, merken Suzanne Smal van Biocare Online en Sanne... Lees meer »

Day at the pool

Maak je klaar voor warme dagen met deze onweerstaanbare zomeritems. De ultieme must-haves voor een zorgeloos dagje strand of zwembad. Badlaken... Lees meer »

Lazy afternoon

Lekker eten in overvloed, koude drankjes binnen handbereik en je beste vrienden om je heen. De perfecte ingrediënten voor een luie namiddag... Lees meer »