Met aandacht luisteren

Een audiosysteem dat vanuit alle hoeken je zintuigen prikkelt, een televisie die je thuis een bioscoopervaring geeft: Bang & Olufsen staat voor het allerbeste in geluid en beeld. In Noord-Holland heeft Ynter vier toonaangevende winkels waar dit Deense topmerk wordt vertegenwoordigd.

Redactie: Willemien Vijvers

Ynter is een van de eerste Bang & Olufsen dealers in Nederland en al sinds 1965 gevestigd in Alkmaar. De afgelopen jaren zijn daar vestigingen in Haarlem, Amstelveen stadshart en Laren bijgekomen. De winkel in Laren is een echt paradepaardje. Deze ruime flagship store is een lust voor iedere B&O liefhebber. Per 1 april is de zeer ervaren Rik Verburg hier begonnen als de nieuwe storemanager. Ook heeft Ynter een aantal andere goede mensen kunnen aantrekken. Daarmee is het bedrijf weer helemaal klaar voor de toekomst. ‘Er gaan de komende tijd leuke, spannende dingen gebeuren’, belooft Verburg. ‘Als je denkt aan mooi geluid en design, zijn onze winkels de plek om naar toe te komen.’

Kippenvel
Ynter kenmerkt zich door prachtige winkels op mooie locaties. ‘Hier kunnen we het hele assortiment van B&O laten zien, laten horen en vooral laten voelen’, zegt Verburg. ‘Het draait om die beleving. Mensen staan hier soms met kippenvel in de zaak te luisteren. Muziek en ook beeld verbindt mensen, zeker als deze op de juiste manier wordt weergegeven. Dan heb je binnen een minuut een connectie. Aan muziek zitten herinneringen en hoe beter het geluid klinkt, hoe mooier die emotie overkomt. Het raakt mensen en ze stellen zich open. Dat vind ik zo geweldig aan mijn werk.’

Akoestisch geluk
Een van de B&O favorieten van Verburg is de Beosound Shape. ‘Een luidsprekerssysteem voor design-bewuste muziekliefhebbers. Het is een hangend kunstwerk dat ook nog eens geweldig geluid geeft. Een échte eyecatcher voor in de kamer. Zeven uniek geplaatste drivers verspreiden het geluid in 360 graden. Als je hiermee muziek luistert, vult puur akoestisch geluk de kamer. Hij is bovendien zeer goed te gebruiken in surround systemen samen met onze prachtige televisies. Uiteraard hebben we ook multiroom oplossingen waarmee je muziek kunt spelen in meerdere ruimtes tegelijkertijd, allemaal met een zeer groot bedieningsgemak.’ 

Thuisbioscoop
Ook voor wie graag series streamt, films kijkt, of wil gamen zijn de oplossingen die B&O biedt heel strak. ‘Perfect beeld en hoogstaand geluid vullen elkaar aan’, zegt Verburg. ‘Je kunt thuis op de bank dezelfde kwaliteit ervaren als in een bioscoop met geluid rondom alsof je middenin de film zit. Dat is absoluut genieten. Wij bieden alles van hoofdtelefoon tot soundbar en van draadloze speakers tot slimme thuishub waarmee je draadloos je hele huis kunt bedienen; van klimaat en beveiliging tot verlichting en zonwering. Voor elke ruimte of situatie heeft Bang & Olufsen een passend product.’ 

Tijdloos design
B&O staat voor kwaliteit gekoppeld aan een fantastisch design, benadrukt Verburg. ‘Je koopt iets dat er echt mooi uitziet, echt heel goed klinkt en decennia lang meegaat. We ruilen ook oude systemen in. Die worden door ons getest en waar nodig gereviseerd en zijn weer perfect werkend voor nog eens een aantal decennia. Het design is immers tijdloos. Ook deze Second Life systemen vinden nog gretig aftrek bij mensen met een voorliefde voor geweldig beeld en geluid. Zo is kwaliteit voor iedereen bereikbaar.’

Geschreven op

Naar het overzicht

3 Days of Design | Occhio

3daysofdesign: met de nieuwe armaturenseries Coro en Coro moon presenteert Occhio het nieuwe purisme in lichtontwerp Tijdens de 3daysofdesign... Lees meer »

Briljant zien | Bril Jan't

Verfijnd zicht met pure elegantie. Die verbinding maakt opticien Bril Jan’t in Lisse alweer 27 jaar. Jan Kik, eigenaar en oprichter van... Lees meer »

Buiten is het nieuwe binnen | Veldman Zonwering

In elk jaargetijde en op ieder moment ontspannen buiten kunnen zitten, omringd door comfort en stijl. Dat kan met de hulp van Veldman Zonwering... Lees meer »

Stoelen weerspiegelen de tijdgeest | RSGA Museum

Veel musea hebben designstoelen in hun collectie. Maar een museum volledig gewijd aan stoelen, dát bestond nog niet in Nederland. Met het... Lees meer »

Natuurlijk design

Zand tussen je tenen, kriebelend gras onder je voeten, de gure wind op je wang of de verwarmende zonnestralen op je hoofd. Even uitwaaien... Lees meer »

Dag en nacht shinen

De dagen worden korter en donkerder. Winter is coming. Gelukkig is Light Design van Loenen een oase van licht en warmte. Deze knusse winkel... Lees meer »

Buiten de lijntjes kleuren

Als hij tekent, zit hij in zijn eigen cocon. Dan verdwijnt de wereld om hem heen en is hij met zijn hoofd ín de tekening. Maar waar interieurdesigner... Lees meer »

Lampenkappen op maat!

Light Design van Loenen uit Wassenaar heeft niet alleen exclusieve verlichting, maar maakt ook lampenkappen op maat uit eigen atelier en... Lees meer »

The next thing

Pioniers, verhalenvertellers, wereldverbeteraars: ontwerpers Maartje Dros en Eric Klarenbeek zijn het allemaal. Samen vormen ze Studio Klarenbeek... Lees meer »

Met aandacht luisteren

Een audiosysteem dat vanuit alle hoeken je zintuigen prikkelt, een televisie die je thuis een bioscoopervaring geeft: Bang & Olufsen staat... Lees meer »