Dag en nacht shinen

De dagen worden korter en donkerder. Winter is coming. Gelukkig is Light Design van Loenen een oase van licht en warmte. Deze knusse winkel in Wassenaar is een bron van woonaccessoires en verlichting. Stuk voor stuk custom made kunstwerkjes met een warme uitstraling. Light Design van Loenen is namelijk gespecialiseerd in handgemaakte lampenkappen in alle denkbare vormen, kleuren en maten. 

De meeste creaties worden in het atelier ontworpen en gemaakt. Want ambacht en design gaan hier hand in hand. Yvonne was kind aan huis in het atelier van haar vader. Het vakmanschap is haar dus met de paplepel ingegoten. Inmiddels heeft zij een geheel eigen stijl ontwikkeld en een nieuwe klantenkring opgebouwd. 

Koninklijk Paleis
‘Onze klanten hebben behoefte aan unieke items. Hierbij laten wij ons graag inspireren door internationale ontwerpers en woonbeurzen. Mensen met specifieke wensen weten ons ook prima te vinden. Zo heb ik ooit van een jurk een lampenkap gemaakt. Bijzondere opdrachten, zoals de lampenkappen voor het Koninklijk Paleis Amsterdam, zijn natuurlijk de krenten in de pap. Ieder project is anders; juist de afwisseling maakt dit werk zo leuk.’

Country chique
Yvonne’s stijl laat zich omschrijven als country chique. Van Loenen lampen doen het dan ook uitstekend in klassieke interieurs, of als eyecatcher in een moderne omgeving. ‘Lampen met een warme kleur, of kap met gouden binnenzijde passen bijvoorbeeld goed in de woonkamer. Witlicht is geschikter in een werkkamer.’ Van Loenen Light Design creëert de perfecte harmonie tussen ruimte en verlichting, met lampen die zowel 's avonds als overdag echte blikvangers zijn.

www.lightdesignvanloenen.nl

Geplaatst op

Naar het overzicht

3 Days of Design | Occhio

3daysofdesign: met de nieuwe armaturenseries Coro en Coro moon presenteert Occhio het nieuwe purisme in lichtontwerp Tijdens de 3daysofdesign... Lees meer »

Briljant zien | Bril Jan't

Verfijnd zicht met pure elegantie. Die verbinding maakt opticien Bril Jan’t in Lisse alweer 27 jaar. Jan Kik, eigenaar en oprichter van... Lees meer »

Buiten is het nieuwe binnen | Veldman Zonwering

In elk jaargetijde en op ieder moment ontspannen buiten kunnen zitten, omringd door comfort en stijl. Dat kan met de hulp van Veldman Zonwering... Lees meer »

Stoelen weerspiegelen de tijdgeest | RSGA Museum

Veel musea hebben designstoelen in hun collectie. Maar een museum volledig gewijd aan stoelen, dát bestond nog niet in Nederland. Met het... Lees meer »

Natuurlijk design

Zand tussen je tenen, kriebelend gras onder je voeten, de gure wind op je wang of de verwarmende zonnestralen op je hoofd. Even uitwaaien... Lees meer »

Dag en nacht shinen

De dagen worden korter en donkerder. Winter is coming. Gelukkig is Light Design van Loenen een oase van licht en warmte. Deze knusse winkel... Lees meer »

Buiten de lijntjes kleuren

Als hij tekent, zit hij in zijn eigen cocon. Dan verdwijnt de wereld om hem heen en is hij met zijn hoofd ín de tekening. Maar waar interieurdesigner... Lees meer »

Lampenkappen op maat!

Light Design van Loenen uit Wassenaar heeft niet alleen exclusieve verlichting, maar maakt ook lampenkappen op maat uit eigen atelier en... Lees meer »

The next thing

Pioniers, verhalenvertellers, wereldverbeteraars: ontwerpers Maartje Dros en Eric Klarenbeek zijn het allemaal. Samen vormen ze Studio Klarenbeek... Lees meer »

Met aandacht luisteren | Ynter

Een audiosysteem dat vanuit alle hoeken je zintuigen prikkelt, een televisie die je thuis een bioscoopervaring geeft: Bang & Olufsen staat... Lees meer »

Outfits met impact

Prachtige stoffen, geraffineerde breisels, mooie warme kleuren; dit winterseizoen laat She’s Different in Rijssen je weer verbazen met een... Lees meer »

Urban design

Een goede inrichting is een mix van oude en nieuwe voorwerpen, verfijnd en eenvoudig, kostbaar en alledaags. Dat geeft je huis het unieke... Lees meer »