Keukens voor fijnproevers

Ze delen een jarenlange vriendschap, een grote passie voor persoonlijke keukens en next level keukenapparatuur én delen hun kennis en ervaring nu samen in de Concept Gallery op IJburg. Marius Alberts en Nick Tollenaar zijn de mannen achter het gloednieuwe én volstrekt unieke RAW Concept; voor keukens tot desgewenst het complete interieur. Don Wijnschenk is salesdirector van V-ZUG, een Zwitsers topmerk inbouwapparatuur. Samen creëren ze custom made keukens voor fijnproevers. 

"Persoonlijk maatwerk, dat is heel kort gezegd wat wij kunnen én doen", aldus Nick Tollenaar van RAW Concept. "Marius en ik zitten altijd zélf met de klanten om tafel. We luisteren écht en horen, ook tussen de regels door, wat mensen nu écht in hun nieuwe keuken willen. Voorkeuren qua stijl, voor bepaalde materialen en kleuren én natuurlijk qua inbouwapparatuur en techniek. Wij houden van dit creatieve proces. Wij schetsen en ontwerpen vervolgens een keukenconcept op basis van die wensen én mogelijkheden qua ruimte. En realiseren zo die unieke, persoonlijke keuken die tot in detail past. Dat betekent ook maatwerk tot op de millimeter. Of de kastjes nu de standaardmaat hebben van 60 cm, of 83,5 cm moeten zijn; wij zorgen ervoor." 

Keukens en méér
Marius en Nick staan ook aan het roer van de Haarlemse vestiging van bulthaup, het wereldwijd gerenommeerde Duitse keukenmerk. Ze hebben zo ruime ervaring in het begeleiden van mensen die een nieuwe keuken willen kopen. Met RAW Concept kunnen Marius en Nick hun creatieve vleugels nu nóg verder uitslaan. Want hier koop je niet alleen een nieuwe topkeuken van hun éigen merk, maar desgewenst verzorgen ze een compléét nieuw interieur. Alles persoonlijk en op maat ontworpen door Marius en Nick. Zo is RAW Concept niet alleen nieuw en anders, maar vooral méér. 

Ontwerpen én ontzorgen
"We beperken ons dus niet tot de keukenruimte alleen", aldus Marius. "Wij kunnen onze klanten heel breed helpen en adviseren. Als interieurarchitect kan ik bijvoorbeeld ook een lichtplan maken, een TV-meubel, of desgewenst een compleet interieur ontwerpen. De klant bepaalt hoeveel en hoe ver wij gaan. En als ik zeg ontwerpen, bedoel ik meteen ook ontzorgen. Wij begeleiden álles. Van het eerste adviesgesprek, de ruwe schetsen en het inmeten tot uitgebreide technische tekeningen, het 3D ontwerp en de uiteindelijke realisatie en oplevering. Wij stoppen heel veel tijd in een goede voorbereiding en houden de regie over het complete traject. Wij nemen onze klanten bij de hand, stap voor stap. Zij hoeven dus niet te schakelen met allerlei leveranciers en hebben maar één aanspreekpunt. Of eigenlijk twee; Nick én ik zelf."  

Zwitserse precisie
"En misschien wel drie", grapt Don Wijnschenk. Ook Don is al tientallen jaren actief in de keukenbranche en presenteert vol trots zijn merk V-ZUG in de Concept Gallery. Hij bracht het Zwitserse topmerk van inbouwapparatuur persoonlijk naar Nederland. Met zijn buurmannen van RAW Concept deelt hij een enorm enthousiasme voor kwaliteit. "V-ZUG staat voor Zwitserse precisie. Voor vooruitstrevende techniek en doordacht design. De geschiedenis van V-ZUG gaat terug tot 1913 en nog altijd vindt de productie plaats in het Zwitserse plaatsje Zug. Van daaruit vindt het brede scala aan inbouwapparatuur zijn weg naar Australië en Azië, Duitsland, Frankrijk en België en sinds juli vorig jaar dus ook in Nederland. Ik zag in Concept Gallery de kans om het label, dat zich internationaal in de absolute voorhoede van keukenapparatuur bevindt, hier dezelfde status te geven." 

‘Zien is geloven’
V-ZUG was tweeëntwintig jaar geleden het eerste merk dat een combi-stoomoven op de markt bracht voor huishoudelijk gebruik. Het is kenmerkend voor het bedrijf dat vaak als eerste bepaalde technieken en feautures uit de professionele keuken beschikbaar maakt voor huishoudelijk gebruik. Met diverse patente en unieke eigenschappen biedt V-ZUG echt next-level inbouwapparatuur. Een complete range: van kookplaat tot koelkast, van combi- en stoomoven tot inbouwkoffiemachine, van wijnklimaatkast tot vaatwasser. In de demo-ruimte van V-ZUG in de Concept Gallery laat Don graag zien wat ‘zijn’ apparatuur allemaal kan. "Zien is geloven. Ik organiseer hier dan ook graag demonstraties; voor dealers, projectontwikkelaars, interieurarchitecten en consumenten. Hoe hoog de verwachtingen ook zijn, V-ZUG maakt het waar."  

Intuïtieve bediening
Het design van de keukenapparatuur van V-ZUG is strak en minimalistisch. Tot de essentie teruggebracht en tot in de details geperfectioneerd. De fronten zijn van glas, naar keuze in zwart of het iets grijzere platinum. Geen roestvrijstaal dus. "Het zijn sjieke, iets spiegelende oppervlakken, die mooi integreren in de keukenfronten. De touchscreen bediening is gesitueerd in een in het glas geslepen cirkel. We noemen dit de CircleSlider. Hiermee laat elk apparaat zich simpel en intuïtief bedienen, net als de V-ZUG app op een smartphone", vertelt Don.   

Concept Gallery
In de showroom van RAW Concept staan twee luxe keukens opgesteld, uiteraard voorzien van V-ZUG inbouwapparatuur. Nick: "We zijn preferred supplier van V-ZUG, maar kunnen uiteraard ook alle andere topmerken leveren." De drie heren zijn enthousiast over de unieke samenwerking die ze hebben als partners in de Concept Gallery. Marius: "Dat geldt ook voor de andere vijf premium partijen hier, die onder meer gespecialiseerd zijn in meubels, vloeren, verlichting én koffie." 

De Concept Gallery aan de ‘Design Strip’ van IJburg is één van de meest upcoming locaties van Amsterdam. Marius, Nick en Don voelen zich hier als een vis in het water. Don: "Dit is bij uitstek de plek voor designers, architecten, ontwikkelaars, retailers en designliefhebbers met een neus voor kwaliteit. En dus ook bij dé plek voor V-ZUG en RAW Concept. Onze locatie is vanaf de snelweg makkelijk te bereiken en gratis parkeren kan voor de deur."

RAW Concept & V-ZUG @Concept Gallery
Pedro de Medinalaan 53
1086 XK Amsterdam 

www.rawconcept.nl
info@rawconcept.nl
T: 06-21330207 

www.vzug.com
info@conceptgallery.nl 

Geschreven op

Naar het overzicht

De kracht van licht

Familiebedrijf Versteeg Lichtstudio in Haarlem heeft al 43 jaar ervaring met het verlichten van woonhuizen, werkplekken en hotels/restaurants.... Lees meer »

Een elegante dame

Het jaar 2020 staat in ieders geheugen gegrift: het was het eerste coronajaar. Precies dan openen interieurspecialisten René en Sophia Wansleeben... Lees meer »

Interieur van a tot z

Interieurspecialist Prummel in Stadskanaal is het familiebedrijf van Jelle en Ria Prummel. Hier draait alles om aandacht en beleving, laten... Lees meer »

Buiten de lijntjes kleuren

Als hij tekent, zit hij in zijn eigen cocon. Dan verdwijnt de wereld om hem heen en is hij met zijn hoofd ín de tekening. Maar waar interieurdesigner... Lees meer »

Vakantiegevoel in huis

Je vindt er dingen die je nergens anders vindt en een sfeer waardoor je je even buiten Nederland waant. Dat had Jet van Basten Batenburg... Lees meer »

Meer dan een mooi ontwerp

Cecilia Kollross is in Brazilië geboren en opgegroeid. Daar heeft ze architectuur en stedenbouw gestudeerd. In Nederland heeft ze bij de... Lees meer »

Retrodeuren in Zoetermeer

Retrodeuren voor mensen die mooie deuren wensen. De specialist Retrodeuren.nl is dé specialist als het om stalen deuren gaat. Denk hierbij... Lees meer »

Een interieur dat rust brengt

Niets is zo persoonlijk als de inrichting van je huis. Hoe fijn is het dan om het interieurdesign over te laten aan twee specialisten die... Lees meer »

Zomertijd

Zomertijd! Dagen waarin het leven binnen en buiten ontspannen in elkaar overvloeit. Eindeloos genieten met duurzaam tuinmeubilair wat lang... Lees meer »

Lovely landscape

De natuur, een oneindige inspiratiebron! Van vertrouwde natuurverschijnselen in de vorm van golven en wolken, tot verstilde momentopnames... Lees meer »

Koken is muziek maken | Karsu

Het kookboek Karsu’s Kitchen was in 2023 het bestverkochte kookboek van Nederland. Karsu bewijst hiermee des te meer hoe getalenteerd zij... Lees meer »

Genot voor álle zintuigen

Het zijn niet alleen de verfijnde culinaire gerechten, maar juist de totaalbeleving die restaurant Novité in Son biedt, die liefhebbers... Lees meer »

Keukens voor fijnproevers

Ze delen een jarenlange vriendschap, een grote passie voor persoonlijke keukens en next level keukenapparatuur én delen hun kennis en ervaring... Lees meer »

Persoonlijke keukens

Dévies cookcompany in Haarlem creëert al meer dan negentig jaar verrassend mooie keukens. Als derde generatie aan het roer, zetten Edward... Lees meer »

Gastvrij familiebedrijf

Dévies cookcompany in Haarlem viert zijn negentigjarig jubileum. Als derde generatie aan het roer zetten Edward en Paulien het familiebedrijf... Lees meer »

Gerard Hempen Keukens van Hout uit Ter Apelkanaal maakt jouw droomkeuken werkelijkheid!

Ga je bouwen, verbouwen of verhuizen? In iedere woning hoort een leefkeuken die bij je past. Een keuken waarin je je thuis voelt, ontworpen... Lees meer »

Het optimale keukenconcept

Op een niet te missen zichtlocatie bevindt zich de showroom van bulthaup Haarlem. Het jonge bedrijf wordt gerund door Marius Alberts, een... Lees meer »