Genot voor álle zintuigen

Het zijn niet alleen de verfijnde culinaire gerechten, maar juist de totaalbeleving die restaurant Novité in Son biedt, die liefhebbers van goede smaak zullen plezieren. Van de wijnglazen tot het koffielepeltje, van het eigen huisparfum tot de playlist, van de jurken van de gastvrouwen tot het zegel van kaarsvet op de cadeaubonnen; bij Novité hebben ze oog voor details, voor details die perfect ogen. 

 Door: Monique van Empel 

Novité is het geesteskind van chef-kok Joris Scharpach (29). Op een markante plek aan het kanaal van Son, heeft de enthousiaste ondernemer een bijzonder, kosmopolitisch concept gerealiseerd met een jong, dynamisch team. Hij vindt dat uit eten gaan zoveel méér moet zijn dan lekker eten met een goed glas wijn. ‘We wilden echt iets nieuws brengen; een totaalconcept, een totaalbeleving.’ 

Gastronomische verrassing 

Bij binnenkomst worden we enthousiast begroet door sommelier Letti, die dan al precies weet wat voor vlees hij in de kuip heeft. ‘Mevrouw eet vegetarisch, toch en jullie wilden graag een tafeltje voor  de open keuken?’ Nadat we plaats genomen hebben, wordt er direct een tashanger aan ons tafeltje gehangen en gaat Letti op de knieën. Een bewuste move om ons aan te spreken op ooghoogte. Policy. We laten de à la carte kaart voor wat het is en gaan voor het Verrassingsmenu van de Chef, waarbij je alleen maar het aantal gangen hoeft aan te geven en de rest van de avond gastronomisch verrast en verwend wordt. Zeker met bijpassend wijnarrangement. En dit alles voor een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. 

 Explosie aan smaken 

Joris is voor koken in de wieg gelegd. Zijn creaties zijn niet alleen een feest voor het oog, maar ook alle smaakpapillen worden geprikkeld. Zoet en zout, bitter en zuur, maar ook hard en zacht en zelfs warm en koud worden veelal samen op één bord gecombineerd. En ook al zijn sommige gerechten min of meer bekende klassiekers, de bereiding met kwalitatief betere ingrediënten geeft er een speciale Novité touch aan. De zelf geïmporteerde, veelal Bulgaarse wijnen zijn krachtig genoeg om de explosie aan smaken tóch nog extra cachet te geven. Wie wil kan de wijnen voor thuis bestellen via de webshop van Novité. Zo hoopt Joris zijn gasten ook thuis nog op dat bijzondere Novité gevoel te trakteren.  

 Lokaal, vers en duurzaam 

Het restaurant is zeven dagen in de week geopend, óók voor (zaken)lunches. Op het lunchmenu staan lekkere ambachtelijke broodjes en salades. Joris Scharpach: ‘We gaan altijd voor lokaal, vers en duurzaam. Zo komt onze sla van stichting Duurzame Kost. Zij telen groenten zonder bestrijdingsmiddelen of kunstmatige meststoffen en werken met mensen met een afstand tot arbeidsmarkt. Een gezonde keuze, vinden wij.’ Bedrijven die maatwerk wensen, catering, privé lunches of diners? Novité verzorgt het graag. Met nét dat beetje meer oog voor details. 

 

Borrel & Bites 

Novité heeft een heerlijk groot terras. Waar binnen sjieke, donkere kleuren zijn gebruikt met oranje als accentkleur, is het terras fris wit, met accessoires in hetzelfde oranje als binnen. Een heerlijk loungeterras met uitzicht op het kanaal voor een kop goede koffie, lunch of een aangeklede borrel. ‘Aperativo is in Italië een bekend fenomeen. Wij willen bij Novité ook het borrelen naar een hoger niveau tillen. Niet snel een biertje of glas wijn met een bak pinda’s of chips.’ Nee, op de speciale borrelkaart prijken bijvoorbeeld Tempura garnalen, Pata Negra, vega dumplings, een bijzonder kaasplankje en charcuterie. Ook de cocktails hebben een Novité-signatuur. 

 

Novité: authentiek genieten. 

 

Novité 

Kanaalstraat 1 in Son 

T: 0499-215528 

son@novite.restaurant 

www.novite.restaurant 

Geschreven op

Naar het overzicht

Genot voor álle zintuigen

Het zijn niet alleen de verfijnde culinaire gerechten, maar juist de totaalbeleving die restaurant Novité in Son biedt, die liefhebbers... Lees meer »

Patissiers van Tummers, uit Heemstede, winnen Gouden en Bronzen Gard 2021

Nick Banus, patissier bij Patisserie Tummers uit Heemstede, heeft de Gouden Gard 2021 gewonnen. Nick’s showtafel stond in het teken van... Lees meer »

De Kaaskampanje van Haarlem

‘Iedereen verwennen met de lekkerste producten’, dat was de missie van Tim van Laar toen hij in 2017 zijn kaaszaak begon in hartje Haarlem.... Lees meer »

Boulangerie Oscar

Bij Oscar gaan wij voor het best haalbare. Of het nu gaat om de selectie van de ingrediënten, de ambachtelijke productie, of de versheid... Lees meer »

Het is eigenlijk één grote snoepwinkel en niet alleen voor zoetekauwen

Een nieuwe naam, nieuwe huisstijl, een nieuwe website én webwinkel; BOMMEL & BOMMEL delicatessen in Barendrecht timmert flink aan de weg.... Lees meer »

De lekkerste olijfolie in de mooiste flessen

‘Ik ben als kind in een ketel met olijfolie gevallen. Anders kan ik mijn fascinatie voor dit vloeibare goud niet verklaren’, aldus Nico... Lees meer »

Culinair & Creatief

Restaurant 273 is een nieuw culinair restaurant, dat haar deuren opent in het centrum van Utrecht. Chef-kok én eigenaar Tommy den Hartog... Lees meer »

Frisse wind bij De Bokkedoorns

Sinds maart wordt de keukenbrigade van tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns in de Noord-Hollandse duinen aangevoerd door Roy Eijkelkamp.... Lees meer »

High-end restaurant in Rotterdam Marriott

Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opende enkele maanden geleden de deuren van zijn eigen high-end restaurant... Lees meer »

Sterrenkok Fred Mustert: 'Het kan altijd beter'

Met de restyling van zijn restaurant in Rotterdam heeft tweesterrenkok Fred Mustert zijn eigen podium gecreëerd waarop hij en zijn brigade... Lees meer »

Genot voor álle zintuigen

Het zijn niet alleen de verfijnde culinaire gerechten, maar juist de totaalbeleving die restaurant Novité in Son biedt, die liefhebbers... Lees meer »

Keukens voor fijnproevers

Ze delen een jarenlange vriendschap, een grote passie voor persoonlijke keukens en next level keukenapparatuur én delen hun kennis en ervaring... Lees meer »

Persoonlijke keukens

Dévies cookcompany in Haarlem creëert al meer dan negentig jaar verrassend mooie keukens. Als derde generatie aan het roer, zetten Edward... Lees meer »

Gastvrij familiebedrijf

Dévies cookcompany in Haarlem viert zijn negentigjarig jubileum. Als derde generatie aan het roer zetten Edward en Paulien het familiebedrijf... Lees meer »

Gerard Hempen Keukens van Hout uit Ter Apelkanaal maakt jouw droomkeuken werkelijkheid!

Ga je bouwen, verbouwen of verhuizen? In iedere woning hoort een leefkeuken die bij je past. Een keuken waarin je je thuis voelt, ontworpen... Lees meer »

Het optimale keukenconcept

Op een niet te missen zichtlocatie bevindt zich de showroom van bulthaup Haarlem. Het jonge bedrijf wordt gerund door Marius Alberts, een... Lees meer »