Gastvrij familiebedrijf

Dévies cookcompany in Haarlem viert zijn negentigjarig jubileum. Als derde generatie aan het roer zetten Edward en Paulien het familiebedrijf met passie voort. Persoonlijke service en gastvrijheid staan hoog in het vaandel en zijn al bij binnenkomst voelbaar.

Middenin de showroom van Dévies cookcompany staat een stijlvolle keuken op een verhoging van terrazzo. Edward en Paulien de Jong-Dévies lieten dat podium vijf jaar geleden bouwen, ter ere van het 85-jarig bestaan én als eerbetoon aan de oorsprong van het familiebedrijf. Het historische pand is al heel lang in bezit van de familie Dévies, getuige de fraai gerestaureerde gevelsteen.

DEVIES Cookcompany Lourens Magazine 4 DEVIES Cookcompany Lourens Magazine 5 DEVIES Cookcompany Lourens Magazine 2 DEVIES Cookcompany Lourens Magazine 11

Mooie materialen

Vanuit deze inspirerende plek realiseren Edward en zijn rechterhand Gerben verrassende keukenontwerpen met prachtige materialen. 'We werken met een aantal keukenmerken zoals Rational – al meer dan vijfenvijftig jaar - Eggersmann, Snaidero en KH System Möbel: vertelt Edward. 'Op het gebied van keukenapparatuur doen wij veel zaken met Gaggenau. Miele, Neff, Smeg, Quooker en Bora, bekend van de revolutie in werkbladafzuiging.

Warm bad

Bij het eerste gesprek inventariseert Edward wat de klant wenst en van een keuken verwacht. Daarnaast kijkt en luistert hij goed naar de situatie: waar vraagt een huis om, hoe kookt iemand, en nog veel meer, we verzorgende begeleiding van A tot Z. Regelmatig richten wij ook volledige interieurs in  omdat de keuken een steeds belangrijker onderdeel is van het interieur.' Vanwege die persoonlijke service en aandacht komen veel mensen bij een verhuizing of na jaren bij ons terug voor een tweede of zelfs derde keuken.

Frisse blik

De combinatie van enthousiasme en jarenlange expertise maakt marketing overbodig. Dévies cookcompany draait al negentig jaar op mond-tot-mondreclame. Paulien: 'We zijn trots dat we dit bedrijf, waar  mijn ouders zo hard voor hebben gewerkt, met een eigen visie en frisse blik kunnen voortzetten. Ik ben hier letterlijk opgegroeid, we woonden boven de winkel. Inmiddels helpen ook onze beide dochters mee. En mijn moeder poetst nog steeds de brievenbus.'

Voedings-/RooRlesof coaching Bij Pien

Wanneer je in de keukenstudio van Dévies cookcompany doorloopt naar achteren, kom je in de gezellige kookstudio Bij Pien. De twee bedrijven lopen in elkaar over. Bij Pien is vooral gericht op gezond, lekker en makkelijk koken. Maar hoe doe je dat in deze wereld waarin alles draait om drukte, verleidingen, werk en eventueel het gezinsleven? Paulien coacht mensen ook één op één of in kleine groepjes tijdens voedings-/ kooklessen. Zij geeft tips en tools mee om een gezondere leefstijl te ontwikkelen. Haar advies is dan ook: alles valt of staat met plannen. 'Mijn motto is: eten moet een feestje zijn! Daarnaast vind ik eten van het seizoen heel belangrijk. Hoe meer kleur je eet, hoe beter dit voor je is. Koken met zakjes en pakjes hoeft helemaal niet. Ik leer mensen weer om puur te koken met verse of gedroogde kruiden.' Wie vastloopt op het gebied van voeding, supplementen of afvallen, is bij Paulien aan het juiste adres.

Voor meer interesse en inspiratie, neem een kijkje op haar lnstagram­-account @Bijpienhaarlem, Facebook of neem contact op via paulien@bijpien.com

Bij Pien

 

TURFMARKT 6 -8 • HAARLEM • 023 531 36 45 • WWW.DEVIESCOOKCOMPANY.NL

 

 

REDACTIE  NATASJA ADMIRAAL | FOTOGRAFIE: NEEKE WASSENBERGH

 

 

Geschreven op

Naar het overzicht

Koken is muziek maken | Karsu

Het kookboek Karsu’s Kitchen was in 2023 het bestverkochte kookboek van Nederland. Karsu bewijst hiermee des te meer hoe getalenteerd zij... Lees meer »

Genot voor álle zintuigen

Het zijn niet alleen de verfijnde culinaire gerechten, maar juist de totaalbeleving die restaurant Novité in Son biedt, die liefhebbers... Lees meer »

Keukens voor fijnproevers

Ze delen een jarenlange vriendschap, een grote passie voor persoonlijke keukens en next level keukenapparatuur én delen hun kennis en ervaring... Lees meer »

Persoonlijke keukens

Dévies cookcompany in Haarlem creëert al meer dan negentig jaar verrassend mooie keukens. Als derde generatie aan het roer, zetten Edward... Lees meer »

Gastvrij familiebedrijf

Dévies cookcompany in Haarlem viert zijn negentigjarig jubileum. Als derde generatie aan het roer zetten Edward en Paulien het familiebedrijf... Lees meer »

Gerard Hempen Keukens van Hout uit Ter Apelkanaal maakt jouw droomkeuken werkelijkheid!

Ga je bouwen, verbouwen of verhuizen? In iedere woning hoort een leefkeuken die bij je past. Een keuken waarin je je thuis voelt, ontworpen... Lees meer »

Het optimale keukenconcept

Op een niet te missen zichtlocatie bevindt zich de showroom van bulthaup Haarlem. Het jonge bedrijf wordt gerund door Marius Alberts, een... Lees meer »