Pop-up met pit: Whisky En Fine Dining In Fort Rijnauwen

Laphroaig en chef Jaimie van Heije slaan opnieuw de handen ineen voor een bijzondere culinaire ervaring in Fort bij Rijnauwen. Vanaf 5 september 2025 nemen zij je mee op een viergangenreis geïnspireerd door het ruige eiland Islay, de thuisbasis van de iconische whisky. In deze historische en natuurlijke omgeving, mede mogelijk gemaakt door De Maaltuin, komen krachtige smaken en verhalen samen tot een unieke beleving. Reserveren is aanbevolen, want deze pop-up belooft een onvergetelijke ervaring te worden.

Een culinaire reis vol karakter naar Islay

Laphroaig en chef Jaimie van Heije slaan opnieuw de handen ineen voor een bijzondere culinaire ervaring. Na het overweldigende succes van de uitverkochte pop-up in Fort bij Abcoude vorig jaar, keert het iconische Schotse whiskymekka terug met een gloednieuwe editie. Dit keer vormt het imposante Fort bij Rijnauwen het decor, het grootste fort van de Hollandse Waterlinie en een plek waar historie en natuur naadloos samenvloeien.

Vanaf 5 september opent het exclusieve pop-up restaurant daar haar deuren. Bezoekers worden getrakteerd op een viergangendiner waarin de rokerige diepte van Laphroaig samensmelt met de creatieve signatuur van Van Heije. Zijn menu ademt de ruige schoonheid van Islay, het eiland waar Laphroaig sinds 1815 haar whisky stookt en waar Jaimie vorig jaar zelf werd ondergedompeld in de sfeer van het distillaat.

Die reis liet diepe indruk achter. De zilte wind, de geur van turf, de ongerepte natuur en de warmte van de eilandbewoners vormden de inspiratiebron voor een nieuw culinair verhaal. “Islay is meer dan een bestemming. Het is een zintuiglijke ervaring,” vertelt Jaimie. “Het menu van dit jaar is een vertaling van dat gevoel. Elk gerecht vertelt een stukje van het eiland, doordrenkt met het karakter en de intensiteit van Laphroaig.''

Een smaakvolle ontmoeting van werelden

Wanneer sterke karakters samenkomen, ontstaat er iets bijzonders. De samenwerking tussen Laphroaig en chef Jaimie van Heije is gestoeld op een gedeelde liefde voor uitgesproken smaken, ambacht en het vertellen van verhalen via geur, smaak en beleving. Jaimie, bekend om zijn vernieuwende fine dining met een rauw randje, brengt een gedurfde creativiteit naar de tafel die naadloos aansluit op het karaktervolle en complexe profiel van Laphroaig.

De vonk sloeg over in 2024, toen Jaimie afreisde naar Islay – het afgelegen Schotse eiland waar Laphroaig al sinds 1815 wordt gedistilleerd. Omringd door ruige natuur, zilte zeelucht en eeuwenoude tradities vond hij daar zijn inspiratie. Die reis vormde het fundament voor de eerste Laphroaig pop-up in Fort bij Abcoude, een samenwerking met De Maaltuin die uitverkocht raakte en op veel lof kon rekenen.

“Laphroaig durft karakter te tonen zonder concessies te doen, en dat is precies wat me aanspreekt,” vertelt Jaimie. “Het is uitgesproken, eerlijk en vertelt een verhaal – net als mijn gerechten. Deze samenwerking geeft me de ruimte om buiten de lijntjes te kleuren en iets te maken dat écht binnenkomt.”

Voorproefje het menu met karakter

 

Geplaatst op

Naar het overzicht

Pop-up met pit: Whisky En Fine Dining In Fort Rijnauwen

Laphroaig en chef Jaimie van Heije slaan opnieuw de handen ineen voor een bijzondere culinaire ervaring in Fort bij Rijnauwen. Vanaf 5 september... Lees meer »

AIX Rosé: Geniet Onder De Zon Met De Perfecte Playlist

De zomer staat voor de deur, en dat betekent lange dagen, zwoele avonden en genieten in goed gezelschap. Wat past daar beter bij dan een... Lees meer »

De Perfecte Playlist voor de lente

De lente is dan eindelijk aangebroken! We kunnen weer volop genieten van het warme weer. Er is geen betere manier om dit gevoel te vieren... Lees meer »

Een rosé die goud waard is | AIX Rosé

Met 300 dagen zon per jaar schittert de Middellandse Zee op de achtergrond, terwijl goed onderhouden rijen wijnstokken het golvende landschap... Lees meer »

Welkom in de wereld van thee

Amsterdam West is 'hip & happening'! Je vindt er een mooie mix van kleine boetiekjes en food hotspots. Op 9 april heeft Betjeman & Barton... Lees meer »

Feest voor Fijnproevers

Betjeman & Barton Theekopers sinds 1919, is een begrip in Den Haag. In de twee winkels vind je naast 200 verschillende theesoorten een uniek... Lees meer »

Gin aan de Maas

Rotterdam is een nieuwe spirit rijker: Chapter Gin. De gin is een ode aan de stad en haar inwoners: pittig, eigenwijs, maar een stuk verfijnder... Lees meer »

Lolea nr. 5. Sprankelende lichtroze wijn uit Spanje

Een verfrissende mousserende wijn met een aantrekkelijke (sexy) lichtroze kleur, een vleugje hibiscus en gember, die zorgen voor een delicate... Lees meer »

Sir Edmond brengt 's werelds eerste vanille gin

Sinds enkele weken heeft Nederland officieel haar eerste onalledaagse gin merk genaamd Sir Edmond Gin. Door de toevoeging van vanille is... Lees meer »

Nederland wereldkampioen koffiezetten!

’s Werelds beste filterkoffieapparaat is van Nederlandse makelij. Niet eerder werden aroma en smaak van gemalen koffiebonen dusdanig door... Lees meer »

Sergio Herman en Fever-Tree lanceren tonic

Fris en fruitig, vol van smaak en heerlijk in cocktail of longdrink. De internationaal gevierde chef Sergio Herman lanceert samen met het... Lees meer »

Lekker koud water

Water is een gezonde dorstlesser en gelukkig in Nederland overal uit de kraan te drinken. Maar het oog wil ook wat. In de waterkaraffen... Lees meer »

Pop-up met pit: Whisky En Fine Dining In Fort Rijnauwen

Laphroaig en chef Jaimie van Heije slaan opnieuw de handen ineen voor een bijzondere culinaire ervaring in Fort bij Rijnauwen. Vanaf 5 september... Lees meer »

Proosten op Pride: Van Drag Brunches Tot Designcocktails Vol Betekenis

De zomer ontplooit zich in volle glorie en de wereld om ons heen kleurt langzaam in de tinten van de regenboog. Pride staat voor de deur... Lees meer »

INK Hotel Amsterdam: Maakt Zich Klaar Voor Een Roze Revolutie

INK Hotel kleurt deze zomer voor de tiende keer roze tijdens Pride. Op 24 juli start daar het openingsfeest, waar iedereen welkom is. Het... Lees meer »

Museum de Fundatie: Een familieverhaal in Zwolse kunst

Vanaf 6 september opent Museum de Fundatie in Zwolle de tentoonstelling Thuis bij Ter Borch, in samenwerking met het Rijksmuseum. Voor het... Lees meer »

Museum de Proefkolonie: Weldadig Genieten In Drenthe

Wat hebben de Taj Mahal, de Akropolis, de Serengeti, Paaseiland en de Koloniën van Weldadigheid in Drenthe met elkaar gemeen? Ze hebben... Lees meer »

The Gap: Kunst als Brug in Verdeelde Tijden

Mag kunst confronteren? Hoe ver kan je gaan? In een wereld waar vrijheid van meningsuiting onder druk staat, is het recht op expressie waardevol.... Lees meer »

Vrije baan voor fietsers: ontdek Tour de France-legendes in het hart van Isère

Van 1 juli tot en met 27 augustus 2025 worden negen legendarische en minder bekende bergpassen in de Franse Oisans exclusief opengesteld... Lees meer »

The Duke Golf Club: Even Alles Loslaten

Wie de fraaie laan van The Duke oprijdt, wordt direct gegrepen door de magie van dit on-Nederlands mooie landgoed. Verscholen in de bossen... Lees meer »

Smaakmakers in de buitenlucht: Buitenkook Kook Event 17 & 18 Mei

Op zaterdag 17 en zondag 18 mei, van 10.00 tot 18.00 uur, organiseert Lammert Kroesen een buitenkookevent waar vuur, smaak en vakmanschap... Lees meer »

Slot Zeist Als Podium Voor Tijdloze Schoonheid

Van 6 tot en met 9 juni 2025 transformeert Slot Zeist tot een levend kunstwerk tijdens de Pinkstereditie van het Kunst en Antiek Evenement.... Lees meer »

Cars & Boats Luxury Event

Cars & Boats Luxury Event in Heeg op zaterdag 10 mei 2025, 12.00-17.00 uur Het Cars & Boats Luxury Event is een exclusief evenement dat... Lees meer »

Musical Awards Gala 2025: Elisabeth De Musical kroont zich tot winnaar

In een sfeervol AFAS Theater in Leusden vond woensdagavond 16 april het Musical Awards Gala 2025 plaats – een avond vol glitter, livemuziek... Lees meer »

Pop-up met pit: Whisky En Fine Dining In Fort Rijnauwen

Laphroaig en chef Jaimie van Heije slaan opnieuw de handen ineen voor een bijzondere culinaire ervaring in Fort bij Rijnauwen. Vanaf 5 september... Lees meer »

Smaakmakers in de buitenlucht: Buitenkook Kook Event 17 & 18 Mei

Op zaterdag 17 en zondag 18 mei, van 10.00 tot 18.00 uur, organiseert Lammert Kroesen een buitenkookevent waar vuur, smaak en vakmanschap... Lees meer »

Koken is muziek maken | Karsu

Het kookboek Karsu’s Kitchen was in 2023 het bestverkochte kookboek van Nederland. Karsu bewijst hiermee des te meer hoe getalenteerd zij... Lees meer »

Genot voor álle zintuigen

Het zijn niet alleen de verfijnde culinaire gerechten, maar juist de totaalbeleving die restaurant Novité in Son biedt, die liefhebbers... Lees meer »

Keukens voor fijnproevers

Ze delen een jarenlange vriendschap, een grote passie voor persoonlijke keukens en next level keukenapparatuur én delen hun kennis en ervaring... Lees meer »

Gastvrij familiebedrijf

Dévies cookcompany in Haarlem viert zijn negentigjarig jubileum. Als derde generatie aan het roer zetten Edward en Paulien het familiebedrijf... Lees meer »

Gerard Hempen Keukens van Hout uit Ter Apelkanaal maakt jouw droomkeuken werkelijkheid!

Ga je bouwen, verbouwen of verhuizen? In iedere woning hoort een leefkeuken die bij je past. Een keuken waarin je je thuis voelt, ontworpen... Lees meer »

Het optimale keukenconcept

Op een niet te missen zichtlocatie bevindt zich de showroom van bulthaup Haarlem. Het jonge bedrijf wordt gerund door Marius Alberts, een... Lees meer »