Nederland wereldkampioen koffiezetten!

’s Werelds beste filterkoffieapparaat is van Nederlandse makelij. Niet eerder werden aroma en smaak van gemalen koffiebonen dusdanig door een filterapparaat opgenomen in water als in het geval van de Junior, gebouwd doorfabrikant Bravilor Bonamat uit Heerhugowaard.

Het onafhankelijke, toonaangevende testorgaan ECBC uit Oslo bekroonde het in de koffiewereld met achting ontvangen toestel met haar keurmerk. Junior (van label Espressions) zorgt voor de ultieme smaakopname omdat alle techniek is afgestemd op het optimaal in contact brengen van het water met de verpulverde koffiebonen. Of zoals Oslo oordeelde: ‘’Optimale koffie-extractie vanwege de exact gelijkmatige waterverdeling en doorlooptijd, gecombineerd met de perfecte temperatuur’’.

‘’Ik ben ongelofelijk trots’’, zegt ontwerper Hans de Gooijer. ‘’Vijf jaar lang weloverwogen keuzes maken, tot in ieder detail, heeft geleid tot een apparaat dat van de buitenkant al laat zien wat je binnenin mag verwachten: elite-kwaliteit.’’

Fabrikant Bravilor (familiebedrijf uit de jaren ’50), beroemd om hoogwaardigheid, exporteert professionele koffiesystemen naar ruim 100 landen. Echter is dit de eerste keer dat een machine voor het consumentenhuishouden is ontwikkeld: ‘’Junior is ook uitermate geschikt om bijvoorbeeld een solo kop excellente filterkoffie mee te zetten. Uniek. Het resultaat van drie generaties koffie-evolutie.’’

Het geduld van de koffiefans wordt halverwege oktober beloond. Voor 199 euro is de prijswinnaar dan voor iedereen verkrijgbaar. Espressions is verguld met de belangstelling: ‘’Wij zijn voorbereid op een run.’’

Nederlands filterkoffiesucces is geen noviteit. De internationaal bejubelde retromachine Moccamaster, gemaakt in Amerongen, ging de Junior voor.

www.espressions.eu/products/junior/

Geschreven op

Naar het overzicht

Een rosé die goud waard is | AIX Rosé

Met 300 dagen zon per jaar schittert de Middellandse Zee op de achtergrond, terwijl goed onderhouden rijen wijnstokken het golvende landschap... Lees meer »

Welkom in de wereld van thee

Amsterdam West is 'hip & happening'! Je vindt er een mooie mix van kleine boetiekjes en food hotspots. Op 9 april heeft Betjeman & Barton... Lees meer »

Feest voor Fijnproevers

Betjeman & Barton Theekopers sinds 1919, is een begrip in Den Haag. In de twee winkels vind je naast 200 verschillende theesoorten een uniek... Lees meer »

Gin aan de Maas

Rotterdam is een nieuwe spirit rijker: Chapter Gin. De gin is een ode aan de stad en haar inwoners: pittig, eigenwijs, maar een stuk verfijnder... Lees meer »

Lolea nr. 5. Sprankelende lichtroze wijn uit Spanje

Een verfrissende mousserende wijn met een aantrekkelijke (sexy) lichtroze kleur, een vleugje hibiscus en gember, die zorgen voor een delicate... Lees meer »

Sir Edmond brengt 's werelds eerste vanille gin

Sinds enkele weken heeft Nederland officieel haar eerste onalledaagse gin merk genaamd Sir Edmond Gin. Door de toevoeging van vanille is... Lees meer »

Nederland wereldkampioen koffiezetten!

’s Werelds beste filterkoffieapparaat is van Nederlandse makelij. Niet eerder werden aroma en smaak van gemalen koffiebonen dusdanig door... Lees meer »

Sergio Herman en Fever-Tree lanceren tonic

Fris en fruitig, vol van smaak en heerlijk in cocktail of longdrink. De internationaal gevierde chef Sergio Herman lanceert samen met het... Lees meer »

Lekker koud water

Water is een gezonde dorstlesser en gelukkig in Nederland overal uit de kraan te drinken. Maar het oog wil ook wat. In de waterkaraffen... Lees meer »

Exota on the rocks

IJskoude Exota geeft je dat instant zomer gevoel. Het openen van de beugelfles geeft het unieke ‘plop’ geluid en zorgt voor een extra verfrissend... Lees meer »