Gin aan de Maas

Rotterdam is een nieuwe spirit rijker: Chapter Gin. De gin is een ode aan de stad en haar inwoners: pittig, eigenwijs, maar een stuk verfijnder dan je denkt. Ruim acht maanden werkten de Rotterdamse ginliefhebbers Marijn Hartog en Bart Bel in hun eigen keuken aan de smaakcomplexiteit die ze nastreefden.

Het moest een gin voor de liefhebber worden, die perfect te combineren zou zijn met bijzondere gerechten. Om dat te bereiken schoven ook andere smaakenthousiastelingen aan de keukentafel aan: sommeliers, fromageliers en chef-koks.  ‘We zijn echte ginliefhebbers. We hebben thuis zo’n 250 gins liggen. Toch misten we nog iets: een gin met veel pit en kracht die overeind zou blijven staan bij het eten. We speelden daarom met het idee om zelf een gin te gaan maken, een echt Rotterdams product.’

Chapter Gin kenmerkt zich naast de jeneverbes door een hint van cayennepeper, vergezeld door kruidnagel en een vleugje gember. Sinaasappel, munt en engelzaad maken de gin fruitig en fris. De smaken zijn zo op elkaar afgestemd dat de gin soepel en zacht drinkt, maar een warme en tintelende afdronk heeft. Kijk voor de verkoopadressen en heerlijke cocktails op www.chapterspirits.com.

Chapter Gin Rotterdam

Naar het overzicht

Gin aan de Maas

Rotterdam is een nieuwe spirit rijker: Chapter Gin. De gin is een ode aan de stad en haar inwoners: pittig, eigenwijs, maar een stuk verfijnder... Lees meer »

Lolea nr. 5. Sprankelende lichtroze wijn uit Spanje

Een verfrissende mousserende wijn met een aantrekkelijke (sexy) lichtroze kleur, een vleugje hibiscus en gember, die zorgen voor een delicate... Lees meer »

Sir Edmond brengt 's werelds eerste vanille gin

Sinds enkele weken heeft Nederland officieel haar eerste onalledaagse gin merk genaamd Sir Edmond Gin. Door de toevoeging van vanille is... Lees meer »

Nederland wereldkampioen koffiezetten!

’s Werelds beste filterkoffieapparaat is van Nederlandse makelij. Niet eerder werden aroma en smaak van gemalen koffiebonen dusdanig door... Lees meer »

Sergio Herman en Fever-Tree lanceren tonic

Fris en fruitig, vol van smaak en heerlijk in cocktail of longdrink. De internationaal gevierde chef Sergio Herman lanceert samen met het... Lees meer »