Sergio Herman en Fever-Tree lanceren tonic

Fris en fruitig, vol van smaak en heerlijk in cocktail of longdrink. De internationaal gevierde chef Sergio Herman lanceert samen met het vooraanstaande premium mixermerk Fever-Tree zijn eigen tonic. De smaak doet je wegdromen naar een paradijselijk eiland met verlaten parelwitte stranden, hemelblauw zeewater, lange siësta's en gezellige barretjes.
 
Het verhaal van Sergio Herman en Fever-Tree begon aan tafel tijdens de opening van Sergio's restaurant The Jane, nu twee jaar geleden in Antwerpen. Charles Rolls en Tim Warillow, de Britse oprichters van het bekende tonicmerk Fever-Tree, waren meteen gewonnen voor het idee om samen een tonic te ontwikkelen en gingen gelijk aan de slag met een verzameling kruiden die ze meekregen van Sergio Herman. Niet veel later nodigen zij Sergio uit om naar de Chelsea Physic Garden in London te komen, waar onder meer een fever tree, de bron van kinine, staat. Daar gingen ze gezamenlijk op zoek naar kruiden en vruchten om een ideale nieuwe combinatie geheel naar de smaak van de chef te ontwikkelen. Tijdens Sergio’s verblijf op Ibiza heeft hij inspiratie opgedaan, in het bijzonder wat betreft combinaties met citrusvruchten. Na maanden van experimenteren, testen en proeven, bleef er één favoriet over: een tonic op basis van clementines en kaneel. De tonic heeft een zachte, ronde, ietwat zoetere smaak door de clementines. Het subtiele element van kaneel zorgt voor een fijne kruidige ervaring. De tonic is perfect voor bijvoorbeeld cocktails of longdrinks met gin of wodka, maar ook puur is het een heerlijk verfrissend drankje.

Sergio: "Lekker eten en drinken associeer ik vaak met vakantie, een periode van ontspanning met vrienden of familie. Voor het bepalen van het smakenpallet van mijn tonic heb ik dan ook teruggegrepen naar de beleving, geuren en smaken van mijn favoriete vakantiebestemming. Deze tonic leent zich perfect voor een verfrissende cocktail op een steiger langs een verlaten kiezelstrand waar de zon ondergaat in zee en een hemel die prachtig oranje kleurt. Heerlijk genieten, daar gaat het om."

Sergio Herman ontwikkelde twee cocktails met de tonic:

Clementine & Basil Love
• Maak een jonge wortel schoon en gebruik een dunschiller om fijne schilletjes van de wortel te trekken
• Neem een royaal wijnglas en schik wat wortelschilletjes in het glas waarna het gevuld kan worden met ijsblokjes
• 10 ml vers geperst limoensap
• 45 ml dry gin
• Vul het glas verder met de inhoud van een gekoeld flesje Fever-Tree Clementine & Cinnamon Tonic Water by Sergio Herman
• Garneer het glas met basilicum blaadjes en een zeste van sinaasappel

Cinnamon Satisfaction
• Vul een groot wijnglas met ijsblokjes
• 20 ml vers sinaasappelsap
• 45 ml wodka
• Vul het glas verder met de inhoud van een gekoeld flesje Fever-Tree Clementine & Cinnamon Tonic Water by Sergio Herman
• Garneer met een kaneelstokje en enkele blaadjes citroenverbena
 
Fever-Tree tonic water by Sergio Herman is exclusief verkrijgbaar in de restaurants van Sergio Herman. Vanaf augustus bij slijterijen en vanaf september via de retail en binnenkort ook via www.sergioherman.com.

Geschreven op

Naar het overzicht

Een rosé die goud waard is | AIX Rosé

Met 300 dagen zon per jaar schittert de Middellandse Zee op de achtergrond, terwijl goed onderhouden rijen wijnstokken het golvende landschap... Lees meer »

Welkom in de wereld van thee

Amsterdam West is 'hip & happening'! Je vindt er een mooie mix van kleine boetiekjes en food hotspots. Op 9 april heeft Betjeman & Barton... Lees meer »

Feest voor Fijnproevers

Betjeman & Barton Theekopers sinds 1919, is een begrip in Den Haag. In de twee winkels vind je naast 200 verschillende theesoorten een uniek... Lees meer »

Gin aan de Maas

Rotterdam is een nieuwe spirit rijker: Chapter Gin. De gin is een ode aan de stad en haar inwoners: pittig, eigenwijs, maar een stuk verfijnder... Lees meer »

Lolea nr. 5. Sprankelende lichtroze wijn uit Spanje

Een verfrissende mousserende wijn met een aantrekkelijke (sexy) lichtroze kleur, een vleugje hibiscus en gember, die zorgen voor een delicate... Lees meer »

Sir Edmond brengt 's werelds eerste vanille gin

Sinds enkele weken heeft Nederland officieel haar eerste onalledaagse gin merk genaamd Sir Edmond Gin. Door de toevoeging van vanille is... Lees meer »

Nederland wereldkampioen koffiezetten!

’s Werelds beste filterkoffieapparaat is van Nederlandse makelij. Niet eerder werden aroma en smaak van gemalen koffiebonen dusdanig door... Lees meer »

Sergio Herman en Fever-Tree lanceren tonic

Fris en fruitig, vol van smaak en heerlijk in cocktail of longdrink. De internationaal gevierde chef Sergio Herman lanceert samen met het... Lees meer »

Lekker koud water

Water is een gezonde dorstlesser en gelukkig in Nederland overal uit de kraan te drinken. Maar het oog wil ook wat. In de waterkaraffen... Lees meer »

Exota on the rocks

IJskoude Exota geeft je dat instant zomer gevoel. Het openen van de beugelfles geeft het unieke ‘plop’ geluid en zorgt voor een extra verfrissend... Lees meer »