Welkom in de wereld van thee

Amsterdam West is 'hip & happening'! Je vindt er een mooie mix van kleine boetiekjes en food hotspots. Op 9 april heeft Betjeman & Barton een nieuwe winkel geopend in West. Dit mooie theehuis heeft een plekje gekregen op de Jan Evertsenstraat.

Ondernemers Marc en Dineke Bommel kiezen in aanvulling op hun twee winkels in Den Haag heel bewust voor een winkel in het opkomende Amsterdam West. ‘Deze wijk komt prachtig tot bloei. Zo zitten er inmiddels tal van andere kleine (duurzame) ondernemers in de Jan Evertsenstraat, zoals een hippe desembakker, goede kaaszaak, geweldige traiteur en mooie wijnhandel. Betjeman & Barton past heel mooi in dat rijtje. Daarnaast voegen we met onze thee echt iets nieuws toe aan de wijk. Onze frisse winkel verleidt en verrast en heeft een vintage chique uitstraling. Het voelt als een stukje Parijs midden in Amsterdam. Loop snel eens naar binnen! Je vindt ons op nummer 23H.’

Welkom in de wereld van thee

Bij Betjeman & Barton is thee prominent aanwezig. Op de Jan Evertsenstraat kies je uit wel honderd theesoorten én meer. ‘Wij laten alles rondom een mooi gedekte tafel terugkomen. Zo bieden we een ruim assortiment aan klassieke thee en unieke melanges en kun je bij ons terecht voor mooie theepotten en prachtig servies.’ 

Koekje erbij? 

Bij thee hoort iets lekkers. Daarom kun je in de Jan Evertsenstraat eveneens een uitgebreid assortiment aan delicatessen kopen, zoals chocolade, bonbons, koekjes en andere zoete lekkernijen. ‘Onder de paraplu van ons andere bedrijf BOMMEL & BOMMEL, dat dit jaar tien jaar bestaat, kun je in onze winkel kiezen uit delicatessen die zich onderscheiden door hun kwaliteit en uitstraling. Ieder product heeft een eigen verhaal, is puur, duurzaam en eerlijk geproduceerd. En dat proef je!’

Unieke melanges

Het creëren van unieke en uitgebalanceerde theemelanges is één van de specialiteiten van Betjeman & Barton. Aan de geparfumeerde theesoorten worden uitsluitend natuurlijke essences en aroma’s toegevoegd, waardoor de thee nooit zoet smaakt. Wat denk je bijvoorbeeld van de kruidige La Sagesse comme Présent of de lieflijk geurende groene thee Parlez moi d’Amour? 

Over Betjeman & Barton

Het was Arthur Betjeman die in 1919, na een uitgebreide theestudie in Dublin en London, in Parijs ‘The English Tea House’ opende. Door het aangaan van een compagnonschap met Percy Barton ontstond de nieuwe naam Betjeman & Barton. Het resultaat? Een mooie balans tussen de Engelse opvattingen over thee, puur en gedistingeerd én de vrijheid van de Franse smaak, altijd nieuwsgierig naar nieuwe smaaksensaties met voldoende ruimte voor fantasie. 

 

Tea to Go

In de winkel in Amsterdam biedt Betjeman & Barton ‘Tea to Go’, zodat je ook onderweg kunt genieten van hun lekkere thee.

 

Betjeman & Barton Amsterdam

Jan Evertsenstraat 23 H
1057 BL Amsterdam
T: 020 - 705 99 78


Redactie: Crissy Mulder

Geschreven op

Naar het overzicht

Een rosé die goud waard is | AIX Rosé

Met 300 dagen zon per jaar schittert de Middellandse Zee op de achtergrond, terwijl goed onderhouden rijen wijnstokken het golvende landschap... Lees meer »

Welkom in de wereld van thee

Amsterdam West is 'hip & happening'! Je vindt er een mooie mix van kleine boetiekjes en food hotspots. Op 9 april heeft Betjeman & Barton... Lees meer »

Feest voor Fijnproevers

Betjeman & Barton Theekopers sinds 1919, is een begrip in Den Haag. In de twee winkels vind je naast 200 verschillende theesoorten een uniek... Lees meer »

Gin aan de Maas

Rotterdam is een nieuwe spirit rijker: Chapter Gin. De gin is een ode aan de stad en haar inwoners: pittig, eigenwijs, maar een stuk verfijnder... Lees meer »

Lolea nr. 5. Sprankelende lichtroze wijn uit Spanje

Een verfrissende mousserende wijn met een aantrekkelijke (sexy) lichtroze kleur, een vleugje hibiscus en gember, die zorgen voor een delicate... Lees meer »

Sir Edmond brengt 's werelds eerste vanille gin

Sinds enkele weken heeft Nederland officieel haar eerste onalledaagse gin merk genaamd Sir Edmond Gin. Door de toevoeging van vanille is... Lees meer »

Nederland wereldkampioen koffiezetten!

’s Werelds beste filterkoffieapparaat is van Nederlandse makelij. Niet eerder werden aroma en smaak van gemalen koffiebonen dusdanig door... Lees meer »

Sergio Herman en Fever-Tree lanceren tonic

Fris en fruitig, vol van smaak en heerlijk in cocktail of longdrink. De internationaal gevierde chef Sergio Herman lanceert samen met het... Lees meer »

Lekker koud water

Water is een gezonde dorstlesser en gelukkig in Nederland overal uit de kraan te drinken. Maar het oog wil ook wat. In de waterkaraffen... Lees meer »

Exota on the rocks

IJskoude Exota geeft je dat instant zomer gevoel. Het openen van de beugelfles geeft het unieke ‘plop’ geluid en zorgt voor een extra verfrissend... Lees meer »