Sir Edmond brengt 's werelds eerste vanille gin

Sinds enkele weken heeft Nederland officieel haar eerste onalledaagse gin merk genaamd Sir Edmond Gin. Door de toevoeging van vanille is het de allereerste vanille infused gin; dit leidt tot een ongebruikelijke fluweelzachte smaak en licht gouden kleur. Sir Edmond Gin claimt door de toevoeging van vanille een unieke positie binnen het huidige gin spectrum. 

Voor het verwezenlijken van Sir Edmond Gin was ambitie en tijd nodig, waardoor er ruim een jaar besteed is aan de ontwikkeling. De gin is gedestilleerd uit jeneverbes, kardemom, kaneel, gember en engelwortel en vervolgens infused met vanille. Dit allen resulteert in een exceptionele expressie: zacht, verfijnd en delicaat. 

De gin is ideaal om met of zonder ijs te drinken, veelzijdig voor cocktails en geschikt voor tal van verschillende gelegenheden. Het unieke karakter van de gin komt goed naar voren in de populaire gin & tonic. De perfecte 'Sir Edmond & Tonic' wordt geserveerd met een sinaasappelschijf en kaneelstok, wat zorgt voor een verleidelijke verrassing. 

Vanille
Vanille is na saffraan de duurste specerij ter wereld en is zonder twijfel één van de meest verleidelijke smaken die men kent, het staat dan ook bekend als afrodisiacum en helpt stress te verminderen. Vanille is vandaag de dag enorm populair en vindt haar herkomst in Meso-Amerika. De vanillebonen zijn in 1819 verscheept naar het eiland Réunion, dat ten oosten ligt van Madagaskar, met de hoop daar productie te starten. Echter bleek dat de vanille bonen hier niet groeide doordat er geen inheems insect was dat de vanille orchidee bestoof zoals de insecten in Meso-Amerika. Twee decennia later kwam daar verandering in. 

Edmond Albius
Edmond Albius, waar de naam van de gin op geïnspireerd is, was een plantagewerker die in 1841 op 12-jarige leeftijd op het eiland Réunion een ongebruikelijke handmatige vaardigheid bedacht om de vanille orchidee te bestuiven. Edmonds handmatige bestuivingsvaardigheid wordt vandaag de dag nog steeds toegepast voor de wereldwijde productie van vanille. De beste vanille die beschikbaar is op de markt komt vandaag de dag van het eiland Réunion, ook wel bekend als Bourbonvanille. 

Good cause
Edmond is een Engelse naam en betekent 'beschermheer'. Sir Edmond streeft naar verandering in de kwetsbare omstandigheden waarin vele dieren in Afrika leven. Met de verkoop van de gin wordt er bijgedragen aan het goede doel gericht op bescherming van deze dieren in Afrika, de herkomst van de vanille in de gin en Edmond Albius. 

Over Sir Edmond
Sir Edmond gin is eind 2016 opgericht in Amsterdam en 's werelds eerste vanille gin. De gin is ontwikkeld en gebotteld in samenwerking met distilleerderij Herman Jansen, houder van de prestigieuze classificatie: Masterclass Distillery 2016. 

www.siredmondgin.com | www.facebook.com/siredmondgin | www.instagram.com/siredmondgin

 

Geschreven op

Naar het overzicht

Een rosé die goud waard is | AIX Rosé

Met 300 dagen zon per jaar schittert de Middellandse Zee op de achtergrond, terwijl goed onderhouden rijen wijnstokken het golvende landschap... Lees meer »

Welkom in de wereld van thee

Amsterdam West is 'hip & happening'! Je vindt er een mooie mix van kleine boetiekjes en food hotspots. Op 9 april heeft Betjeman & Barton... Lees meer »

Feest voor Fijnproevers

Betjeman & Barton Theekopers sinds 1919, is een begrip in Den Haag. In de twee winkels vind je naast 200 verschillende theesoorten een uniek... Lees meer »

Gin aan de Maas

Rotterdam is een nieuwe spirit rijker: Chapter Gin. De gin is een ode aan de stad en haar inwoners: pittig, eigenwijs, maar een stuk verfijnder... Lees meer »

Lolea nr. 5. Sprankelende lichtroze wijn uit Spanje

Een verfrissende mousserende wijn met een aantrekkelijke (sexy) lichtroze kleur, een vleugje hibiscus en gember, die zorgen voor een delicate... Lees meer »

Sir Edmond brengt 's werelds eerste vanille gin

Sinds enkele weken heeft Nederland officieel haar eerste onalledaagse gin merk genaamd Sir Edmond Gin. Door de toevoeging van vanille is... Lees meer »

Nederland wereldkampioen koffiezetten!

’s Werelds beste filterkoffieapparaat is van Nederlandse makelij. Niet eerder werden aroma en smaak van gemalen koffiebonen dusdanig door... Lees meer »

Sergio Herman en Fever-Tree lanceren tonic

Fris en fruitig, vol van smaak en heerlijk in cocktail of longdrink. De internationaal gevierde chef Sergio Herman lanceert samen met het... Lees meer »

Lekker koud water

Water is een gezonde dorstlesser en gelukkig in Nederland overal uit de kraan te drinken. Maar het oog wil ook wat. In de waterkaraffen... Lees meer »

Exota on the rocks

IJskoude Exota geeft je dat instant zomer gevoel. Het openen van de beugelfles geeft het unieke ‘plop’ geluid en zorgt voor een extra verfrissend... Lees meer »