Culinair & Creatief

Restaurant 273 is een nieuw culinair restaurant, dat haar deuren opent in het centrum van Utrecht. Chef-kok én eigenaar Tommy den Hartog en Esther Been van Maravillas Ceramics hebben samen het servies ontworpen. Het belooft in alle opzichten een smakelijke belevenis te worden.

Restaurant 273 is een restaurant waar op hoogwaardig niveau gekookt gaat worden en waar de sfeer en de gerechten perfect samenkomen . Tommy heeft het vak geleerd bij leermeesters als Gerrit Greveling van Chalet Royal, Karl van Baggem van Restaurant De Hoefslag en Dennis Kuipers van Restaurant Vinkeles en The Dylan hotel. Hierna ging hij aan de slag als Chef de Cuisine bij nieuwe zaken zoals Restaurant Johannes en Restaurant Moon. Na zo tweemaal succesvol een restaurant te hebben opgestart, opent Tommy nu ziJn eigen zaak. Ditmaal niet alleen als chef­ kok, maar ook als eigenaar.

SMAKELIJK SERVIES

Esther en Tommy hebben samen het servies ontworpen in the look & feel van het restaurant. Tommy: 'Het restaurant krijgt een modern chique, maar warme uitstaling. Dit wordt gecreëerd door gebruik te maken van kleuren en materialen zoals diepgroen, marmer, betonlook en brons. Dit hebben we ook terug laten komen in het servies. Als finishing touch vind je het prachtige logo van 273 terug aan de onderkant van elk bord, kop en schotel.' Een heel mooi detail.

Restaurant 237 en Maravillas Ceramics

HEERLIJKE AVOND UIT

Tommy heeft alles t ot in de puntjes uitgedacht. Voor hem is het belangrijk dat iedereen zich hier thuis gaat voelen. 'De drempel ligt laag, we richten ons op een zo breed mogelijk publiek. Het zal een heerlijke, onbezonnen avond uit zijn voor iedereen. Vol met verrassende gerechten en een heerlijk glas wijn De keuken is modern internationaal georiënteerd, met creatieve smaakcombinaties. Wat te denken van een steak tartaar met een Aziatische twist, of een zacht gegaarde kabeljauw met een klassiek Franse beurre blanc, rijkelijk gevuld met kaviaar en groene kruiden. Daarnaast is er keuze uit meerdere bereidingen en smaken van oesters.'

CHEF'S TABLE

Het restaurant wordt in verschillende settings ingedeeld. Zo komen er voor de lief ebber tafels gedekt met linnen. En er is een Chefs Table met geweldig uitzicht op de open keuken, bekleed met een prachtig wit marmeren blad.

Nieuwsgierig geworden?

Via lnstagram blijf je op de hoogte. Reserveren is al wél mogelijk

 

Restaurant 273 • Oudegracht 273 Utrecht • @restaurant_273www.restaurant273.com

 

Geschreven op

Naar het overzicht

Een culinair paradijs

Wie aan Aruba denkt, komt al gauw uit op de mooiste stranden, het perfecte klimaat en de vriendelijkste locals. Maar wist je dat het ‘One... Lees meer »

Nieuwe smaken ontdekken

Op zo’n 10 minuten rijden van Groningen staan in het pittoreske dorp Aduard drie oude lindebomen. Ze sieren de monumentale gevel uit 1735... Lees meer »

25 jaar vineuze gastronomie

We kennen allemaal de uitspraak: 1 en 1 maakt 3. Dan is er sprake van iets bijzonders waarbij twee onderdelen zoveel meerwaarde aan elkaar... Lees meer »

Italian Fine Dining

Het meest verfijnde dat Italië op culinair vlak te bieden heeft? Dat brengt chef-kok Michael Cervino persoonlijk naar je toe. Denk aan een... Lees meer »

De grote zus van...

Soms wordt een tweede zaak ‘het zusje van’ genoemd, ‘maar in ons geval is het kleine zusje uitgegroeid tot volwaardige en zelfstandige zus... Lees meer »

Eten in harmonie

Wie echt wil genieten van mooi eten en heerlijke wijnen in een bekroond etablissement, heeft in de regio Leidschendam/Rijswijk de keuze... Lees meer »

De grote zus van...

Soms wordt een tweede zaak ‘het zusje van’ genoemd, ‘maar in ons geval is het kleine zusje uitgegroeid tot volwaardige en zelfstandige zus... Lees meer »

Genot voor álle zintuigen

Het zijn niet alleen de verfijnde culinaire gerechten, maar juist de totaalbeleving die restaurant Novité in Son biedt, die liefhebbers... Lees meer »

Patissiers van Tummers, uit Heemstede, winnen Gouden en Bronzen Gard 2021

Nick Banus, patissier bij Patisserie Tummers uit Heemstede, heeft de Gouden Gard 2021 gewonnen. Nick’s showtafel stond in het teken van... Lees meer »

De Kaaskampanje van Haarlem

‘Iedereen verwennen met de lekkerste producten’, dat was de missie van Tim van Laar toen hij in 2017 zijn kaaszaak begon in hartje Haarlem.... Lees meer »

Pitch & Putt

Als wij het hebben over een kleinere versie van een golfbaan aan de zuidoost kant van Leeuwarden, weet jij dan waar we het over hebben?... Lees meer »

Biercafé de Markies

Midden in het culturele centrum van Leeuwarden runnen sinds 2005 Menno en Michelle speciaalbier café De Markies. Het is een toonaangevend... Lees meer »

Een culinair paradijs

Wie aan Aruba denkt, komt al gauw uit op de mooiste stranden, het perfecte klimaat en de vriendelijkste locals. Maar wist je dat het ‘One... Lees meer »

Race mee in de F1

Niet eerder was de Formule 1 zó populair in Nederland als nu. Met zestig high end race simulatoren geeft Racesquare bezoekers een beleving... Lees meer »

De avontuurlijkste stedentrip ter wereld

Wat maakt een stedentrip succesvol? Goed eten, boeiende musea, unieke boetieks en gastvrije locals? Maar, wat als je daar ook nog avontuur... Lees meer »

Sterrenhotel met passie voor service

De Nederlander Michel Wichman runt al jaren het populaire sterrenhotel Spitzhorn in het Zwitserse Saanen-Gstaad. Het hele jaar door, nu... Lees meer »

Culinair & Creatief

Restaurant 273 is een nieuw culinair restaurant, dat haar deuren opent in het centrum van Utrecht. Chef-kok én eigenaar Tommy den Hartog... Lees meer »

Het bruist weer in Kasteel Kerckebosch

Met een orangerie waarin ze het restaurant en de Bistoria combineren, hebben Ingmar Sloothaak en Hans van Triest een bouwwerk neergezet... Lees meer »

Voor de rijken der aarde

In het bruisende hart van Amsterdam heeft het ultraluxe boutiquehotel TwentySeven zijn deuren geopend. Het exceptionele hotel telt zestien... Lees meer »

Sprookjeskasteel opent deuren

Vanuit de torenkamer kijk je weliswaar over het bomendek uit op de skyline van Den Haag, verder ligt Kasteel de Wittenburg volledig verscholen... Lees meer »