Culinair & Creatief

Restaurant 273 is een nieuw culinair restaurant, dat haar deuren opent in het centrum van Utrecht. Chef-kok én eigenaar Tommy den Hartog en Esther Been van Maravillas Ceramics hebben samen het servies ontworpen. Het belooft in alle opzichten een smakelijke belevenis te worden.

Restaurant 273 is een restaurant waar op hoogwaardig niveau gekookt gaat worden en waar de sfeer en de gerechten perfect samenkomen . Tommy heeft het vak geleerd bij leermeesters als Gerrit Greveling van Chalet Royal, Karl van Baggem van Restaurant De Hoefslag en Dennis Kuipers van Restaurant Vinkeles en The Dylan hotel. Hierna ging hij aan de slag als Chef de Cuisine bij nieuwe zaken zoals Restaurant Johannes en Restaurant Moon. Na zo tweemaal succesvol een restaurant te hebben opgestart, opent Tommy nu ziJn eigen zaak. Ditmaal niet alleen als chef­ kok, maar ook als eigenaar.

SMAKELIJK SERVIES

Esther en Tommy hebben samen het servies ontworpen in the look & feel van het restaurant. Tommy: 'Het restaurant krijgt een modern chique, maar warme uitstaling. Dit wordt gecreëerd door gebruik te maken van kleuren en materialen zoals diepgroen, marmer, betonlook en brons. Dit hebben we ook terug laten komen in het servies. Als finishing touch vind je het prachtige logo van 273 terug aan de onderkant van elk bord, kop en schotel.' Een heel mooi detail.

Restaurant 237 en Maravillas Ceramics

HEERLIJKE AVOND UIT

Tommy heeft alles t ot in de puntjes uitgedacht. Voor hem is het belangrijk dat iedereen zich hier thuis gaat voelen. 'De drempel ligt laag, we richten ons op een zo breed mogelijk publiek. Het zal een heerlijke, onbezonnen avond uit zijn voor iedereen. Vol met verrassende gerechten en een heerlijk glas wijn De keuken is modern internationaal georiënteerd, met creatieve smaakcombinaties. Wat te denken van een steak tartaar met een Aziatische twist, of een zacht gegaarde kabeljauw met een klassiek Franse beurre blanc, rijkelijk gevuld met kaviaar en groene kruiden. Daarnaast is er keuze uit meerdere bereidingen en smaken van oesters.'

CHEF'S TABLE

Het restaurant wordt in verschillende settings ingedeeld. Zo komen er voor de lief ebber tafels gedekt met linnen. En er is een Chefs Table met geweldig uitzicht op de open keuken, bekleed met een prachtig wit marmeren blad.

Nieuwsgierig geworden?

Via lnstagram blijf je op de hoogte. Reserveren is al wél mogelijk

 

Restaurant 273 • Oudegracht 273 Utrecht • @restaurant_273www.restaurant273.com

 

Geschreven op

Naar het overzicht

Patissiers van Tummers, uit Heemstede, winnen Gouden en Bronzen Gard 2021

Nick Banus, patissier bij Patisserie Tummers uit Heemstede, heeft de Gouden Gard 2021 gewonnen. Nick’s showtafel stond in het teken van... Lees meer »

De Kaaskampanje van Haarlem

‘Iedereen verwennen met de lekkerste producten’, dat was de missie van Tim van Laar toen hij in 2017 zijn kaaszaak begon in hartje Haarlem.... Lees meer »

Boulangerie Oscar

Bij Oscar gaan wij voor het best haalbare. Of het nu gaat om de selectie van de ingrediënten, de ambachtelijke productie, of de versheid... Lees meer »

Het is eigenlijk één grote snoepwinkel en niet alleen voor zoetekauwen

Een nieuwe naam, nieuwe huisstijl, een nieuwe website én webwinkel; BOMMEL & BOMMEL delicatessen in Barendrecht timmert flink aan de weg.... Lees meer »

De lekkerste olijfolie in de mooiste flessen

‘Ik ben als kind in een ketel met olijfolie gevallen. Anders kan ik mijn fascinatie voor dit vloeibare goud niet verklaren’, aldus Nico... Lees meer »

Culinair & Creatief

Restaurant 273 is een nieuw culinair restaurant, dat haar deuren opent in het centrum van Utrecht. Chef-kok én eigenaar Tommy den Hartog... Lees meer »

Frisse wind bij De Bokkedoorns

Sinds maart wordt de keukenbrigade van tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns in de Noord-Hollandse duinen aangevoerd door Roy Eijkelkamp.... Lees meer »

High-end restaurant in Rotterdam Marriott

Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opende enkele maanden geleden de deuren van zijn eigen high-end restaurant... Lees meer »

Sterrenkok Fred Mustert: 'Het kan altijd beter'

Met de restyling van zijn restaurant in Rotterdam heeft tweesterrenkok Fred Mustert zijn eigen podium gecreëerd waarop hij en zijn brigade... Lees meer »

Wild enthousiaste kok

Het voert misschien een beetje ver om windsurfen met koken te vergelijken, maar voor chef-kok René Haak van Landgoed Groenendaal in Heemstede... Lees meer »

Sterrenhotel met passie voor service

De Nederlander Michel Wichman runt al jaren het populaire sterrenhotel Spitzhorn in het Zwitserse Saanen-Gstaad. Het hele jaar door, nu... Lees meer »

Culinair & Creatief

Restaurant 273 is een nieuw culinair restaurant, dat haar deuren opent in het centrum van Utrecht. Chef-kok én eigenaar Tommy den Hartog... Lees meer »

Het bruist weer in Kasteel Kerckebosch

Met een orangerie waarin ze het restaurant en de Bistoria combineren, hebben Ingmar Sloothaak en Hans van Triest een bouwwerk neergezet... Lees meer »

Voor de rijken der aarde

In het bruisende hart van Amsterdam heeft het ultraluxe boutiquehotel TwentySeven zijn deuren geopend. Het exceptionele hotel telt zestien... Lees meer »

Sprookjeskasteel opent deuren

Vanuit de torenkamer kijk je weliswaar over het bomendek uit op de skyline van Den Haag, verder ligt Kasteel de Wittenburg volledig verscholen... Lees meer »

Vragenvuur: Karel Klosse van hotel De Echoput

Karel Klosse (31) is de man achter hotel-restaurant de Echoput in Apeldoorn. Hij treedt in de voetsporen van zijn vader, die ook bekendheid... Lees meer »

De leukste uitjes met kids in Nederland

Heb jij de zomer al in je bol? De komende maanden zijn perfect voor leuke uitjes met het hele gezin. Of het nu een tropische of juist een... Lees meer »

Quality time met Daan Schuurmans

Donderdag 5 oktober organiseren AVROTROS en TivoliVredenburg in Utrecht de eerste editie van Out of the Blue, een vriendenavond met (h)eerlijk... Lees meer »

Sinatra & Friends on tour in Nederland

"Welcome back Frank" schrijft Carole Clark op de Facebook site van Stephen Triffitt. En zij is niet de enige. "He really does sound exactly... Lees meer »

Dansen voor middernacht?

Wil jij wel graag uitgaan, dansen en drinken, maar heb je geen zin, tijd of energie om te wachten tot het donker is? Of je halve zaterdag... Lees meer »