Pitch & Putt

Als wij het hebben over een kleinere versie van een golfbaan aan de zuidoost kant van Leeuwarden, weet jij dan waar we het over hebben? De Pitch & Putt golfbaan ‘Het Buiten-land’ natuurlijk! De golfbaan in de wijk Zuiderburen, is een prachtig verborgen pareltje. 

De Pitch & Putt baan bestaat al meer dan zeventien jaar, maar heeft zo’n 2,5 jaar geleden nieuwe eigenaren gekregen. Zij hebben het complex opnieuw aangekleed en ingericht. Zo is het complete interieur vervangen en het terras verlegd en vergroot. Gasten kunnen genieten van de zon met uitzicht op de baan en de passerende schepen op het naastgelegen Harinxmakanaal.

Variant op golfen 
Pitch & Putt is een variant op het traditionele golfspel. Je maakt op een laagdrempelige manier kennis met golf en hoeft geen golfvaardigheidsbewijs te hebben. Daarom is dit spel geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. De golfbaan is 4,5 hectare groot en beschikt over 18 holes. De holes zijn wat korter dan bij traditionele golfbanen, waardoor je in ongeveer 2 tot 2,5 uur rond kunt lopen. Over 9 holes doe je ongeveer 1,5 uur. Dit betekent niet dat er geen hindernissen zijn! Ook hier kom je bunkers en diverse waterpartijen tegen, waar je omheen of overheen moet slaan. Wanneer je de smaak van het spel te pakken hebt, kun je eventueel lid worden en lessen nemen. Er is namelijk een vereniging met ongeveer vijfenzeventig enthousiaste leden die onderling competitie spelen en toernooien organiseren. 

Footgolf 
Pitch & Putt is niet het enige spel dat je hier kunt spelen. Ook FootGolf behoort tot de mogelijkheden: een combinatie van voetbal en golf. Vanaf de aftrap schiet jij de bal in de richting van de vlag met als doel de voetbal in zo min mogelijk schoten in de hole te krijgen. En ook hier kom je allerlei obstakels tegen die je bij het ‘echte’ golfen tegenkomt. Goed om te weten: laat je voetbalschoenen met noppen maar thuis. Alleen platte zolen zijn toegestaan op de baan. Het minimale aantal deelnemers is 10 personen. 

www.hetbuiten-land.nl

Geplaatst op

Naar het overzicht

Wheels Mariënwaerdt | Concours d’Elegance

13, 14 en 15 september 2024 Where history meets the future Na 3 succesvolle edities op Paleis Soestdijk zal Wheels met het Concours d’Elegance... Lees meer »

Pitch & Putt

Als wij het hebben over een kleinere versie van een golfbaan aan de zuidoost kant van Leeuwarden, weet jij dan waar we het over hebben?... Lees meer »

Biercafé de Markies

Midden in het culturele centrum van Leeuwarden runnen sinds 2005 Menno en Michelle speciaalbier café De Markies. Het is een toonaangevend... Lees meer »

Een culinair paradijs

Wie aan Aruba denkt, komt al gauw uit op de mooiste stranden, het perfecte klimaat en de vriendelijkste locals. Maar wist je dat het ‘One... Lees meer »

Race mee in de F1

Niet eerder was de Formule 1 zó populair in Nederland als nu. Met zestig high end race simulatoren geeft Racesquare bezoekers een beleving... Lees meer »

De avontuurlijkste stedentrip ter wereld

Wat maakt een stedentrip succesvol? Goed eten, boeiende musea, unieke boetieks en gastvrije locals? Maar, wat als je daar ook nog avontuur... Lees meer »

Sterrenhotel met passie voor service

De Nederlander Michel Wichman runt al jaren het populaire sterrenhotel Spitzhorn in het Zwitserse Saanen-Gstaad. Het hele jaar door, nu... Lees meer »

Culinair & Creatief

Restaurant 273 is een nieuw culinair restaurant, dat haar deuren opent in het centrum van Utrecht. Chef-kok én eigenaar Tommy den Hartog... Lees meer »

Het bruist weer in Kasteel Kerckebosch

Met een orangerie waarin ze het restaurant en de Bistoria combineren, hebben Ingmar Sloothaak en Hans van Triest een bouwwerk neergezet... Lees meer »

Voor de rijken der aarde

In het bruisende hart van Amsterdam heeft het ultraluxe boutiquehotel TwentySeven zijn deuren geopend. Het exceptionele hotel telt zestien... Lees meer »

Sprookjeskasteel opent deuren

Vanuit de torenkamer kijk je weliswaar over het bomendek uit op de skyline van Den Haag, verder ligt Kasteel de Wittenburg volledig verscholen... Lees meer »

Vragenvuur: Karel Klosse van hotel De Echoput

Karel Klosse (31) is de man achter hotel-restaurant de Echoput in Apeldoorn. Hij treedt in de voetsporen van zijn vader, die ook bekendheid... Lees meer »