De avontuurlijkste stedentrip ter wereld

Wat maakt een stedentrip succesvol? Goed eten, boeiende musea, unieke boetieks en gastvrije locals? Maar, wat als je daar ook nog avontuur aan kunt toevoegen? Canada is het land met de meeste meren ter wereld en bestaat voor 31% uit bossen, oftewel: het paradijs voor natuurliefhebbers. Wist je dat je in Canada ook de grootste concentratie slangen ter wereld vindt? Zelfs meer dan in Australië… Maar naast natuur is Canada ook het land van de bruisende steden, uitstekende cuisine en verrassende activiteiten. In en rondom Ottawa komt dit allemaal samen. Dit is misschien wel de meest avontuurlijke stad ter wereld. Zo kunnen reizigers in een vintage vliegtuigje Ottawa van bovenaf ontdekken en is Ottawa de enige stad wereldwijd waar je kunt wildwater raften. Dit zijn de meest verrassende activiteiten van Ottawa.

((c) Explore David Jackson, (c) Calabogie Brewing Company, (c) Destination Canada)

Brouwerij hoppen + bijlen werpen
Naast Maple Taffy en BeaverTails herbergt Ottawa meer dan 50 bierbrouwerijen, op minder dan een uur rijden van het centrum. Een garage omgebouwd tot een brouwerij, proeflokalen met livemuziek en een café met 100 verschillende bieren op de tap, voor iedere bierliefhebber wat wils. Een leuke manier om de biercultuur van Ottawa te ontdekken is door een brouwerijtour met Brew Donkey. Maar Ottawa zou Ottawa niet zijn als zij deze tour niet zouden uitbreiden met iets verrassends. Zo is er een biertour met twee verschillende stops bij brouwerijen, gevolgd door een potje bijlen gooien.

Wildwater raften binnen de stadsgrenzen
Ottawa is de enige plek wereldwijd waar avonturiers in een stad kunnen wildwater raften. De Ottawa Rivier ligt tussen twee provincies en vormt de noordelijke grens van de stad Ottawa. Stap in een raft en laat je meevoeren door stroomversnellingen van klasse II en III, terwijl een Amerikaanse zeearend over je heen zweeft. Geniet van uitzichten op Parliament Hill en wie weet spot je ook nog een familie bevers.

Haaien gemaakt van pompoen - De Pumpkinferno
Ieder najaar verandert Upper Canada Village, op een uur rijden van Ottawa, in de droom van Instagrammers. Dan vindt namelijk het Pumpkinferno plaats. Tijdens dit pompoenenfeest worden 7.000 pompoenen met de hand verwerkt tot kunstwerken. Van draken en haaien tot Dia de Los Muertos schedels, esdoorns en hele treinen. Op een 1 km lange route wandel je langs gigantische en minimalistische verlichte werken. Dit jaar vindt Pumpkinferno plaats van 30 september tot en met 22 oktober.

Van provincie naar provincie ziplinen
In Ottawa vinden reizigers de allereerste interprovinciale tokkelbaan ter wereld; Interzip Rogers. De zipline verbindt de provincie Ontario (waar Ottawa onderdeel van is) met de provincie Quebec. En met een startpunt op zo’n 37 meter boven de Ottawa Rivier is dit dé zipline voor de echte avonturier. In 40 km per uur racen zij langs de 365 meter lange kabel over adembenemende plekken in de steden. Leuke toevoeging: de tokkelbaan biedt twee parallelle banen, die het mogelijk maken om met z’n tweeën te racen om wie het eerst in Quebec aankomt.

Spectaculair uitzicht vanuit een vintage vliegtuigje
Ottawa is een diverse stad, met vele architectonische hoogtepunten. Een van de mooiste manieren om de stad te ontdekken is vanuit de lucht. Ottawa Biplane Adventures biedt vluchten aan in vintage vliegtuigjes. Dan vlieg je in een open-cockpit met vliegtuigen die stammen uit de tweede wereldoorlog. Deze vliegtuigen bieden plaats aan slechts twee passagiers, waardoor je je tijdens de vlucht als een vogel in de lucht voelt. Afhankelijk van de tour genieten passagiers van prachtige uitzichten op Parliament Hill, Ottawa River en de Gatineau Hills. Ottawa van bovenaf boek je vanaf 95 dollar per persoon.

Geschreven op

Naar het overzicht

Pitch & Putt

Als wij het hebben over een kleinere versie van een golfbaan aan de zuidoost kant van Leeuwarden, weet jij dan waar we het over hebben?... Lees meer »

Biercafé de Markies

Midden in het culturele centrum van Leeuwarden runnen sinds 2005 Menno en Michelle speciaalbier café De Markies. Het is een toonaangevend... Lees meer »

Een culinair paradijs

Wie aan Aruba denkt, komt al gauw uit op de mooiste stranden, het perfecte klimaat en de vriendelijkste locals. Maar wist je dat het ‘One... Lees meer »

Race mee in de F1

Niet eerder was de Formule 1 zó populair in Nederland als nu. Met zestig high end race simulatoren geeft Racesquare bezoekers een beleving... Lees meer »

De avontuurlijkste stedentrip ter wereld

Wat maakt een stedentrip succesvol? Goed eten, boeiende musea, unieke boetieks en gastvrije locals? Maar, wat als je daar ook nog avontuur... Lees meer »

Sterrenhotel met passie voor service

De Nederlander Michel Wichman runt al jaren het populaire sterrenhotel Spitzhorn in het Zwitserse Saanen-Gstaad. Het hele jaar door, nu... Lees meer »

Culinair & Creatief

Restaurant 273 is een nieuw culinair restaurant, dat haar deuren opent in het centrum van Utrecht. Chef-kok én eigenaar Tommy den Hartog... Lees meer »

Het bruist weer in Kasteel Kerckebosch

Met een orangerie waarin ze het restaurant en de Bistoria combineren, hebben Ingmar Sloothaak en Hans van Triest een bouwwerk neergezet... Lees meer »

Voor de rijken der aarde

In het bruisende hart van Amsterdam heeft het ultraluxe boutiquehotel TwentySeven zijn deuren geopend. Het exceptionele hotel telt zestien... Lees meer »

Sprookjeskasteel opent deuren

Vanuit de torenkamer kijk je weliswaar over het bomendek uit op de skyline van Den Haag, verder ligt Kasteel de Wittenburg volledig verscholen... Lees meer »