Biercafé de Markies

Midden in het culturele centrum van Leeuwarden runnen sinds 2005 Menno en Michelle speciaalbier café De Markies. Het is een toonaangevend biercafé waar kennis, ervaring én liefde voor het vak samenkomen. 

De Markies ademt speciaalbier en gezelligheid. Het is een echt bruin café, met vintage emaille schilden aan de muur en lekkere eighties muziek op de achtergrond. Het is hier relaxt en sfeervol. Binnen zijn 90 zitplaatsen, buiten een zonovergoten terras met 100 zitplaatsen. Hier geniet je van bijzondere bieren én kazen. Je hebt de keuze uit 200+ bieren op fles, 12 bieren die continu wisselen op de tap, 100 extra bijzondere speciaalbieren op fles, 35 whisky's, kwaliteitswijnen en meer dan 14 verschillende kazen. En niet te vergeten de allerbeste bitterballen van de stad (met echt draadjesvlees) en Amelander mosterd.  

Kaas en bier
Kaas en bier lijkt geen voor de hand liggende combinatie. Gelukkig hebben Menno en Michelle ontdekt dat kaas en bier nog beter samengaan dan kaas en wijn. Waar je met wijn vaak maar één kaasgoed kunt combineren, kun je met bieren veel beter uit de voeten. Dit komt door het bredere palet aan smaken van bier, waaronder bitter, zuur, zout, zoet en umami. Met het kaas & bier smaakwiel vind je op eenvoudige wijze heerlijke combinaties van je bier met een aantal bijzondere kazen. Vanzelfsprekend hoef je je niet te houden aan het smaakwiel. Voel je vrij om te experimenteren! 

Bierfestival Leeuwarden
Tweemaal per jaar proef en ontdek je de allerbeste én de allernieuwste speciaalbieren tijdens het Bierfestival in Leeuwarden. Speciaalbier café De Markies en het naastgelegen poppodium Neushoorn presenteren elke editie maar liefst 12 topbrouwerijen met meer dan 100 verschillende speciaalbieren in 4 zalen van De Neushoorn en in de Markies. De 2 tap-takeovers, lekker eten, een kaasbar en goede muziek maken het exclusieve aanbod compleet. Het bierfestival trekt elke editie zo’n 1.200 bezoekers en wordt altijd gepland in februari en september. 

 

www.de-markies.nl

 

Geschreven op

Naar het overzicht

Pitch & Putt

Als wij het hebben over een kleinere versie van een golfbaan aan de zuidoost kant van Leeuwarden, weet jij dan waar we het over hebben?... Lees meer »

Biercafé de Markies

Midden in het culturele centrum van Leeuwarden runnen sinds 2005 Menno en Michelle speciaalbier café De Markies. Het is een toonaangevend... Lees meer »

Een culinair paradijs

Wie aan Aruba denkt, komt al gauw uit op de mooiste stranden, het perfecte klimaat en de vriendelijkste locals. Maar wist je dat het ‘One... Lees meer »

Race mee in de F1

Niet eerder was de Formule 1 zó populair in Nederland als nu. Met zestig high end race simulatoren geeft Racesquare bezoekers een beleving... Lees meer »

De avontuurlijkste stedentrip ter wereld

Wat maakt een stedentrip succesvol? Goed eten, boeiende musea, unieke boetieks en gastvrije locals? Maar, wat als je daar ook nog avontuur... Lees meer »

Sterrenhotel met passie voor service

De Nederlander Michel Wichman runt al jaren het populaire sterrenhotel Spitzhorn in het Zwitserse Saanen-Gstaad. Het hele jaar door, nu... Lees meer »

Culinair & Creatief

Restaurant 273 is een nieuw culinair restaurant, dat haar deuren opent in het centrum van Utrecht. Chef-kok én eigenaar Tommy den Hartog... Lees meer »

Het bruist weer in Kasteel Kerckebosch

Met een orangerie waarin ze het restaurant en de Bistoria combineren, hebben Ingmar Sloothaak en Hans van Triest een bouwwerk neergezet... Lees meer »

Voor de rijken der aarde

In het bruisende hart van Amsterdam heeft het ultraluxe boutiquehotel TwentySeven zijn deuren geopend. Het exceptionele hotel telt zestien... Lees meer »

Sprookjeskasteel opent deuren

Vanuit de torenkamer kijk je weliswaar over het bomendek uit op de skyline van Den Haag, verder ligt Kasteel de Wittenburg volledig verscholen... Lees meer »