Oogstrelend, oorstrelend en tongstrelend.

Evergreens - where food and music come together.
Twee jaar voorbereiding, liefde, passie en veel plezier. Graag presenteren wij u Evergreens from around Europe. Een unieke combinatie van recepten en muziek zoals nog nooit eerder verschenen is. Uitgebracht ter ere van het 50-jarig, gouden jubileum van Big Green Egg.

Oogstrelend, oorstrelend en tongstrelend
Evergreens from around Europe bevat de allermooiste Evergreens om te koken én te luisteren. Deze exclusieve Golden Edition bevat een receptenboek, een muziekboek en drie LP’s in goudkleurige uitvoering, gebundeld in een speciaal ontworpen seventies platenkoffer. Hij verschijnt in een Limited Edition van 1974 exemplaren, het jaar dat Big Green Egg is ontstaan in Amerika. Elke koper ontvangt een uniek genummerd exemplaar, herkenbaar aan een messing plaatje op de voorzijde. Evergreens is een must have en een collectors-item voor elke EGG-er met een creatief hart.

  

Recepten
Het receptenboek bevat meer dan zestig gerechten, echte Evergreens, uit verschillende Europese landen. Het boek is luxe uitgevoerd in goud op snee. Bij elk recept hoort een verhaal waarin de culinaire cultuur en de specifieke en geliefde ingrediënten van het land aan bod komen. Zo is meteen duidelijk waarom het betreffende gerecht een Evergreen van het land is. Executive Chef Michèl Lambermon heeft de recepten een upgrade gegeven en zo aangepast dat ze goed te bereiden zijn op de Big Green Egg.

Muziek
Evergreens from around Europe bevat drie LP’s in goudkleurige uitvoering met maar liefst dertig nummers uit verschillende Europese landen. De muziek is geselecteerd door Leo Blokhuis, bekend als popmuziek journalist en TV- en radio presentator. Hij heeft gekozen voor niet-alledaagse Evergreens, maar juist nummers met een sterke soul. Alle nummers zijn opnieuw geproduceerd en ingezongen. Elegant en stijlvol, waarbij de eigenheid van de oorspronkelijke muziek is gerespecteerd. Easy listening, passend bij een mooie avond met vrienden en genieten van easy cooking op de Big Green Egg.

Op de albums hoor je een aantal geweldige artiesten terug. Ellen ten Damme heeft meerdere nummers ingezongen en concertpianiste Iris Hond componeerde een aantal prachtige piano-arrangementen die ze op haar eigen, voortreffelijke wijze speelt. Cesar Zuiderwijk, drummer van de voormalige band The Golden Earring, hoor je ook terug op het album, net als Sven Figee, met zijn onmiskenbare Hammond orgel.

Bij de muziek zit een prachtig boek in goud op snee met achtergrondverhalen bij alle nummers en de originele foto’s van de albumcovers en artiesten. En een exclusieve foto van Cesar Zuiderwijk, gemaakt én gesigneerd door topfotografe Patricia Steur.

Evergreens from around Europe is vanaf 16 mei verkrijgbaar voor 375 euro via de Big Green Egg fanshop

Geplaatst op

Naar het overzicht

Oogstrelend, oorstrelend en tongstrelend.

Evergreens - where food and music come together. Twee jaar voorbereiding, liefde, passie en veel plezier. Graag presenteren wij u Evergreens... Lees meer »

QUALITY LODGINGS | viert jubileum 21 diner

‘QL Hotel of the Year 2024’ Award uitgereikt aan Châteauhotel & Restaurant de Havixhorst Arnhem, dinsdag 18 juni 2024 - Quality Lodgings,... Lees meer »

Gastronomisch genieten | Westcord WTC Hotel Leeuwarden

Leeuwarden is het bruisende hart van Friesland en een ideale bestemming voor een onvergetelijke ‘culinaire’ citytrip. Het viersterren WestCord... Lees meer »

Het geheime recept van Aruba

Aruba behoort met een oppervlakte van 180 km² tot een van de kleinere eilanden in het Caribisch gebied. Maar laat je daardoor niet van de... Lees meer »

Onvergetelijk dineren | Ratatouille Food & Wine

Chef-kok Jozua Jaring houdt van zijn werk. Zijn restaurant Ratatouille Food & Wine in het centrum van Haarlem is al tien jaar op rij bekroond... Lees meer »

Wegsmelten met ijs en chocolade | Chocolaterie Pierre

Bonbons, ijs, dagelijks verse brownies, muffins, kokosmacronen en uiteraard de wereldberoemde bokkenpoten: Chocolaterie Pierre in Hillegom... Lees meer »

Een rosé die goud waard is | AIX Rosé

Met 300 dagen zon per jaar schittert de Middellandse Zee op de achtergrond, terwijl goed onderhouden rijen wijnstokken het golvende landschap... Lees meer »

Een culinair paradijs

Wie aan Aruba denkt, komt al gauw uit op de mooiste stranden, het perfecte klimaat en de vriendelijkste locals. Maar wist je dat het ‘One... Lees meer »

Nieuwe smaken ontdekken

Op zo’n 10 minuten rijden van Groningen staan in het pittoreske dorp Aduard drie oude lindebomen. Ze sieren de monumentale gevel uit 1735... Lees meer »

25 jaar vineuze gastronomie

We kennen allemaal de uitspraak: 1 en 1 maakt 3. Dan is er sprake van iets bijzonders waarbij twee onderdelen zoveel meerwaarde aan elkaar... Lees meer »

Italian Fine Dining

Het meest verfijnde dat Italië op culinair vlak te bieden heeft? Dat brengt chef-kok Michael Cervino persoonlijk naar je toe. Denk aan een... Lees meer »

De grote zus van...

Soms wordt een tweede zaak ‘het zusje van’ genoemd, ‘maar in ons geval is het kleine zusje uitgegroeid tot volwaardige en zelfstandige zus... Lees meer »