Ciao Milano

Linea recta van de SuperSalone in Milaan én de tientallen showrooms van de bekende Italiaanse fabrikanten, brengt Lourens magazine het laatste meubelnieuws en de nieuwste woontrends voor 2022. In woord én beeld. Bellissima! 


Door: Monique van Empel 

NEUTRAAL KLEURENPALET 
Zitmeubelen worden dit seizoen gestoffeerd in overwegend neutrale kleuren; van wit en ecru tot beige, taupe en lichtbruin. De kleuren van kiezels, zand en aarde. Het woonbeeld is daarmee ingetogen en rustig. 

Modulair zitprogramma Litos van Cappellini. 
www.cappellini.it 

ORANJE EN BLAUW 
Accentkleuren zijn er in twee tinten die mooi combineren met het naturelle palet, maar ook samen toegepast kunnen worden: roestoranje en vergrijsd aqua. 

Cassina gaf in haar showroom, in de bekendste meubelwinkelstraat van Milaan, de Via Durini, een mooie voorstelling van hun uitnodigende banken en fauteuils Soriana; een heruitgave van de klassieker uit 1969. De gequilte kussens zijn gevat in een (contrasterend) metalen frame. 
www.cassina.com 

ONVOORSTELBAAR VERSTELBAAR 
Zitprogramma’s zijn onvoorstelbaar verstelbaar. Denk onder meer aan individuele keuzes qua zithoogte, zitdiepte, rughoogte, poothoogte, kleuren, materialen en stoffering.  

Minotti spant met Roger de kroon qua keuzemogelijkheden: er zijn er in totaal ruim 600 opties mogelijk voor individueel maatwerk. Zo is bijvoorbeeld de stevigheid van de zit- en rugkussens te kiezen, zijn de zitkussens er in enkele en dubbele uitvoering en kunnen er allerlei containerkastjes en tafeltjes geïntegreerd worden. 
www.minotti.com 

SCHOMMELSTOEL 
De schommelstoel is weer helemaal terug. Soms lichtelijk ironisch ‘ouderwets’, maar ook in prachtig vormgegeven silhouetten. Let’s rock! 

Intrigerende schommelfauteuil Move van Giorgetti. Het ambachtelijk houtsnijwerk is even decoratief als functioneel. 
www.giorgettimeda.com 

MARMER 
Marmer blijft populair; vooral als tafelblad, maar ook als behang- en stofdessin. 

De Italiaanse trendsetter Moroso had weer een fantastische, uitgesproken kleurrijke presentatie in hun showroom. Nieuw is de Salon Nanà collectie van Annabel Karim Kassar, met onder andere een trendy daybed. Hier gestoffeerd in een kleurrijk marmerdessin. Hoofd- en nekrollen, ook toegepast als armleuning, zijn een trend op zich. 
www.moroso.it 

ROND & ZACHT 
Met name banken, maar ook fauteuils, zijn nadrukkelijk organisch van vorm. Ronde, vloeiende lijnen geven het meubelbeeld iets zachts en vrouwelijks. 

Zitprogramma Noonu van B&B Italia: een modulaire combinatie van (afge)ronde vormen. Ook rolkussens op de hoeken zijn een nieuwe trend. 
www.bebitalia.com 

BIJZETTAFELTJES 
De traditionele salontafel is definitief uit beeld. Daarvoor in de plaats zijn er zitprogramma’s met geïntegreerde tafeltjes, lage, multifunctionele  (koffie)tafels met een zitkussen en vooral heel veel bijzettafeltjes.  

De bijzettafel Sangaku van Driade bestaat uit vier ronde tafelbladen (doorsnedes van 20 en 40 cm) in deels vergrijsd glas, lak (blauw, geel, groen of zwart), plus een digitale print in marmerende kleuren. In de Japanse cultuur zijn Sangaku geometrische vraagstukken omtrent cirkels en ellipsen.  
www.driade.com

KLEDEN 
Karpetten zijn een absolute must-have in huis. En buiten. Vrijwel alle grote Italiaanse meubelmerken, hebben tegenwoordig dan ook een eigen karpettencollectie. Mode voor vloer én wand.  

Illulian is een van de meest vooruitstrevende karpettenmerken. Ook de nieuwe collectie is weer echt ánders, met name qua vormen. Dit cut-out kleed Laki geeft door het geometrische patroon met caleidoscopische kleurpaletten, een haast driedimensionaal effect. 
www.illulian.com 

OUTDOOR 
Ook hebben de meeste Italiaanse trendsetters inmiddels een volwassen outdoor-lijn. Tafels en stoelen, modulaire banken; compleet met buitenlampen, weerbestendige vloerkleden en accessoires. 

Kasbah van Living Divani is een modulaire bank voor buiten. Het massief teakhouten frame creëert een horizontaal plateau voor de verschillende elementen die naar wens kunnen worden gecombineerd. De rolkussens (trend) fungeren als armleuning of hoofdsteun.  
www.livingdivani.it 

 

THUISWERKPLEK 
Nu steeds meer mensen vaker thuiswerken, zien we allerlei slimme items om op een beperkte ruimte toch fijn te kunnen werken. Met name in de slaapkamer verschijnen steeds vaker vrijstaande bedden met achter tegen het hoofdbord een uitgekiend werkplekje. 

De Poly-collectie van Natuzzi biedt onder ander een multifunctioneel kamerscherm, waarmee in een handomdraai een thuiswerkplek gecreëerd kan worden. 
www.natuzzi.it 

Geschreven op

Naar het overzicht

Interieur trend 2023

Nieuw! VIPP beige Het Deense designmerk Vipp is met haar stoere accessoirelijn ook beschikbaar in beige/zandkleurig. De matte poedercoating... Lees meer »

Materiaal met een verhaal

Wie zijn hart volgt, leeft zijn legende. Ontwerper Ruben van Megen doet niets liever dan toveren met vormen en materialen. Dit leidt tot... Lees meer »

Ervaar wat wonen en slapen is!

Meubelzaak Prummel in Stadskanaal is het familiebedrijf van Jelle en Ria Prummel. Hier draait alles om aandacht en service. Thuis is dé... Lees meer »

Interieurs met een ziel

Ze hebben elkaar in het werk ontmoet en zijn inmiddels twaalf jaar een onafscheidelijk duo. Ze delen, behalve de liefde voor elkaar, een... Lees meer »

De kunst van het kleed

‘Ik schat dat er in Iran nog zeker tien miljoen kleden opgestapeld liggen, wachtend op een koper. Unieke, handgeknoopte vloerkleden van... Lees meer »

Het buitenleven leuk maken

Een oer-Hollands designmerk voor het buitenleven verovert de outdoorbranche. Sinds 2017 heeft Bubalou haar positie als lifestyle merk met... Lees meer »

Occhio breidt de met prijzen overladen armaturenreeks Mito uit met een bijzondere highlight

Iconisch, sculpturaal, expressief – Mito aura zweeft in het centrum van de ruimte. Met zijn karakteristiek ringvormig uplight en het krachtig... Lees meer »

DePadova Flagshipstore door Studio van ‘t wout

Een primeur voor Nederland; DePadova Flagshipstore is nu te vinden in Den Haag. Studio van ʼt Wout haalde deze Italiaanse design meubelen... Lees meer »

Van visgraat tot Hongaarse punt

Wat is het verschil tussen visgraat en een Hongaarse punt? Het is één van de meest gestelde vragen die Dutzfloors krijgt. En dat is ook... Lees meer »

Slaapkenner Lisse: Goed slapen begint met een goed advies

Een goede nachtrust zorgt voor goede concentratie door de dag heen, geeft een positieve houding én zorgt ervoor dat u minder vaak ziek bent.... Lees meer »