Ciao Milano

Linea recta van de SuperSalone in Milaan én de tientallen showrooms van de bekende Italiaanse fabrikanten, brengt Lourens magazine het laatste meubelnieuws en de nieuwste woontrends voor 2022. In woord én beeld. Bellissima! 


Door: Monique van Empel 

NEUTRAAL KLEURENPALET 
Zitmeubelen worden dit seizoen gestoffeerd in overwegend neutrale kleuren; van wit en ecru tot beige, taupe en lichtbruin. De kleuren van kiezels, zand en aarde. Het woonbeeld is daarmee ingetogen en rustig. 

Modulair zitprogramma Litos van Cappellini. 
www.cappellini.it 

ORANJE EN BLAUW 
Accentkleuren zijn er in twee tinten die mooi combineren met het naturelle palet, maar ook samen toegepast kunnen worden: roestoranje en vergrijsd aqua. 

Cassina gaf in haar showroom, in de bekendste meubelwinkelstraat van Milaan, de Via Durini, een mooie voorstelling van hun uitnodigende banken en fauteuils Soriana; een heruitgave van de klassieker uit 1969. De gequilte kussens zijn gevat in een (contrasterend) metalen frame. 
www.cassina.com 

ONVOORSTELBAAR VERSTELBAAR 
Zitprogramma’s zijn onvoorstelbaar verstelbaar. Denk onder meer aan individuele keuzes qua zithoogte, zitdiepte, rughoogte, poothoogte, kleuren, materialen en stoffering.  

Minotti spant met Roger de kroon qua keuzemogelijkheden: er zijn er in totaal ruim 600 opties mogelijk voor individueel maatwerk. Zo is bijvoorbeeld de stevigheid van de zit- en rugkussens te kiezen, zijn de zitkussens er in enkele en dubbele uitvoering en kunnen er allerlei containerkastjes en tafeltjes geïntegreerd worden. 
www.minotti.com 

SCHOMMELSTOEL 
De schommelstoel is weer helemaal terug. Soms lichtelijk ironisch ‘ouderwets’, maar ook in prachtig vormgegeven silhouetten. Let’s rock! 

Intrigerende schommelfauteuil Move van Giorgetti. Het ambachtelijk houtsnijwerk is even decoratief als functioneel. 
www.giorgettimeda.com 

MARMER 
Marmer blijft populair; vooral als tafelblad, maar ook als behang- en stofdessin. 

De Italiaanse trendsetter Moroso had weer een fantastische, uitgesproken kleurrijke presentatie in hun showroom. Nieuw is de Salon Nanà collectie van Annabel Karim Kassar, met onder andere een trendy daybed. Hier gestoffeerd in een kleurrijk marmerdessin. Hoofd- en nekrollen, ook toegepast als armleuning, zijn een trend op zich. 
www.moroso.it 

ROND & ZACHT 
Met name banken, maar ook fauteuils, zijn nadrukkelijk organisch van vorm. Ronde, vloeiende lijnen geven het meubelbeeld iets zachts en vrouwelijks. 

Zitprogramma Noonu van B&B Italia: een modulaire combinatie van (afge)ronde vormen. Ook rolkussens op de hoeken zijn een nieuwe trend. 
www.bebitalia.com 

BIJZETTAFELTJES 
De traditionele salontafel is definitief uit beeld. Daarvoor in de plaats zijn er zitprogramma’s met geïntegreerde tafeltjes, lage, multifunctionele  (koffie)tafels met een zitkussen en vooral heel veel bijzettafeltjes.  

De bijzettafel Sangaku van Driade bestaat uit vier ronde tafelbladen (doorsnedes van 20 en 40 cm) in deels vergrijsd glas, lak (blauw, geel, groen of zwart), plus een digitale print in marmerende kleuren. In de Japanse cultuur zijn Sangaku geometrische vraagstukken omtrent cirkels en ellipsen.  
www.driade.com

KLEDEN 
Karpetten zijn een absolute must-have in huis. En buiten. Vrijwel alle grote Italiaanse meubelmerken, hebben tegenwoordig dan ook een eigen karpettencollectie. Mode voor vloer én wand.  

Illulian is een van de meest vooruitstrevende karpettenmerken. Ook de nieuwe collectie is weer echt ánders, met name qua vormen. Dit cut-out kleed Laki geeft door het geometrische patroon met caleidoscopische kleurpaletten, een haast driedimensionaal effect. 
www.illulian.com 

OUTDOOR 
Ook hebben de meeste Italiaanse trendsetters inmiddels een volwassen outdoor-lijn. Tafels en stoelen, modulaire banken; compleet met buitenlampen, weerbestendige vloerkleden en accessoires. 

Kasbah van Living Divani is een modulaire bank voor buiten. Het massief teakhouten frame creëert een horizontaal plateau voor de verschillende elementen die naar wens kunnen worden gecombineerd. De rolkussens (trend) fungeren als armleuning of hoofdsteun.  
www.livingdivani.it 

 

THUISWERKPLEK 
Nu steeds meer mensen vaker thuiswerken, zien we allerlei slimme items om op een beperkte ruimte toch fijn te kunnen werken. Met name in de slaapkamer verschijnen steeds vaker vrijstaande bedden met achter tegen het hoofdbord een uitgekiend werkplekje. 

De Poly-collectie van Natuzzi biedt onder ander een multifunctioneel kamerscherm, waarmee in een handomdraai een thuiswerkplek gecreëerd kan worden. 
www.natuzzi.it 

Geplaatst op

Naar het overzicht

De kracht van licht

Familiebedrijf Versteeg Lichtstudio in Haarlem heeft al 43 jaar ervaring met het verlichten van woonhuizen, werkplekken en hotels/restaurants.... Lees meer »

Een elegante dame

Het jaar 2020 staat in ieders geheugen gegrift: het was het eerste coronajaar. Precies dan openen interieurspecialisten René en Sophia Wansleeben... Lees meer »

Interieur van a tot z

Interieurspecialist Prummel in Stadskanaal is het familiebedrijf van Jelle en Ria Prummel. Hier draait alles om aandacht en beleving, laten... Lees meer »

Buiten de lijntjes kleuren

Als hij tekent, zit hij in zijn eigen cocon. Dan verdwijnt de wereld om hem heen en is hij met zijn hoofd ín de tekening. Maar waar interieurdesigner... Lees meer »

Vakantiegevoel in huis

Je vindt er dingen die je nergens anders vindt en een sfeer waardoor je je even buiten Nederland waant. Dat had Jet van Basten Batenburg... Lees meer »

Meer dan een mooi ontwerp

Cecilia Kollross is in Brazilië geboren en opgegroeid. Daar heeft ze architectuur en stedenbouw gestudeerd. In Nederland heeft ze bij de... Lees meer »

Retrodeuren in Zoetermeer

Retrodeuren voor mensen die mooie deuren wensen. De specialist Retrodeuren.nl is dé specialist als het om stalen deuren gaat. Denk hierbij... Lees meer »

Een interieur dat rust brengt

Niets is zo persoonlijk als de inrichting van je huis. Hoe fijn is het dan om het interieurdesign over te laten aan twee specialisten die... Lees meer »

Zomertijd

Zomertijd! Dagen waarin het leven binnen en buiten ontspannen in elkaar overvloeit. Eindeloos genieten met duurzaam tuinmeubilair wat lang... Lees meer »

Lovely landscape

De natuur, een oneindige inspiratiebron! Van vertrouwde natuurverschijnselen in de vorm van golven en wolken, tot verstilde momentopnames... Lees meer »

Colourfull Line Up

Bij rechtlijnig ligt starheid op de loer maar gecombineerd met kleur ontstaat een speels en zacht lijnenspel. Lamp Aura Light van Sabine... Lees meer »

Beleef je nieuwe badkamer bij Sanitair Design Center Alkmaar

Wie Sanitair Design Centre Alkmaar bezoekt, stapt in een veelzijdige showroom vol sanitair en tegels uit het luxe segment. Gelegen aan de... Lees meer »