(Brand)stof tot nadenken

Of je nu wel of geen schoorsteen hebt. Wel of niet op gas of hout kunt, wilt of mag stoken. Met de nieuwe hybride en elektrische MatriX-haarden, heeft Faber voor elk huis een passende haard. Passend qua design, afmeting én brandstof. Het zijn toekomstbestendige oplossingen om zorgeloos van sfeervuur te kunnen blijven genieten.

Een haard is al eeuwenlang dé plek in huis om lekker bij weg te kruipen. Zeker tijdens de wintermaanden, maar ook op koele avonden in het voor- en najaar brengt vuur warmte, sfeer en gezelligheid. Vandaag de dag spelen echter ook thema’s zoals veiligheid, energietransitie en de vraag naar duurzame alternatieven. Daarom is het goed te weten dat de MatriX-sfeerhaarden van Faber volop keuze bieden qua brandstof: naast haarden op aardgas en (bio)propaan, zijn er ook volledig elektrische modellen en hybride combinaties van gas en elektriciteit; in de vorm van ledlicht. Levensecht, hartverwarmend en klaar voor de toekomst.  

Matrix Hybrid: spel tussen gas en licht 
Bij de hybride uitvoeringen van de MatriX worden gasvlammen en ledlicht gecombineerd tot een rijk vuurbeeld van brandende houtstammen en gloeiende as. De led-optica heeft bovendien als functie om een deel van de gasvlammen te vervangen. Hiermee wordt de warmteproductie sterk  gereduceerd en kan tot wel 60% op het gasverbruik worden bespaard. 

e-MatriX: zorgeloze vuurbeleving 
De e-MatriX Mood is de nieuwste generatie van de elektrische MatriX-haarden. Deze modellen werken op water en (groene) stroom! Om precies te zijn op de combinatie van opwervelende koudwaternevel en geavanceerde ledverlichting boven én onder in de haard. De e-MatriX Mood biedt daardoor een uniek en overtuigend vlampatroon; met échte driedimensionale vlammen en een warmgloeiend vuurbed. En daarbij is de uitstoot nihil! Ook de koudwaternevel is volkomen onschadelijk en warmtevrij, dus veilig. Goed om te weten: het energieverbruik van de e-MatriX haarden is laag, te vergelijken met die van een moderne led-TV. 

Overal in te bouwen
Voor de e-MatriX haarden is dus geen gas of schoorsteen nodig. Overal waar een stopcontact is, kan de e-MatriX  ingebouwd worden. Precies daar waar de haard optimaal tot zijn recht komt. Van een hoogbouw appartement in de binnenstad tot een slaapkamer of werkruimte; de e-MatriX biedt optimale vrijheid qua plaatsing. Een grensverleggend alternatief - in meerdere opzichten.   

TIP
Toch behaaglijke warmte voelen? Alle e-MatriX-haarden zijn voorzien van een ingebouwde elektrische bijverwarming van max. 2 kW, die warme lucht via het haardglas het interieur in blaast. Voortaan kun je dus zelf bepalen óf je extra warmte wilt en hoeveel.   

www.faberfires.com 

Geschreven op

Naar het overzicht

De kracht van licht

Familiebedrijf Versteeg Lichtstudio in Haarlem heeft al 43 jaar ervaring met het verlichten van woonhuizen, werkplekken en hotels/restaurants.... Lees meer »

Een elegante dame

Het jaar 2020 staat in ieders geheugen gegrift: het was het eerste coronajaar. Precies dan openen interieurspecialisten René en Sophia Wansleeben... Lees meer »

Interieur van a tot z

Interieurspecialist Prummel in Stadskanaal is het familiebedrijf van Jelle en Ria Prummel. Hier draait alles om aandacht en beleving, laten... Lees meer »

Buiten de lijntjes kleuren

Als hij tekent, zit hij in zijn eigen cocon. Dan verdwijnt de wereld om hem heen en is hij met zijn hoofd ín de tekening. Maar waar interieurdesigner... Lees meer »

Vakantiegevoel in huis

Je vindt er dingen die je nergens anders vindt en een sfeer waardoor je je even buiten Nederland waant. Dat had Jet van Basten Batenburg... Lees meer »

Meer dan een mooi ontwerp

Cecilia Kollross is in Brazilië geboren en opgegroeid. Daar heeft ze architectuur en stedenbouw gestudeerd. In Nederland heeft ze bij de... Lees meer »

Retrodeuren in Zoetermeer

Retrodeuren voor mensen die mooie deuren wensen. De specialist Retrodeuren.nl is dé specialist als het om stalen deuren gaat. Denk hierbij... Lees meer »

Een interieur dat rust brengt

Niets is zo persoonlijk als de inrichting van je huis. Hoe fijn is het dan om het interieurdesign over te laten aan twee specialisten die... Lees meer »

Zomertijd

Zomertijd! Dagen waarin het leven binnen en buiten ontspannen in elkaar overvloeit. Eindeloos genieten met duurzaam tuinmeubilair wat lang... Lees meer »

Lovely landscape

De natuur, een oneindige inspiratiebron! Van vertrouwde natuurverschijnselen in de vorm van golven en wolken, tot verstilde momentopnames... Lees meer »