QUALITY LODGINGS | viert jubileum 21 diner

‘QL Hotel of the Year 2024’ Award uitgereikt aan Châteauhotel & Restaurant de Havixhorst

Arnhem, dinsdag 18 juni 2024 - Quality Lodgings, biedt het overzicht van kwaliteitshotels in Europa. Het is het instituut wat vertelt waar je moet zijn voor authentieke gastvrijheid op de meest bijzondere plekken in binnen en buitenland.  Quality Lodgings vierde op maandag 17 juni haar 21e jubileum bij The Duke Suites in Nistelrode. Het 21 Diner stond in het teken van de gewaardeerde QL hoteliers, waarbij hun passie, toewijding en authentieke gastvrijheid werden geëerd. Tijdens deze avond werd de prestigieuze ‘QL Hotel of the Year 2024’ award uitgereikt aan Châteauhotel & Restaurant de Havixhorst, gelegen in het zuiden van Drenthe. Gedurende het evenement werd vooruitgeblikt op de toekomst van Quality Lodgings en het eerste exemplaar van het QL Anniversary Magazine gepresenteerd.

» Bekijk hier de video

Een sprankelende avond bij The Duke Suites
Het gezelschap van 120 aanwezigen bestond uit gewaardeerde QL hoteliers en een aantal partners uit binnen- en buitenland. Zij genoten van een feestelijke avond inclusief 4 gangendiner in de prestigieuze feestzaal The Royal Duke, onderdeel van The Duke Suites. Dit hotel is eveneens opgenomen in de collectie van Quality Lodgings. De avond, geheel in het thema ‘opaal’, stond symbool voor trouw en loyaliteit en werd opgeluisterd door prachtige decoraties wat naadloos aansluit bij de filosofie van QL.

21 jaar worden is een enorme mijlpaal en markeert de overgang van een zorgeloze jeugdige naar verantwoordelijke volwassene. Het is een periode vol leerprocessen en groei, precies zo hebben we dat ook ervaren bij Quality Lodgings. In ons 21e levensjaar kijken we trots terug en ambitieus vooruit. Enerzijds gaan we veel meer unieke, onafhankelijke hotels in Europa toevoegen aan onze fantastisch mooie collectie, anderzijds gaan we de consument nog meer kennis laten maken met Quality Lodgings. De komende jaren gaan we nog meer voet aan de grond krijgen in de rest van Europa en hét toonbeeld worden van fantastische gastvrijheid. Zo creëren we een community waarin reizigers gegarandeerd zijn van een unieke ervaring en waar hoteliers kunnen leren van elkaar en kunnen profiteren van het inkoop-collectief van onze aangesloten partners.” - Pauline Verhoef, Managing Director van Quality Lodgings

Op de bodem van elk champagneglas lag een kunstdiamant, maar QL hotelier Gerhard Pohl, CEO van Purs Luxury Boutique Hotel, vond de echte GASSAN 121-diamant, wat de jubileum speech extra glans gaf. De fantastische keuken van The Duke Suites' Restaurant The Charles onder leiding van Alain Alders, bekroond met 14 punten Gault&Millau, onderstreepte de culinaire hoogtepunten die typerend zijn voor Quality Lodgings. Daarnaast was er een speciale video waarin de hoteliers werden bedankt voor hun gastvrijheid, die juist bij hen zo hoog in het vaandel staat.

Châteauhotel & Restaurant de Havixhorst
De winnaar van de ‘QL Hotel of the Year award 2024’ is gevestigd in het landelijke zuiden van Drenthe en ondergebracht in een hoeve uit 1753. Rondom het pand ligt een prachtige kasteelslottuin. Het is een ‘one of a kind’ hotel, dat eveneens beschikt over een zeer goed restaurant (13 punten Gault&Millau). De Havixhorst past perfect binnen de zorgvuldig samengestelde collectie van Quality Lodgings waarbij authentieke gastvrijheid, uitstekend slaapcomfort, een bijzonder vleugje luxe en een hoogstaand culinair aanbod centraal staan. Hun 21-jarige loyaliteit aan het merk QL en consistent hoge kwaliteit hebben hen deze prestigieuze award opgeleverd.

Wij zijn enorm verrast en verheugd om deze mooie award en titel in ontvangst te nemen. Elke dag zetten wij ons, samen met een enthousiast team, met hart en ziel in om gasten een onvergetelijk verblijf te bieden. Dat doen we op onze eigen manier, inclusief Drentse gastvrijheid. Onze locatie biedt oneindig veel mogelijkheden om te vieren, te genieten en tot rust te komen” - Chris & Fleur Wijland, eigenaren van Châteauhotel & Restaurant de Havixhorst

Anniversary Magazine vol inspiratie
Tijdens het jubileumevenement werd symbolisch het eerste exemplaar van het QL 21 Anniversary Magazine uitgereikt aan Oliver Zahn, General Manager van The Duke Suites. Het magazine staat vol achtergrondverhalen en inspirerende content voor het beleven van bijzondere reiservaringen. Gasten van de bij Quality Lodgings aangesloten hotels treffen een exemplaar aan op de kamer of in de suite.

“We zijn bijzonder trots om deel uit te maken van de collectie van individuele kwaliteitshotels in Europa en vereerd om onze collega hoteliers van Quality Lodgings te mogen ontvangen en onze locatie te laten ervaren waar dierbare momenten worden gecreëerd.” - Oliver Zahn, General Manager van The Duke Suites

Over Quality Lodgings
Quality Lodgings is al meer dan 20 jaar de collectie van onafhankelijke kwaliteitshotels in Europa, waar authentieke gastvrijheid én culinair genieten één op één samengaan. Elk van deze handpicked hideaways is een genot voor alle zintuigen. Zowel op culinair vlak, als op het gebied van interieur, omgeving en heerlijk slaapcomfort. Als het op die criteria aankomt, is het team van Quality Lodgings streng – hotelgasten moéten immers volledig op het merk kunnen vertrouwen. Zo moeten leden onafhankelijk zijn (en dus geen onderdeel van een keten) en onderscheidend op het gebied van gastvrijheid en architectuur. Denk daarbij aan een historische locatie zoals een kasteel, of juist een hypermodern gebouw. Vaak betreft het hotels die worden gerund door families en klein zijn of in ieder geval kleinschalig voelen, en daarom vaak als intiem worden beleefd.

Quality Lodgings ontstond 21 jaar geleden als een verzameling van de fijnste hotels in binnen- en buitenland. Oprichter Hein van Beek, in die tijd culinair recensent voor Het Financieel Dagblad, bundelde de hotels die hij in de meeste gevallen na afloop van een etentje op topniveau bezocht, in een eigen magazine. Sinds de overname in 2018 door Q-Hospitality Group werkt QL, op dat moment met ruim honderd hotels in de collectie, hard aan groei en het creëren van een eigen community binnen de branche.

Meer informatie over Quality Lodgings                        

Telefoon: 085-0207733

Website: Quality Lodgings           
Facebook: Qality Lodgings
Instagram: Quality Lodgings

Geplaatst op

Naar het overzicht

Oogstrelend, oorstrelend en tongstrelend.

Evergreens - where food and music come together. Twee jaar voorbereiding, liefde, passie en veel plezier. Graag presenteren wij u Evergreens... Lees meer »

QUALITY LODGINGS | viert jubileum 21 diner

‘QL Hotel of the Year 2024’ Award uitgereikt aan Châteauhotel & Restaurant de Havixhorst Arnhem, dinsdag 18 juni 2024 - Quality Lodgings,... Lees meer »

Gastronomisch genieten | Westcord WTC Hotel Leeuwarden

Leeuwarden is het bruisende hart van Friesland en een ideale bestemming voor een onvergetelijke ‘culinaire’ citytrip. Het viersterren WestCord... Lees meer »

Het geheime recept van Aruba

Aruba behoort met een oppervlakte van 180 km² tot een van de kleinere eilanden in het Caribisch gebied. Maar laat je daardoor niet van de... Lees meer »

Onvergetelijk dineren | Ratatouille Food & Wine

Chef-kok Jozua Jaring houdt van zijn werk. Zijn restaurant Ratatouille Food & Wine in het centrum van Haarlem is al tien jaar op rij bekroond... Lees meer »

Wegsmelten met ijs en chocolade | Chocolaterie Pierre

Bonbons, ijs, dagelijks verse brownies, muffins, kokosmacronen en uiteraard de wereldberoemde bokkenpoten: Chocolaterie Pierre in Hillegom... Lees meer »

Een rosé die goud waard is | AIX Rosé

Met 300 dagen zon per jaar schittert de Middellandse Zee op de achtergrond, terwijl goed onderhouden rijen wijnstokken het golvende landschap... Lees meer »

Een culinair paradijs

Wie aan Aruba denkt, komt al gauw uit op de mooiste stranden, het perfecte klimaat en de vriendelijkste locals. Maar wist je dat het ‘One... Lees meer »

Nieuwe smaken ontdekken

Op zo’n 10 minuten rijden van Groningen staan in het pittoreske dorp Aduard drie oude lindebomen. Ze sieren de monumentale gevel uit 1735... Lees meer »

25 jaar vineuze gastronomie

We kennen allemaal de uitspraak: 1 en 1 maakt 3. Dan is er sprake van iets bijzonders waarbij twee onderdelen zoveel meerwaarde aan elkaar... Lees meer »

Italian Fine Dining

Het meest verfijnde dat Italië op culinair vlak te bieden heeft? Dat brengt chef-kok Michael Cervino persoonlijk naar je toe. Denk aan een... Lees meer »

De grote zus van...

Soms wordt een tweede zaak ‘het zusje van’ genoemd, ‘maar in ons geval is het kleine zusje uitgegroeid tot volwaardige en zelfstandige zus... Lees meer »

QUALITY LODGINGS | viert jubileum 21 diner

‘QL Hotel of the Year 2024’ Award uitgereikt aan Châteauhotel & Restaurant de Havixhorst Arnhem, dinsdag 18 juni 2024 - Quality Lodgings,... Lees meer »

Optimaal ontspannen | Duin & Kruidberg

Midden in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland, nabij Haarlem, bevindt zich Landgoed Duin & Kruidberg. Je stapt er voor even een andere... Lees meer »

Wegsmelten met IJs en Chocolade | Chocolaterie Pierre

Bonbons, ijs, dagelijks verse brownies, muffins, kokosmacronen en uiteraard de wereldberoemde bokkenpoten: Chocolaterie Pierre in Hillegom... Lees meer »

Wonen op het water | Smits Jachtmakelaardij

Geheel in lijn met de opkomende trend van waterwonen ontwaart Smits Jachtmakelaardij een stijgende belangstelling voor schepen als woonruimte.... Lees meer »