ING Huis Groningen: Een innovatieve ontmoetingsplek

Het ING Huis aan het Hereplein in Groningen voelt als een huiskamer: nergens balies, wél een koffiecorner, een digibar en een uitnodigende zithoek. Innovatie en gastvrijheid gaan hand in hand bij dit vernieuwende concept, waarvan Nederland er inmiddels 21 telt. 

 

Wie binnenstapt bij het ING Huis in Groningen ervaart direct een warme, uitnodigende sfeer. Klanten kunnen zelf koffie pakken in de keuken en plaatsnemen aan de leestafel. De openheid, lichte uitstraling en frisse kleuren dragen bij aan het huiskamergevoel. Over elk detail is nagedacht. ‘Onze adviseurs vinden het fantastisch om hier te werken, ze krijgen er veel energie van en stralen dat ook uit naar klanten’, vertelt Diana Feunekes, Manager Adviesteam Ring Groningen.  

Gastvrijheid 

In een steeds meer digitaal wordende wereld staat in het ING Huis het persoonlijk contact centraal. Vanuit die gedachte is het ING Huis ontwikkeld, geïnspireerd op de wereld van hospitality. Feunekes: ‘Online kun je veel bankzaken zelf regelen, maar soms heb je behoefte aan advies en ondersteuning. Dan wil je iemand in de ogen kunnen kijken.’ Het nieuwe ING-concept vraagt om een andere manier van werken. Feunekes coacht de medewerkers in onder meer gastvrijheid. ‘Onze adviseurs zijn gastvrij en tonen oprechte interesse in iedere klant.’ Om de afstand tussen de klant klein te houden, hebben adviseurs grotendeels de vrije keuze in hun kleding, veelal met een casual karakter. Wel dragen zij herkenbare blauwe jasjes die allemaal net anders zijn. Tijdens de passessies met een kleermaker kiest iedereen zelf de stof, pasvorm, voering en details. Dat versterkt het gevoel van eigenwaarde: de adviseurs dragen hun jasjes met plezier en trots.  

Inspiratie 

Bezoekers van het ING Huis in Groningen worden, als in een restaurant, ontvangen door een floormanager, die de bezoekreden inventariseert. Zo kunnen de adviseurs meteen inspelen op de behoeften van de klant en persoonlijk contact maken. ‘We organiseren allerlei themabijeenkomsten voor verschillende doelgroepen: denk aan een workshop mobiel bankieren, geldlessen voor kinderen en meet-ups voor startende ondernemers. Inspiratie bieden we ook door lokale kunstenaars uit te nodigen om in het ING Huis te exposeren, van gevestigde namen tot aanstormende talenten. Daardoor valt er altijd iets te zien en beleven’, aldus Feunekes. Uniek aan het concept van het ING Huis is ook dat het een ontmoetingsplek is waar iedereen alle ruimtes met elkaar deelt – net als in een echt huis.  

Vijfsterren-ervaring 

Aan de digitale werkbank kunnen klanten terecht voor eenvoudige vragen, bijvoorbeeld voor uitleg over internet- en mobiel bankieren. Voor gesprekken die wat meer tijd of privacy vereisen zijn er (half)open zitkamers waar je op een laagdrempelige manier verder kunt praten met een adviseur. Daarnaast zijn er meerdere glazen, geluidsdichte advieshuisjes met interieurs in verschillende kleurstellingen. Kunstliefhebbers kunnen ook op de bovenverdieping hun hart ophalen, want ook hier zijn bijzondere werken van lokale kunstenaars te bewonderen, waaronder een echte eyecatcher van Joyce ter Weele bij de trapDat de geldautomaten zijn overgedragen aan Geldmaat is voor sommige mensen even wennen, blijkt uit reacties in het gastenboek. Over de beleving en persoonlijke service zijn klanten overwegend enthousiast, zo schrijft iemand: ‘Kunnen we hier ook een kamer boeken? Het lijkt wel een vijfsterrenhotel!’  

Hereplein 51 | Groningen020 22 88 888 | www.ing.nl 

 

 

Redactie: Natasja Admiraal 

Geschreven op

Naar het overzicht

Rijk verleden en fraaie toekomst | Kimman Hillegom

Een rijk verleden en een fraaie toekomst komen samen in de prachtige autoshowroom van Kimman in Hillegom. Daar waar tientallen jaren antieke... Lees meer »

ING Huis Groningen: Een innovatieve ontmoetingsplek

Het ING Huis aan het Hereplein in Groningen voelt als een huiskamer: nergens balies, wél een koffiecorner, een digibar en een uitnodigende... Lees meer »

Innovatieve ontmoetingsplek

Het ING Huis aan het Houtplein in Haarlem voelt als een huiskamer: nergens balies, wél een koffiecorner, een digibar en een uitnodigende... Lees meer »

Als belegger word je vanzelf bescheiden’

Met haar transparante en onafhankelijke manier van werken is Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer al jaren onderscheidend in de... Lees meer »

LUXURY BRANDING | Studio Succes 

Iemand die de website van het Hilversumse Studio Succes bezoekt, krijgt een zwart scherm met gouden letters te zien. Daarop staat het bericht... Lees meer »

Tomorrowmen: ijzersterk in digitale marketing

Ze eten niet elke dag spinazie, maar zijn wel ijzersterk in digitale marketing. Dit jaar nog wonnen ze de trofee voor beste videocampagne... Lees meer »

Inspireren met circulariteit | ING Huis Rotterdam

Het ING Huis aan de Coolsingel in Rotterdam is volledig vernieuwd. En wel op een bijzondere manier: de verbouwing van het bankkantoor is... Lees meer »

Duurzaam beleggen

Niet elke belegger heeft dezelfde beleggingsdoelstelling. Veel beleggers kiezen voor winstmaximalisatie en zijn uitsluitend geïnteresseerd... Lees meer »

Vastgoed is vast goed. Of toch niet? 

Vastgoed is hot. Of het nu gaat om het kopen of verkopen van een woning, een bedrijfspand, een beleggingspand of meer speculatief onroerend... Lees meer »

Samen (t)huis

In onze notarispraktijk zien we het vaak: ongetrouwde partners kopen samen een huis, maar vinden de juridische en fiscale gevolgen vaak... Lees meer »

ING Huis Groningen: Een innovatieve ontmoetingsplek

Het ING Huis aan het Hereplein in Groningen voelt als een huiskamer: nergens balies, wél een koffiecorner, een digibar en een uitnodigende... Lees meer »

Gastvrije ontmoetingsplek: ING Huis Almelo en Deventer

Het ING Huis in Almelo en Deventer voelt als een huiskamer: nergens balies, wél een koffiecorner, een digihuisje en een uitnodigende zithoek.... Lees meer »

Een vertrouwenspersoon, uw voordeel

Een goed levenstestament of algemene volmacht heeft allerlei voordelen. Hieronder zet Amson & Kolhoff Notarissen te Amstelveen een aantal... Lees meer »

Als belegger word je vanzelf bescheiden’

Met haar transparante en onafhankelijke manier van werken is Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer al jaren onderscheidend in de... Lees meer »

'Als belegger word je vanzelf bescheiden'

Met haar transparante en onafhankelijke manier van werken is Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer al jaren onderscheidend in de... Lees meer »