Culinair

Sterrenkok Fred Mustert: 'Het kan altijd beter'

Met de restyling van zijn restaurant in Rotterdam heeft tweesterrenkok Fred Mustert zijn eigen podium gecreëerd waarop hij en zijn brigade kunnen excelleren. Letterlijk want ‘het kan altijd beter’ volgens de meester van de kwaliteit. Hoe? Daar Lees meer »

Wild enthousiaste kok

Het voert misschien een beetje ver om windsurfen met koken te vergelijken, maar voor chef-kok René Haak van Landgoed Groenendaal in Heemstede is er een duidelijke link. Als afwasser zag hij op zestienjarige leeftijd koks stoeien met grote biefstukken... Lees meer »

Smaak zegeviert altijd bij topkok Erik van Loo

Als Limburgse slagerszoon in Rotterdam neerstrijken en daar al negen jaar op twee sterrenniveau koken. Volgens Erik van Loo simpelweg omdat hij van zijn vader heeft meegekregen wat hij doet goed te doen. Het kostte hem wel zijn rug. Lees meer »

Masterchef Bart onthult naam restaurant

Onlangs kondigde MasterChef Bart van Berkel aan dat hij deze zomer zijn eigen restaurant opent in het hart van Haarlem. Nu kunnen we dan ook officieel de naam onthullen. Restaurant Petossi. Een Brabants begrip met een wereldse klank, maar met een oer-Hollandse... Lees meer »

Land Rover Defender Pralines

De Land Rover Defender is om van te smullen. Nu ook letterlijk: de Nederlandse chef-koks Sergio Herman en Jonnie Boer en hun Belgische collega's Dominique Persoone, David Martin en Gert De Mangeleer maakten elk een eigen versie van de Land Rover Defender... Lees meer »

Visrestaurant The Fish Toko nieuw in Amsterdam

The Fish Toko is de nieuwe Amsterdamse culinaire aanwinst midden in de Jordaan in de Westerstraat. De naam The Fish Toko is afgeleid van het woord toko, een Oosters winkeltje waar alles draait om goed en vers eten. Lees meer »

Gin Neo gaat een stap verder

Gin Neo, voorheen bekend als Gin Neo Bistro, is volwassen geworden en gaat vanaf 8 juli 2016 een stapje verder op de nieuwe locatie aan de Noorderstraat 19. Het oude concept is door eigenaar Jin Hu in een nieuw jasje gestoken en is nog unieker en speelser... Lees meer »

De nieuwste foodhallen van New York in de spotlight

Foodhallen, tegenwoordig een razend populair fenomeen. En waar Amsterdam er maar een exemplaar van heeft, heeft New York een hele lijst aan overdekte markten voor foodies. Enorm bekend zijn de Chelsea Market en de Grand Central Market, maar naast deze... Lees meer »

Wolf Atelier is vernieuwd

Na een succesvol eerste jaar vond chef Michael Wolf de tijd rijp om zijn restaurant op de monumentale draaibrug in het hart van Amsterdam van een verse inrichting te voorzien. Het vernieuwde Wolf Atelier is nu geopend voor zowel lunch als diner. Lees meer »

Paviljoen van de dame

Zojuist vele exemplaren van Lourens JC Magazine gebracht bij Paviljoen van de Dame. Vanavond opening van dit prachtige restaurant bij Groningen. Proficiat Imogen en Bert!. Lees meer »