Culinair

Boulangerie Oscar

Bij Oscar gaan wij voor het best haalbare. Of het nu gaat om de selectie van de ingrediënten, de ambachtelijke productie, of de versheid en presentatie van de producten; alles wordt tot in de puntjes uitgewerkt. Bij Oscar staat het hele team garant voor... Lees meer »

Het is eigenlijk één grote snoepwinkel en niet alleen voor zoetekauwen

Een nieuwe naam, nieuwe huisstijl, een nieuwe website én webwinkel; BOMMEL & BOMMEL delicatessen in Barendrecht timmert flink aan de weg. Op termijn dromen Dineke en Marc van Bommel zelfs van eigen BOMMEL & BOMMEL winkels. Lees meer »

De lekkerste olijfolie in de mooiste flessen

‘Ik ben als kind in een ketel met olijfolie gevallen. Anders kan ik mijn fascinatie voor dit vloeibare goud niet verklaren’, aldus Nico van Donkelaar, de zelfbenoemde ‘olijfolie-fluisteraar’ van de Olijfolie Shop in Ede. Olijfolie is meer dan een voedingsmiddel... Lees meer »

Culinair & Creatief

Restaurant 273 is een nieuw culinair restaurant, dat haar deuren opent in het centrum van Utrecht. Chef-kok én eigenaar Tommy den Hartog en Esther Been van Maravillas Ceramics hebben samen het servies ontworpen. Lees meer »

Frisse wind bij De Bokkedoorns

Sinds maart wordt de keukenbrigade van tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns in de Noord-Hollandse duinen aangevoerd door Roy Eijkelkamp. De kersverse chef-kok gaat deze nieuwe uitdaging aan met een bescheidenheid die hem siert. Lees meer »

High-end restaurant in Rotterdam Marriott

Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opende enkele maanden geleden de deuren van zijn eigen high-end restaurant The Millèn. Op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel kookt de chef-kok met zijn bekende signatuur: Lees meer »

Sterrenkok Fred Mustert: 'Het kan altijd beter'

Met de restyling van zijn restaurant in Rotterdam heeft tweesterrenkok Fred Mustert zijn eigen podium gecreëerd waarop hij en zijn brigade kunnen excelleren. Letterlijk want ‘het kan altijd beter’ volgens de meester van de kwaliteit. Hoe? Daar Lees meer »

Wild enthousiaste kok

Het voert misschien een beetje ver om windsurfen met koken te vergelijken, maar voor chef-kok René Haak van Landgoed Groenendaal in Heemstede is er een duidelijke link. Als afwasser zag hij op zestienjarige leeftijd koks stoeien met grote biefstukken... Lees meer »

Smaak zegeviert altijd bij topkok Erik van Loo

Als Limburgse slagerszoon in Rotterdam neerstrijken en daar al negen jaar op twee sterrenniveau koken. Volgens Erik van Loo simpelweg omdat hij van zijn vader heeft meegekregen wat hij doet goed te doen. Het kostte hem wel zijn rug. Lees meer »

Masterchef Bart onthult naam restaurant

Onlangs kondigde MasterChef Bart van Berkel aan dat hij deze zomer zijn eigen restaurant opent in het hart van Haarlem. Nu kunnen we dan ook officieel de naam onthullen. Restaurant Petossi. Een Brabants begrip met een wereldse klank, maar met een oer-Hollandse... Lees meer »