Culinair
Nieuwe smaken ontdekken
Op zo’n 10 minuten rijden van Groningen staan in het pittoreske dorp Aduard drie oude lindebomen. Ze sieren de monumentale gevel uit 1735 van Herberg Onder de Linden. Chef-kok Steven Klein Nijenhuis runt er nu precies zeven jaar een Michelin-restaurant... Lees meer »
25 jaar vineuze gastronomie
We kennen allemaal de uitspraak: 1 en 1 maakt 3. Dan is er sprake van iets bijzonders waarbij twee onderdelen zoveel meerwaarde aan elkaar toevoegen, dat er als het ware een derde onderdeel uit voortkomt. Dat is zo ongeveer de historie van Cathy Moerdijk... Lees meer »
Italian Fine Dining
Het meest verfijnde dat Italië op culinair vlak te bieden heeft? Dat brengt chef-kok Michael Cervino persoonlijk naar je toe. Denk aan een luxe Italiaanse restaurantervaring in het comfort van je eigen woning. Een Italiaanse bruiloft in de tuin. Lees meer »
De grote zus van...
Soms wordt een tweede zaak ‘het zusje van’ genoemd, ‘maar in ons geval is het kleine zusje uitgegroeid tot volwaardige en zelfstandige zus van ons restaurant ’t Gerecht in Heerenveen’, begint ondernemer Luberto Agricola te vertellen. ‘De alled Lees meer »
Eten in harmonie
Wie echt wil genieten van mooi eten en heerlijke wijnen in een bekroond etablissement, heeft in de regio Leidschendam/Rijswijk de keuze uit twee restaurants voor lunch en diner. Patron-cuisinier Erik Tas laat u smullen van verfijnde combinaties. I Lees meer »
De grote zus van...
Soms wordt een tweede zaak ‘het zusje van’ genoemd, ‘maar in ons geval is het kleine zusje uitgegroeid tot volwaardige en zelfstandige zus van ons restaurant ’t Gerecht in Heerenveen’, begint ondernemer Luberto Agricola te vertellen. ‘De alled Lees meer »
Genot voor álle zintuigen
Het zijn niet alleen de verfijnde culinaire gerechten, maar juist de totaalbeleving die restaurant Novité in Son biedt, die liefhebbers van goede smaak zullen plezieren. Van de wijnglazen tot het koffielepeltje, van het eigen huisparfum tot de playlist,... Lees meer »
Patissiers van Tummers, uit Heemstede, winnen Gouden en Bronzen Gard 2021
Nick Banus, patissier bij Patisserie Tummers uit Heemstede, heeft de Gouden Gard 2021 gewonnen. Nick’s showtafel stond in het teken van het thema Las Vegas, waarbij hij een roulettewiel op prachtige en zeer gedetailleerde wijze wist te presenteren. A Lees meer »
De Kaaskampanje van Haarlem
‘Iedereen verwennen met de lekkerste producten’, dat was de missie van Tim van Laar toen hij in 2017 zijn kaaszaak begon in hartje Haarlem. ‘De kazen in onze winkel zijn stuk voor stuk zorgvuldig geselecteerd op smaak, waarbij we kleine producenten hoog... Lees meer »
Boulangerie Oscar
Bij Oscar gaan wij voor het best haalbare. Of het nu gaat om de selectie van de ingrediënten, de ambachtelijke productie, of de versheid en presentatie van de producten; alles wordt tot in de puntjes uitgewerkt. Bij Oscar staat het hele team garant voor... Lees meer »
Het is eigenlijk één grote snoepwinkel en niet alleen voor zoetekauwen
Een nieuwe naam, nieuwe huisstijl, een nieuwe website én webwinkel; BOMMEL & BOMMEL delicatessen in Barendrecht timmert flink aan de weg. Op termijn dromen Dineke en Marc van Bommel zelfs van eigen BOMMEL & BOMMEL winkels. Lees meer »
De lekkerste olijfolie in de mooiste flessen
‘Ik ben als kind in een ketel met olijfolie gevallen. Anders kan ik mijn fascinatie voor dit vloeibare goud niet verklaren’, aldus Nico van Donkelaar, de zelfbenoemde ‘olijfolie-fluisteraar’ van de Olijfolie Shop in Ede. Olijfolie is meer dan een voedingsmiddel... Lees meer »