Eten in harmonie

Wie echt wil genieten van mooi eten en heerlijke wijnen in een bekroond etablissement, heeft in de regio Leidschendam/Rijswijk de keuze uit twee restaurants voor lunch en diner. Patron-cuisinier Erik Tas laat u smullen van verfijnde combinaties. 

In Restaurant Bij Erik in Leidschendam kunt u proeven van een verrassend seizoensgebonden menu dat uit te breiden is met bijzondere signatuurgerechten van Erik. De wijnkaart met meer dan 300 bijzondere wijnen zorgt voor de juiste harmonie. Het restaurant opende in november 2014 de deuren in een klein ‘pijpenlaatje’ in het centrum, met een huiselijke en ongedwongen sfeer. Hout, metaal en leder versterken binnen de intieme ambiance, al is een plek op het terras een aanrader: het uitzicht op de sluis is prachtig! Al binnen een jaar werd het restaurant door Michelin bekroond met een Bib Gourmand, die tot op heden is behouden.  

Michelinster 
In september 2020 opende Erik de deuren van ’t Ganzenest: een bekende naam in Den Haag en omgeving. Ditmaal gevestigd aan de Delftweg in Rijswijk. Het is een groter restaurant met verschillende mogelijkheden voor bijeenkomsten en partijen. Restaurant-Hotel ‘t Ganzenest heeft een open moderne sfeer waar de tafels ruim zijn opgezet, waardoor u ongestoord kunt genieten van een heerlijke (business) lunch of diner. In mei 2022 werd dit restaurant bekroond met een Michelinster. 

Hotelsuites 
Erik en zijn team bereiden verschillende menu’s die wisselen met het seizoen. Daarnaast heeft u de keuze uit mooie à la carte gerechten en is het mogelijk om voor uw lunch of diner te kiezen van de bites kaart. De sommelier maakt het verhaal compleet door uw glas te vullen met een bijzondere parel uit onze rijke wijnkelder. ’t Ganzenest beschikt bovendien over twee sfeervolle hotelsuites. Ook is er een grote tuin en terras waar u uitkijkt over een groene oase.   

Beide restaurants zijn van geopend van woensdag tot en met zondag.

Geschreven op

Naar het overzicht

Een culinair paradijs

Wie aan Aruba denkt, komt al gauw uit op de mooiste stranden, het perfecte klimaat en de vriendelijkste locals. Maar wist je dat het ‘One... Lees meer »

Nieuwe smaken ontdekken

Op zo’n 10 minuten rijden van Groningen staan in het pittoreske dorp Aduard drie oude lindebomen. Ze sieren de monumentale gevel uit 1735... Lees meer »

25 jaar vineuze gastronomie

We kennen allemaal de uitspraak: 1 en 1 maakt 3. Dan is er sprake van iets bijzonders waarbij twee onderdelen zoveel meerwaarde aan elkaar... Lees meer »

Italian Fine Dining

Het meest verfijnde dat Italië op culinair vlak te bieden heeft? Dat brengt chef-kok Michael Cervino persoonlijk naar je toe. Denk aan een... Lees meer »

De grote zus van...

Soms wordt een tweede zaak ‘het zusje van’ genoemd, ‘maar in ons geval is het kleine zusje uitgegroeid tot volwaardige en zelfstandige zus... Lees meer »

Eten in harmonie

Wie echt wil genieten van mooi eten en heerlijke wijnen in een bekroond etablissement, heeft in de regio Leidschendam/Rijswijk de keuze... Lees meer »

De grote zus van...

Soms wordt een tweede zaak ‘het zusje van’ genoemd, ‘maar in ons geval is het kleine zusje uitgegroeid tot volwaardige en zelfstandige zus... Lees meer »

Genot voor álle zintuigen

Het zijn niet alleen de verfijnde culinaire gerechten, maar juist de totaalbeleving die restaurant Novité in Son biedt, die liefhebbers... Lees meer »

Patissiers van Tummers, uit Heemstede, winnen Gouden en Bronzen Gard 2021

Nick Banus, patissier bij Patisserie Tummers uit Heemstede, heeft de Gouden Gard 2021 gewonnen. Nick’s showtafel stond in het teken van... Lees meer »

De Kaaskampanje van Haarlem

‘Iedereen verwennen met de lekkerste producten’, dat was de missie van Tim van Laar toen hij in 2017 zijn kaaszaak begon in hartje Haarlem.... Lees meer »