De grote zus van...

Soms wordt een tweede zaak ‘het zusje van’ genoemd, ‘maar in ons geval is het kleine zusje uitgegroeid tot volwaardige en zelfstandige zus van ons restaurant ’t Gerecht in Heerenveen’, begint ondernemer Luberto Agricola te vertellen. ‘De alledaagse en moderne eetervaring tillen we naar een hoger niveau.’

Luberto Agricola runt met zijn vrouw Reinata sinds 2012 in een prachtig pand in Heerenveen het Boutique Hotel en Grand Café ’t Gerecht. In 2020 kwam daar Hét Postkantoor bij: een Grand Bistro in een monumentaal pand uit 1871, dat eerst een post- en telegraafkantoor was en daarna een belastingontvangstkantoor. Het interieur is ontworpen door Reinata. ‘Onze stijl is ‘jaren-twintig chic. Dat is het moderne van nu in een rustieke en comfortabele sfeer. De behaaglijke ronde zitbanken, de enorme bar in het midden van de zaak en het zonnige terras met haardjes stralen gezelligheid uit. Het is een heerlijke plek voor een culinair diner, maar Hét Postkantoor leent zich ook uitstekend voor een feestje of een borrel.’ 

Culinaire beleving
Met Hét Postkantoor willen Luberto en Reinata een culinaire beleving creëren. En die begint al buiten. ‘Als je komt aanlopen vanaf het Gemeenteplein, komt een heerlijke geur uit de Green Egg je tegemoet’, straalt Luberto. Een bezoek aan het restaurant staat garant voor een complete culinaire avond. ‘Chef-kok Rutger Tjalsma werkt met seizoensproducten uit de regio. Denk aan mooi vlees uit de ‘dry ager’, paling, oesters, burrata, gerookte carpaccio met verse truffel en vernieuwende vegetarische gerechten. Bovendien adviseert onze sommelier Rishi je over bijpassende wijnen of bieren. Kortom, we willen onze gast compleet in de watten leggen.’

Sommelier Rishi Gadepalli
Gedurende vijf avonden in de week staat Rishi Gadepalli uit Heerenveen als gastheer en sommelier in restaurant Hét Postkantoor voor zijn gasten klaar. ‘Wijn moet passen bij de sfeer en het gezelschap.’ Rishi is een bekend gezicht in Heerenveen en omstreken door zijn rol als sommelier bij ’t Gerecht. Sinds juli 2020 vormt hij samen met chef-kok Rutger het duo dat de kar trekt bij Hét Postkantoor. 

Chef-kok Rutger Tjalsma
Wanneer het Gemeenteplein heerlijk geurt, weet je dat chef-kok Rutger Tjalsma in de buurt is. Niemand kan om deze goedlachse bourgondische Fries heen. Hij zou eigenlijk aan de slag bij ’t Gerecht, maar toen hij zijn eigen gerookte worsten liet proeven aan Luberto en vertelde over zijn passie - koken met de Green Egg - werd de basis gelegd voor het nieuwe concept van Hét Postkantoor. ‘We wilden iets creëren dat onderscheidend was. Geen grillrestaurant, maar een ware culinaire beleving passend bij de entourage van de Grand Bistro. Klassieke en bekende gerechten in een modern jasje met vaak Friese invloeden,’ vertelt Rutger. ‘De focus ligt op een kwalitatief en eerlijk product.’

Steeds meer groenten
In het restaurant staat naast de open keuken een schitterende Dry Age kast gevuld met verschillende stukken rundvlees. Maar het draait niet alleen om vlees en vis in Hét Postkantoor, benadrukt Rutger. ‘Vegetarische gerechten en groentes als bijgerecht vormen een steeds belangrijker onderdeel van de menukaart. Hier kun je ook hele culinaire gerechten mee bereiden met een bijzondere complexe smaakbeleving. Voor de bereiding van onze groentes speel ik met de samenstelling van de houtsnippers die we toevoegen aan de houtskool in de oven. Snippers van verschillende bomen voor een extra kruidige of juiste fruitige smaak die je meegeeft aan de gerechten.’

Geschreven op

Naar het overzicht

Gastronomisch genieten | Westcord WTC Hotel Leeuwarden

Leeuwarden is het bruisende hart van Friesland en een ideale bestemming voor een onvergetelijke ‘culinaire’ citytrip. Het viersterren WestCord... Lees meer »

Het geheime recept van Aruba

Aruba behoort met een oppervlakte van 180 km² tot een van de kleinere eilanden in het Caribisch gebied. Maar laat je daardoor niet van de... Lees meer »

Onvergetelijk dineren | Ratatouille Food & Wine

Chef-kok Jozua Jaring houdt van zijn werk. Zijn restaurant Ratatouille Food & Wine in het centrum van Haarlem is al tien jaar op rij bekroond... Lees meer »

Wegsmelten met ijs en chocolade | Chocolaterie Pierre

Bonbons, ijs, dagelijks verse brownies, muffins, kokosmacronen en uiteraard de wereldberoemde bokkenpoten: Chocolaterie Pierre in Hillegom... Lees meer »

Een rosé die goud waard is | AIX Rosé

Met 300 dagen zon per jaar schittert de Middellandse Zee op de achtergrond, terwijl goed onderhouden rijen wijnstokken het golvende landschap... Lees meer »

Een culinair paradijs

Wie aan Aruba denkt, komt al gauw uit op de mooiste stranden, het perfecte klimaat en de vriendelijkste locals. Maar wist je dat het ‘One... Lees meer »

Nieuwe smaken ontdekken

Op zo’n 10 minuten rijden van Groningen staan in het pittoreske dorp Aduard drie oude lindebomen. Ze sieren de monumentale gevel uit 1735... Lees meer »

25 jaar vineuze gastronomie

We kennen allemaal de uitspraak: 1 en 1 maakt 3. Dan is er sprake van iets bijzonders waarbij twee onderdelen zoveel meerwaarde aan elkaar... Lees meer »

Italian Fine Dining

Het meest verfijnde dat Italië op culinair vlak te bieden heeft? Dat brengt chef-kok Michael Cervino persoonlijk naar je toe. Denk aan een... Lees meer »

De grote zus van...

Soms wordt een tweede zaak ‘het zusje van’ genoemd, ‘maar in ons geval is het kleine zusje uitgegroeid tot volwaardige en zelfstandige zus... Lees meer »