Wegsmelten met ijs en chocolade | Chocolaterie Pierre

Bonbons, ijs, dagelijks verse brownies, muffins, kokosmacronen en uiteraard de wereldberoemde bokkenpoten: Chocolaterie Pierre in Hillegom en Haarlem biedt al 30 jaar traktaties die de zintuigen prikkelen en een mens blij maken.

Het bekende familiebedrijf van Gert en Karin van Soest en hun zoon Jeffrey vervult al drie decennia een belangrijke functie in Hillegom en wijde omtrek. De basis van wat ze maken is vooral plezier. Hun winkels floreren als nooit tevoren en zetten met een uniek assortiment de toon in de wereld van de chocolaterie. Karin: ‘Vanuit heel Nederland worden bestellingen bij ons geplaatst via de webshop. Ook hebben we een dertigtal restaurants en drie supermarkten waaraan we leveren. Maar het belangrijkste blijft voor ons de klant die de winkel binnenstapt voor een doosje bonbons. Dat is en blijft de kern van de winkel. Zien eten, doet eten.’

Pure ambacht
Gert: ‘We leggen de lat hoog, wat we maken voldoet aan de hoogste eisen. Dat geldt zowel voor alle bonbons en koek, als de meer dan 20 smaken ijs die we 6 dagen per week maken. Alles wordt met de hand gemaakt, elke dag kleine kunstwerkjes. Het werk is pure ambacht. Smaken bedenken we vooral door om ons heen te kijken, veel uit eten te gaan en trends te volgen. We vragen iedereen die bij ons werkt om zelf met ideeën te komen. Het kan niet gek genoeg zijn. Yuzu bijvoorbeeld is een Japanse citroensoort; vergelijk het met een citroenachtig mandarijntje. We gebruiken die nu in een van onze producten. Als ik les geef op het ROC in Amsterdam krijg ik ook veel informatie van de koks in opleiding. Spek bijvoorbeeld. Daar denk je niet aan bij zoet. Maar ik kan er wel degelijk iets mee. In superkleine blokjes op pure chocolade is dat een feestje.’

 

Gezond en eerlijk
Karin: ‘Chocolade interacteert met de vrouwelijke hormonen wist je dat? Het is een gezond product, althans met een hoog cacaogehalte vanaf 70% en mits je niet meer eet dan 15 gram per dag. Het helpt heel goed tegen problemen met hart- en bloedvaten, het houdt je aderen schoon, het helpt je hart sterker maken en dat is vooral door de cacao. Een natuurproduct waarvan we overigens willen dat die op een eerlijke manier bij ons terecht komt. Onze overtuiging proef je in alles.’ 

Kleine Houtstraat 1 • Haarlem • t 023 524 1903
Hoofdstraat 138 • Hillegom • T 0252 52 5210

www.chocolateriepierre.nl

Geplaatst op

Naar het overzicht

Oogstrelend, oorstrelend en tongstrelend.

Evergreens - where food and music come together. Twee jaar voorbereiding, liefde, passie en veel plezier. Graag presenteren wij u Evergreens... Lees meer »

QUALITY LODGINGS | viert jubileum 21 diner

‘QL Hotel of the Year 2024’ Award uitgereikt aan Châteauhotel & Restaurant de Havixhorst Arnhem, dinsdag 18 juni 2024 - Quality Lodgings,... Lees meer »

Gastronomisch genieten | Westcord WTC Hotel Leeuwarden

Leeuwarden is het bruisende hart van Friesland en een ideale bestemming voor een onvergetelijke ‘culinaire’ citytrip. Het viersterren WestCord... Lees meer »

Het geheime recept van Aruba

Aruba behoort met een oppervlakte van 180 km² tot een van de kleinere eilanden in het Caribisch gebied. Maar laat je daardoor niet van de... Lees meer »

Onvergetelijk dineren | Ratatouille Food & Wine

Chef-kok Jozua Jaring houdt van zijn werk. Zijn restaurant Ratatouille Food & Wine in het centrum van Haarlem is al tien jaar op rij bekroond... Lees meer »

Wegsmelten met ijs en chocolade | Chocolaterie Pierre

Bonbons, ijs, dagelijks verse brownies, muffins, kokosmacronen en uiteraard de wereldberoemde bokkenpoten: Chocolaterie Pierre in Hillegom... Lees meer »

Een rosé die goud waard is | AIX Rosé

Met 300 dagen zon per jaar schittert de Middellandse Zee op de achtergrond, terwijl goed onderhouden rijen wijnstokken het golvende landschap... Lees meer »

Een culinair paradijs

Wie aan Aruba denkt, komt al gauw uit op de mooiste stranden, het perfecte klimaat en de vriendelijkste locals. Maar wist je dat het ‘One... Lees meer »

Nieuwe smaken ontdekken

Op zo’n 10 minuten rijden van Groningen staan in het pittoreske dorp Aduard drie oude lindebomen. Ze sieren de monumentale gevel uit 1735... Lees meer »

25 jaar vineuze gastronomie

We kennen allemaal de uitspraak: 1 en 1 maakt 3. Dan is er sprake van iets bijzonders waarbij twee onderdelen zoveel meerwaarde aan elkaar... Lees meer »

Italian Fine Dining

Het meest verfijnde dat Italië op culinair vlak te bieden heeft? Dat brengt chef-kok Michael Cervino persoonlijk naar je toe. Denk aan een... Lees meer »

De grote zus van...

Soms wordt een tweede zaak ‘het zusje van’ genoemd, ‘maar in ons geval is het kleine zusje uitgegroeid tot volwaardige en zelfstandige zus... Lees meer »