25 jaar vineuze gastronomie

We kennen allemaal de uitspraak: 1 en 1 maakt 3. Dan is er sprake van iets bijzonders waarbij twee onderdelen zoveel meerwaarde aan elkaar toevoegen, dat er als het ware een derde onderdeel uit voortkomt. 


Dat is zo ongeveer de historie van Cathy Moerdijk en Imko Binnerts. Sinds ze elkaar hebben leren kennen heeft het nijvere koppel niet stilgezeten. Imko’s in IJmuiden, Bios Food & Wines in Alkmaar, Vis & Ko, Wijn & Ko beide in Haarlem: allemaal succesvolle horecazaken van hun hand. Inmiddels runt het paar alweer 7,5 jaar Boutique Hotel en Visrestaurant PUUR ZEE in Wijk aan Zee en de online wijnwinkel van Cathy PUURWIJN.shop.

Liefde als rode draad
‘De liefde voor wijn en spijs loopt letterlijk als een rode draad door ons leven,’ vertelt Cathy. ‘Bij PUUR ZEE zijn we dagelijks bezig om onze gasten een onvergetelijke ervaring te bieden met prachtig zeevoedsel bereid door Imko en zijn rechterhand Denny Ranzijn, in combinatie met de door mij geselecteerde wijnen. En daar komt weer de uitspraak 1 en 1 maakt 3 om de hoek kijken. Want als de combinatie tussen het gerecht en de wijn helemaal klopt, ontstaat dat magische moment waarbij zowel de wijn als het gerecht een beetje boven zichzelf worden uitgetild. En dat is echte beleving!’

Extra genieten
Voor wie extra lang wil genieten beschikt PUUR ZEE over 13 comfortabele kamers, heerlijke terrassen en in de zomer een fantastisch zwembad, vertelt Cathy. ‘De afstand naar het zeer ruime strand van Wijk aan Zee is slechts 2 minuten te voet. Houd je van wandelen en/of fietsen? De duinen ten noorden van Wijk aan Zee zijn een paradijs om lekker te bewegen. Kortom, de ideale plek om jezelf eens uitgebreid te verwennen. En…. als je iets van de geproefde wijnen mee wil nemen om thuis nog eens lekker na te genieten, dan staat het doosje bij uitcheck voor je klaar!’

www.puurzee.nl 

Geschreven op

Naar het overzicht

Een culinair paradijs

Wie aan Aruba denkt, komt al gauw uit op de mooiste stranden, het perfecte klimaat en de vriendelijkste locals. Maar wist je dat het ‘One... Lees meer »

Nieuwe smaken ontdekken

Op zo’n 10 minuten rijden van Groningen staan in het pittoreske dorp Aduard drie oude lindebomen. Ze sieren de monumentale gevel uit 1735... Lees meer »

25 jaar vineuze gastronomie

We kennen allemaal de uitspraak: 1 en 1 maakt 3. Dan is er sprake van iets bijzonders waarbij twee onderdelen zoveel meerwaarde aan elkaar... Lees meer »

Italian Fine Dining

Het meest verfijnde dat Italië op culinair vlak te bieden heeft? Dat brengt chef-kok Michael Cervino persoonlijk naar je toe. Denk aan een... Lees meer »

De grote zus van...

Soms wordt een tweede zaak ‘het zusje van’ genoemd, ‘maar in ons geval is het kleine zusje uitgegroeid tot volwaardige en zelfstandige zus... Lees meer »

Eten in harmonie

Wie echt wil genieten van mooi eten en heerlijke wijnen in een bekroond etablissement, heeft in de regio Leidschendam/Rijswijk de keuze... Lees meer »

De grote zus van...

Soms wordt een tweede zaak ‘het zusje van’ genoemd, ‘maar in ons geval is het kleine zusje uitgegroeid tot volwaardige en zelfstandige zus... Lees meer »

Genot voor álle zintuigen

Het zijn niet alleen de verfijnde culinaire gerechten, maar juist de totaalbeleving die restaurant Novité in Son biedt, die liefhebbers... Lees meer »

Patissiers van Tummers, uit Heemstede, winnen Gouden en Bronzen Gard 2021

Nick Banus, patissier bij Patisserie Tummers uit Heemstede, heeft de Gouden Gard 2021 gewonnen. Nick’s showtafel stond in het teken van... Lees meer »

De Kaaskampanje van Haarlem

‘Iedereen verwennen met de lekkerste producten’, dat was de missie van Tim van Laar toen hij in 2017 zijn kaaszaak begon in hartje Haarlem.... Lees meer »