25 jaar vineuze gastronomie

We kennen allemaal de uitspraak: 1 en 1 maakt 3. Dan is er sprake van iets bijzonders waarbij twee onderdelen zoveel meerwaarde aan elkaar toevoegen, dat er als het ware een derde onderdeel uit voortkomt. 


Dat is zo ongeveer de historie van Cathy Moerdijk en Imko Binnerts. Sinds ze elkaar hebben leren kennen heeft het nijvere koppel niet stilgezeten. Imko’s in IJmuiden, Bios Food & Wines in Alkmaar, Vis & Ko, Wijn & Ko beide in Haarlem: allemaal succesvolle horecazaken van hun hand. Inmiddels runt het paar alweer 7,5 jaar Boutique Hotel en Visrestaurant PUUR ZEE in Wijk aan Zee en de online wijnwinkel van Cathy PUURWIJN.shop.

Liefde als rode draad
‘De liefde voor wijn en spijs loopt letterlijk als een rode draad door ons leven,’ vertelt Cathy. ‘Bij PUUR ZEE zijn we dagelijks bezig om onze gasten een onvergetelijke ervaring te bieden met prachtig zeevoedsel bereid door Imko en zijn rechterhand Denny Ranzijn, in combinatie met de door mij geselecteerde wijnen. En daar komt weer de uitspraak 1 en 1 maakt 3 om de hoek kijken. Want als de combinatie tussen het gerecht en de wijn helemaal klopt, ontstaat dat magische moment waarbij zowel de wijn als het gerecht een beetje boven zichzelf worden uitgetild. En dat is echte beleving!’

Extra genieten
Voor wie extra lang wil genieten beschikt PUUR ZEE over 13 comfortabele kamers, heerlijke terrassen en in de zomer een fantastisch zwembad, vertelt Cathy. ‘De afstand naar het zeer ruime strand van Wijk aan Zee is slechts 2 minuten te voet. Houd je van wandelen en/of fietsen? De duinen ten noorden van Wijk aan Zee zijn een paradijs om lekker te bewegen. Kortom, de ideale plek om jezelf eens uitgebreid te verwennen. En…. als je iets van de geproefde wijnen mee wil nemen om thuis nog eens lekker na te genieten, dan staat het doosje bij uitcheck voor je klaar!’

www.puurzee.nl 

Geplaatst op

Naar het overzicht

Oogstrelend, oorstrelend en tongstrelend.

Evergreens - where food and music come together. Twee jaar voorbereiding, liefde, passie en veel plezier. Graag presenteren wij u Evergreens... Lees meer »

QUALITY LODGINGS | viert jubileum 21 diner

‘QL Hotel of the Year 2024’ Award uitgereikt aan Châteauhotel & Restaurant de Havixhorst Arnhem, dinsdag 18 juni 2024 - Quality Lodgings,... Lees meer »

Gastronomisch genieten | Westcord WTC Hotel Leeuwarden

Leeuwarden is het bruisende hart van Friesland en een ideale bestemming voor een onvergetelijke ‘culinaire’ citytrip. Het viersterren WestCord... Lees meer »

Het geheime recept van Aruba

Aruba behoort met een oppervlakte van 180 km² tot een van de kleinere eilanden in het Caribisch gebied. Maar laat je daardoor niet van de... Lees meer »

Onvergetelijk dineren | Ratatouille Food & Wine

Chef-kok Jozua Jaring houdt van zijn werk. Zijn restaurant Ratatouille Food & Wine in het centrum van Haarlem is al tien jaar op rij bekroond... Lees meer »

Wegsmelten met ijs en chocolade | Chocolaterie Pierre

Bonbons, ijs, dagelijks verse brownies, muffins, kokosmacronen en uiteraard de wereldberoemde bokkenpoten: Chocolaterie Pierre in Hillegom... Lees meer »

Een rosé die goud waard is | AIX Rosé

Met 300 dagen zon per jaar schittert de Middellandse Zee op de achtergrond, terwijl goed onderhouden rijen wijnstokken het golvende landschap... Lees meer »

Een culinair paradijs

Wie aan Aruba denkt, komt al gauw uit op de mooiste stranden, het perfecte klimaat en de vriendelijkste locals. Maar wist je dat het ‘One... Lees meer »

Nieuwe smaken ontdekken

Op zo’n 10 minuten rijden van Groningen staan in het pittoreske dorp Aduard drie oude lindebomen. Ze sieren de monumentale gevel uit 1735... Lees meer »

25 jaar vineuze gastronomie

We kennen allemaal de uitspraak: 1 en 1 maakt 3. Dan is er sprake van iets bijzonders waarbij twee onderdelen zoveel meerwaarde aan elkaar... Lees meer »

Italian Fine Dining

Het meest verfijnde dat Italië op culinair vlak te bieden heeft? Dat brengt chef-kok Michael Cervino persoonlijk naar je toe. Denk aan een... Lees meer »

De grote zus van...

Soms wordt een tweede zaak ‘het zusje van’ genoemd, ‘maar in ons geval is het kleine zusje uitgegroeid tot volwaardige en zelfstandige zus... Lees meer »