Cakeboss = Cakebabs

Een taart voor koning Willem-Alexander zijn 50e verjaardag, eetbare maquettes en vele exclusieve (bruids)taarten: Claudia en Pim de Laat maken de mooiste en lekkerste creaties onder de naam Cake 5 Exclusive Cakes & Macarons.

Een ‘niet lekkere’ verjaardagstaart lag aan de basis van het bedrijf gespecialiseerd in eetbare kunstobjecten. Lachend legt Pim uit: ‘Ik had niets met patisserie tot mijn vrouw Claudia de verjaardagstaart voor onze zoon maakte. Een mooie taart, maar niet echt lekker. Zij daagde mij uit om de volgende taart te bakken. Om goed voor de dag te komen heb ik de patisserie opleiding voor beginners bij Robèrt van Beckhoven gevolgd. Dat was leuk! Ik ging door, Robèrt werd mijn leermeester en ik ben doorgegaan met alle opvolgende patisserie- en broodopleidingen. Tegelijkertijd volgde Claudia de Engelse (Wilton) en Amerikaanse (PME) opleidingen en diverse taartdecoratie workshops. We voegden onze krachten samen en zo is in 2014 Cake 5 Exclusive Cakes geboren. Wij maken samen eetbare kunst.’

Take 5
De naam van het bedrijf zegt alles, maar vraagt toch om uitleg. ‘Wij zochten iets krachtigs’, vertelt Pim. ‘Ons bedrijf kent vijf pijlers: (bruids)taart, macarons, chocolade, koekjes en specials in de vorm van exclusieve cakes. Zo ontstond de naam, maar er wordt ook wel gezegd dat het klinkt als ‘Take 5’ van de muziek, met de associatie om een moment te nemen en te genieten. En we horen ook wel eens dat Cake 5 Exclusive Cakes op 5 sterren niveau taart maakt. Een enorm compliment, al hebben wij het nooit zo bedacht.’

Replica’s van gebouwen
Er zijn al veel bijzondere taarten gemaakt waar het echtpaar trots op is. De grootste – voor 800 mensen – was een replica van 013 Poppodium Tilburg, vertelt Pim. ‘Wij maakten een complete, eetbare maquette met verdiepingen. In de binnenkant van de taart zag je de bar, de kleedruimtes etc. Ook bouwen we van taart replica’s van andere gebouwen en maken we eetbare kunstobjecten zoals sieraden. Ik ben van de bouw, Claudia houdt zich bezig met het creatieve gedeelte, van het ontwerp tot het decoreren van de taarten.’

Verse bloemen
Pim en Claudia maken ook graag exclusieve bruidstaarten. Om tot een schitterende bruidstaart te komen, zitten ze vooraf met het aanstaande bruidspaar om tafel om alle details door te spreken. Natuurlijk kan er worden geproefd om de juiste smaak te ontdekken. ‘Wij gebruiken alleen pure producten, dunner fondant (2 mm) en zelfgemaakte mousse met een lager zoetniveau. Favoriet blijft toch de champagne mousse en rood fruitpuree, maar wil iemand een taartvulling van bijvoorbeeld Aperol of single malt whisky dan kan dat ook. Wat momenteel de trend is? Het valt ons op dat marmertechnieken gewild zijn en wij werken veel met verse bloemen. De bloemen, die natuurlijk op de taart voedselveilig worden verwerkt, komen vaak terug in het boeket en decoraties. Zo kun je mooie trouwfoto’s maken van het bruidsboeket samen met de bruidstaart’, legt Pim uit.

 

CakeBABS
Tijdens de bruidstaartbespreking komt Pim veel details over het bruidspaar te weten. ‘Een paar jaar geleden werd mij gevraagd of ik ook de trouwambtenaar kon zijn. Daar heb ik een avond over nagedacht en wij vonden het goed in ons exclusieve concept passen. Sinds 2020 ben ik officieel zelfstandig trouwambtenaar en ceremonieel spreker, waardoor ik in heel Nederland wettelijk huwelijken mag voltrekken en ceremonieel in het buitenland. Als CakeBABS zorg ik voor informele en vrolijke ceremonies. Ik lees niet voor, maar vertel en zorg voor interactie met de gasten. Na het officiële gedeelte trek ik mijn toga uit en ga ik verder in mijn bakkersjas met het aansnijden van de bruidstaart. Dat is altijd een feest!’ 

Gezien bij MAFS
Pim de CakeBABS was begin 2024 in seizoen 9 van Married at First Sight te zien als trouwambtenaar van twee koppels.


www.cake5.nl

 

 

Geplaatst op

Naar het overzicht

Cakeboss = Cakebabs

Een taart voor koning Willem-Alexander zijn 50e verjaardag, eetbare maquettes en vele exclusieve (bruids)taarten: Claudia en Pim de Laat... Lees meer »

's Winters genieten | Op de golfbaan

Ook in de winter is het aangenaam vertoeven op de golfbaan met culinaire restaurants, vergader- of feestmogelijkheden en bijzondere activiteiten!... Lees meer »

Oogstrelend, oorstrelend en tongstrelend.

Evergreens - where food and music come together. Twee jaar voorbereiding, liefde, passie en veel plezier. Graag presenteren wij u Evergreens... Lees meer »

QUALITY LODGINGS | viert jubileum 21 diner

‘QL Hotel of the Year 2024’ Award uitgereikt aan Châteauhotel & Restaurant de Havixhorst Arnhem, dinsdag 18 juni 2024 - Quality Lodgings,... Lees meer »

Gastronomisch genieten | Westcord WTC Hotel Leeuwarden

Leeuwarden is het bruisende hart van Friesland en een ideale bestemming voor een onvergetelijke ‘culinaire’ citytrip. Het viersterren WestCord... Lees meer »

Het geheime recept van Aruba

Aruba behoort met een oppervlakte van 180 km² tot een van de kleinere eilanden in het Caribisch gebied. Maar laat je daardoor niet van de... Lees meer »

Onvergetelijk dineren | Ratatouille Food & Wine

Chef-kok Jozua Jaring houdt van zijn werk. Zijn restaurant Ratatouille Food & Wine in het centrum van Haarlem is al tien jaar op rij bekroond... Lees meer »

Wegsmelten met ijs en chocolade | Chocolaterie Pierre

Bonbons, ijs, dagelijks verse brownies, muffins, kokosmacronen en uiteraard de wereldberoemde bokkenpoten: Chocolaterie Pierre in Hillegom... Lees meer »

Een rosé die goud waard is | AIX Rosé

Met 300 dagen zon per jaar schittert de Middellandse Zee op de achtergrond, terwijl goed onderhouden rijen wijnstokken het golvende landschap... Lees meer »

Een culinair paradijs

Wie aan Aruba denkt, komt al gauw uit op de mooiste stranden, het perfecte klimaat en de vriendelijkste locals. Maar wist je dat het ‘One... Lees meer »

Nieuwe smaken ontdekken

Op zo’n 10 minuten rijden van Groningen staan in het pittoreske dorp Aduard drie oude lindebomen. Ze sieren de monumentale gevel uit 1735... Lees meer »

25 jaar vineuze gastronomie

We kennen allemaal de uitspraak: 1 en 1 maakt 3. Dan is er sprake van iets bijzonders waarbij twee onderdelen zoveel meerwaarde aan elkaar... Lees meer »

Inspirerende feestlocaties

Stijlvol kasteeel Kasteel Kerckebosch Ons stijlvolle, intieme kasteel is prachtig gelegen in de bosrijke omgeving van Zeist. Het onlangs... Lees meer »

Cakeboss = Cakebabs

Een taart voor koning Willem-Alexander zijn 50e verjaardag, eetbare maquettes en vele exclusieve (bruids)taarten: Claudia en Pim de Laat... Lees meer »

Zilver | Old Memories

Een trouwring is meer dan alleen een sieraad – het is een symbool van trouw, loyaliteit en oneindige toewijding. De cirkelvorm van de ring,... Lees meer »

Green tussen de tulpen

Hoe uniek wil je het hebben? Landgoed & Golfbaan Tespelduyn wás al een unicum in de golf- en horecawereld, want waar kun je golfen, eten... Lees meer »

Stellen stappen weer in huwelijksbootje

Trouwen anno 2021: liever kwaliteit dan kwantiteit Amsterdam, donderdag 8 april 2021- Veel stellen willen niet langer wachten en gaan dit... Lees meer »

Elke bruid schittert bij Bruid & Bubbels

Roze bloemen, gouden hangers en weelderige sofa’s maken de nieuwe bruidsmodezaak in Leeuwarden een ‘stage’ waarop elke bruid kan schitteren.... Lees meer »