Elke bruid schittert bij Bruid & Bubbels

Roze bloemen, gouden hangers en weelderige sofa’s maken de nieuwe bruidsmodezaak in Leeuwarden een ‘stage’ waarop elke bruid kan schitteren. Velen wanen zich een ster in hun eigen film en verlaten het pand niet zonder even een selfie te maken voor de ‘flowerwall’. Een idee van eigenaresse Francien Tolsma.

Al ver voor de opening verzamelden de mensen zich op de stoep voor het pand aan de Noorderweg. Niet om toe te kijken hoe eigenaresse Francien Tolsma samen met haar bedrijfsleider Grietje Ros bezig was het voormalige pand van Bruidsmode Joan te verbouwen. Nee, ze probeerden samen met hun kinderen de bellen te vangen die bij de ingang vanuit een machine de lucht in werden geblazen. Of ze bleven even stil staan voor de etalage waarin jurken van kant en een gouden vintage sofa werden uitgelicht door een snoer van priklampjes. De twee vrouwen, die elkaar al acht jaar kennen, wilden graag ver voor de officiële opening in september laten zien wat zij van plan zijn. Het kopen van een bruidsjurk tot een echt feest maken.

Roze
De zaak van haar eigenaresse overnemen was niet het eerste waar Francien aan dacht toen ze hoorde dat Bruidsmode Joan ging sluiten. ‘Wel lag ik wakker, omdat ik niet wist wat ik moest gaan doen. Ik had tot op dat moment 34 jaar bruidsjurken verkocht en in het begin zelfs ontworpen. Ander werk wilde ik helemaal niet doen, maar zelf een zaak runnen? Ik ben vooral creatief.’ Daarom bedachten de twee vrouwen een hele opmerkelijke constructie. Francien heeft de creatieve leiding en Grietje is haar ‘linker- en rechterhand’.  Een combinatie die voor de twee dames perfect werkt. ‘Nu kan ik heerlijk al mijn ideeën uitwerken, terwijl Grietje de dagelijkse leiding heeft en aan de rem trekt wanneer dat nodig is.’

bruidbubbels2

Terwijl bij Francien de ideeën blijven opborrelen, zorgt Grietje dat deze handen en voeten krijgen. Zo ontvouwt zich langzaam een plan waarbij ze gaan voor een totale metamorfose van het pand. Het zwart en wit maakt plaats voor roze en goud en de echte aandachtstrekker in de nieuwe zaak is ongetwijfeld de ‘flowerwall’ waar inmiddels meer dan duizend roze bloemen op zijn geplakt. Daarvoor staat een paspop met een jurk van bloemen die Francien ook zelf heeft ontworpen.

Sfeerproeven
Roze zijn ook de fluwelen gordijnen en de banken in de ontvangsthoek waar de vrouwen iedere vrijdag de zogenaamde ‘Walk-in Friday’ organiseren. ‘Dan mag iedereen hier binnenwandelen en zorgen wij voor bubbels met of zonder alcohol. Bruiden die hun fotoboek willen laten zien, vrienden, maar natuurlijk vooral toekomstige bruiden die op zoek zijn naar een bruidsjapon. Zodat ze eerst vrijblijvend sfeer de sfeer kunnen proeven alvorens een afspraak te maken.’

Passen kunnen bruiden in één van de drie weelderig ingerichte paskamers waar er zelfs een patroon met gouden en roze bloemen op de vloer is gemaakt. ‘De bruid van tegenwoordig is op zoek naar het perfecte plaatje en oriënteert zich vooral via Pinterest en Instagram. Hier vinden ze collecties die daarbij passen en de perfecte hotspots voor hun `posts’. Daarmee doelt Francien ook op de grote foto van een Italiaans tuinfeest dat ze live in de winkel door laat lopen. Compleet met priklampjes en gedekte tafel. Veel bruidjes kiezen voor een aparte trouwlocatie zoals het strand of een kasteel. Daar stemmen wij onze inrichting en collecties op af.’

Als voorbeeld noemen de twee gepassioneerde bruidsspecialisten het Engelse merk Lilian West, dat zich met vintagejurken richt op bruiloften in een tuin of op het strand. ‘De meer gestylde jurken van Sincerity passen beter bij een kasteel en Sweetheart heeft echt romantische jurken. Linea Raffaelli heeft onder andere prachtige korte bruidsjaponnen voor de bruid die niet in het lang wil of kiest voor minder traditioneel.’

Hippe droomjurken
Andere merken die Bruid & Bubbels in de collectie heeft opgenomen zijn Très Chic en Bridalstar. ‘Heel blij tot slot zijn we met Modeca en het exclusieve Stella York. Dat is in het Noorden nergens anders te krijgen. Echt een merk dat hippe droomjurken maakt die hinten naar wat beroemdheden dragen.’ Ook mannen zijn trouwens welkom bij Bruid & Bubbels voor het huren van een smoking of rokkostuum. 

Walk-in Friday
Elke vrijdag kan iedereen die interesse heeft in het kopen van een bruidsjurk of gewoon even wil kijken, binnenwandelen bij Bruid & Bubbels. Een moment om andere bruiden te ontmoeten of zelf rond te wandelen in een zaak waar er genoeg plekjes zijn voor het maken van een leuke selfie. Francien en Grietje zorgen voor een drankje. Kijk voor meer informatie op www.bruidenbubbels.nl.

bruidbubbeld3

 

Geschreven op

Naar het overzicht

Green tussen de tulpen

Hoe uniek wil je het hebben? Landgoed & Golfbaan Tespelduyn wás al een unicum in de golf- en horecawereld, want waar kun je golfen, eten... Lees meer »

Stellen stappen weer in huwelijksbootje

Trouwen anno 2021: liever kwaliteit dan kwantiteit Amsterdam, donderdag 8 april 2021- Veel stellen willen niet langer wachten en gaan dit... Lees meer »

Elke bruid schittert bij Bruid & Bubbels

Roze bloemen, gouden hangers en weelderige sofa’s maken de nieuwe bruidsmodezaak in Leeuwarden een ‘stage’ waarop elke bruid kan schitteren.... Lees meer »