Vegan pioniers met een missie

Van eten tot cosmetica: vegan is hot. Steeds meer mensen kiezen voor plantaardige producten, merken Suzanne Smal van Biocare Online en Sanne van Rooij van Living The Green Life. In de duinen van Bloemendaal ontmoeten de twee jonge ondernemers elkaar voor een gesprek over ondernemerschap én – natuurlijk – de vegan lifestyle.  

Suzanne, hoe is jouw bedrijf tot stand gekomen?  

‘Zo’n twaalf jaar geleden begon ik als zelfstandig ondernemer. De overtuiging om met natuurlijke huidverzorging te gaan werken, is ontstaan door een persoonlijk verhaal. Met onze zoon hebben wij na de geboorte een intense periode doorgemaakt. Hij kreeg te kampen met ernstige voedselallergieën en zeer heftige eczeem. Uiteindelijk bleken onbewerkte voedingsmiddelen, hoogwaardige supplementen en biologische huidverzorging hiervoor de oplossing te zijn. Ik startte een eigen salon waar ik uitsluitend werkte met natuurcosmetica en ook stiltebehandelingen gaf. De wens om natuurlijke huidverzorging online toegankelijk te maken voor iedereen, in combinatie met professioneel advies, vormde de start van Biocare Online in 2013.’   

Ook jouw bedrijf startte vanuit een persoonlijk verhaal Sanne.   
‘Dat klopt. Mijn hele jeugd heb ik last gehad van allerlei klachten, zoals acne, vermoeidheid en vaak ook een opgezwollen buik. In mijn studententijd werd dit alleen maar erger. Ik wist niet waar dat vandaan kwam. Ik leefde gezond en ben van huis uit vegetariër. Mijn huisarts opperde: misschien heb je een lactose-intolerantie. Ik was sceptisch, maar bij gebrek aan andere opties, paste ik toch mijn dieet aan. En wat denk je? Binnen twee weken voelde ik me beter! Toen ik mijn verhaal aan mensen om me heen vertelde, zeiden ze: dan ben je veganist. Ik at namelijk ook geen eieren. Dat was toen eerlijk gezegd wel een beetje een schrikbeeld. Kun je nog wel een leuk leven leiden als veganist? Met nul inspiratie ging ik op Instagram op zoek naar lekkers voor op mijn bordje, zo is het begonnen.’  

Verder lezen?

Altijd en overal toegang tot onze beste artiken.

Start vandaag

Word Lourens Member

Bent u al Member?

Wachtwoord vergeten?

Geschreven op

Naar het overzicht

‘Al die ideeën willen eruit’

Ze maakt al zestig jaar radio, schrijft columns en heeft een eigen podcast. Radio-icoon Tineke de Nooij (80) denkt nog lang niet aan stoppen... Lees meer »

Vegan pioniers met een missie

Van eten tot cosmetica: vegan is hot. Steeds meer mensen kiezen voor plantaardige producten, merken Suzanne Smal van Biocare Online en Sanne... Lees meer »

Als iemand die je lief is dementie heeft

Dementie is een van de meest voorkomende ziektes in Nederland. Het is een ‘stille epidemie’, want gek genoeg praten mensen zelden over wat... Lees meer »

Businesscoach voor vrouwelijke ondernemers

Volg je intuïtie. Geloof in jezelf. Zet je passie om in zakelijk succes en je leven wordt mooier dan je ooit had durven dromen. Het zijn... Lees meer »

‘Ik eet elke dag van een gouden bord’

Contrabassist, dirigent en presentator Dominic Seldis – bekend van de tv-hit Maestro – zou dit jaar zijn vijftigste verjaardag groots vieren... Lees meer »

‘Ik hou van pure materialen’

Een goed interieur moet een bepaalde rust uitstralen en vooral heel leefbaar zijn. Dat is de visie van interieurontwerper Piet-Jan van den... Lees meer »

Net als in de film

Kunstdetective Arthur Brand vindt overal ter wereld gestolen kunst terug. Hij beweegt zich tussen maffiabazen en politiekorpsen en zit aan... Lees meer »

Hartenmaker

Michel Poort is zo’n zestig uur per week te vinden in zijn atelier aan de rand van Utrecht. Hier maakt hij zijn harten, van onder meer hout,... Lees meer »

‘Ik creëer een droomwereld, een utopie’

Ontwerper Claes Iversen heeft niet stilgezeten: naast het ontwerpen van couture die geliefd is bij een hele stoet aan bekende vrouwen, onder... Lees meer »

Zó op tafel en onweerstaanbaar lekker

De succesvolle Britse foodblogger Ella Mills bewijst met haar nieuwe kookboek Deliciously Ella Snel & Makkelijk hoe simpel het is om plantaardig... Lees meer »

Vegan pioniers met een missie

Van eten tot cosmetica: vegan is hot. Steeds meer mensen kiezen voor plantaardige producten, merken Suzanne Smal van Biocare Online en Sanne... Lees meer »

Day at the pool

Maak je klaar voor warme dagen met deze onweerstaanbare zomeritems. De ultieme must-haves voor een zorgeloos dagje strand of zwembad. Badlaken... Lees meer »

Lazy afternoon

Lekker eten in overvloed, koude drankjes binnen handbereik en je beste vrienden om je heen. De perfecte ingrediënten voor een luie namiddag... Lees meer »

Life's a BEACH

Eenmaal de perfecte spot op het strand gevonden, kom je er niet meer vanaf. Behalve voor een potje beachbal of een frisse duik. Zwemmen,... Lees meer »