Sieraden met pure vormen

In een monumentaal pand in het Friese Joure, bevindt zich de winkel annex atelier van goudsmeden Watze en Simone van der Wal. Het contrast tussen de matzwarte gevel en de sprankelende sieraden in de etalage, kan haast niet groter zijn. ‘Ik houd van pure vormen’, vertelt Watze. ‘Sieraden met strakke lijnen, zonder tierelantijntjes. Zo komen de gekleurde edelstenen – die we soms laten zweven in het ontwerp voor extra schittering – goed tot hun recht.’ Elk onderdeel van het sieraad wordt in huis gemaakt. Geen twee ringen zijn hetzelfde. 

Via een glazen wand is de winkel verbonden met het atelier. ‘Dit is onze tweede huiskamer, een heerlijke plek. De werkbank is een eigen ontwerp, die hebben we laten maken door een scheepsbouwer. Er staat ook een pick-up. We draaien graag plaatjes tijdens het werken, van Bob Dylan of The Rolling Stones. Klanten die hier binnenstappen, ervaren ook meteen dat huiskamergevoel.’

Zwaard met 500 diamanten, gemaakt ter ere van het 500ste sterfjaar van vrijheidsstrijder Grutte Pier; één van de meest iconische figuren uit de Friese geschiedenis.

Lees hier het verhaal over het bijzondere zwaard met 500 diamanten.

Midstraat 1 | Joure

0513-41 40 05 | www.watzevanderwal.nl

Geschreven op

Naar het overzicht

Broches met Parijse flair

Edelstenen vormen het kloppende hart van het Nederlandse sieradenmerk Bron Jewelry. ‘Deze cadeautjes van de natuur vervelen nooit en hun... Lees meer »

Met liefde gemaakt

Christine de Vogel is een creatieve denkster. Of het nu gaat om unieke sieraden, kunstzinnige objecten of fotografie. ‘Ik probeer te werken... Lees meer »

Echte vrouwenversierders

De etalage van een prachtig pand aan de Bloemendaalseweg kun je niet gedachteloos voorbijlopen; er liggen beeldschone sieraden. Het zijn... Lees meer »

Schitterend zilver

Van antiek zilver tot trendy zilveren sieraden, bij Zilver.nl geldt altijd een prettige prijs-kwaliteitsverhouding én wordt alles met zorg... Lees meer »

Een sieraad voor het leven

Op de hoek van ‘het oudste en mooiste straatje’ van Amersfoort is Edelsmederij Kircher Schmuck te vinden. Meestergoudsmid Kerstin Kircher... Lees meer »

De gouden formule

Zelfs de meest noeste juwelen hebben soms wat onderhoud nodig. Dat geldt ook voor Schaap en Citroen. Het toonaangevende juweliershuis blijft... Lees meer »

Design voor sterke karakters

Rodrigo Otazu (Mister O) werkte samen met modeontwerpers Alexander McQueen, Jean Paul Gaultier en Christian Lacroix. Ook ‘sierde’ hij wereldsterren... Lees meer »

Exclusieve sieraden die schitteren

Edelsmeden Watze en Simone van der Wal maken exclusieve, kwalitatief hoogwaardige sieraden. Hun winkel in het Friese Joure is een walhalla... Lees meer »

Nooit tijd genoeg

Wybe van der Gang maakt zijn horloges zoals Porsche zijn auto’s bouwt: industriële normen in het hele proces van ontwerp tot productie,... Lees meer »

Honderd procent ambachtelijk

Alle sieraden die edelsmeden Watze en Simone van der Wal maken, zijn uniek. Hun winkel in het Friese Joure is een walhalla vol prachtige,... Lees meer »