Sieraden met pure vormen

In een monumentaal pand in het Friese Joure, bevindt zich de winkel annex atelier van goudsmeden Watze en Simone van der Wal. Het contrast tussen de matzwarte gevel en de sprankelende sieraden in de etalage, kan haast niet groter zijn. ‘Ik houd van pure vormen’, vertelt Watze. ‘Sieraden met strakke lijnen, zonder tierelantijntjes. Zo komen de gekleurde edelstenen – die we soms laten zweven in het ontwerp voor extra schittering – goed tot hun recht.’ Elk onderdeel van het sieraad wordt in huis gemaakt. Geen twee ringen zijn hetzelfde. 

Via een glazen wand is de winkel verbonden met het atelier. ‘Dit is onze tweede huiskamer, een heerlijke plek. De werkbank is een eigen ontwerp, die hebben we laten maken door een scheepsbouwer. Er staat ook een pick-up. We draaien graag plaatjes tijdens het werken, van Bob Dylan of The Rolling Stones. Klanten die hier binnenstappen, ervaren ook meteen dat huiskamergevoel.’

Zwaard met 500 diamanten, gemaakt ter ere van het 500ste sterfjaar van vrijheidsstrijder Grutte Pier; één van de meest iconische figuren uit de Friese geschiedenis.

Lees hier het verhaal over het bijzondere zwaard met 500 diamanten.

Midstraat 1 | Joure

0513-41 40 05 | www.watzevanderwal.nl

Geschreven op

Naar het overzicht

Zilver.nl: Voor al uw persoonlijke cadeaus!

Prachtige ringen van Christian Bauer in geelgoud en witgoud met briljanten. Prijzen vanaf €1195,= Combineer zoals je wilt met horloge, stenen,... Lees meer »

Sieraden met pure vormen

In een monumentaal pand in het Friese Joure, bevindt zich de winkel annex atelier van goudsmeden Watze en Simone van der Wal. Het contrast... Lees meer »

Zilver

EXCELLENT JEWELRY 14 karaats gouden ringen met briljant en € 2.125 via www.zilver.nl Julie Julsen biocolor horloge met rose verguld stalen... Lees meer »

Een nieuwe norm vraagt om een nieuwe vorm: Sieraden van Marc Lange

Een sieraad is zoveel meer dan enkel een accessoire. Het is het perfecte cadeau voor jezelf of een ander. Juist in deze surrealistische... Lees meer »

Nieuw en luxe zwaard voor Grutte Pier in 500ste sterfjaar

Precies 500 jaar na zijn dood heeft Grutte Pier er een nieuw zwaard bij. Meestergoudsmid Watze van der Wal uit Joure vervaardigde een exacte... Lees meer »

AlpinerX Alive: de eerste smartwatch van Alpina voor sportieve stedelingen

Een stijlvol, connected horloge dat zich inzet voor een goed doel! De opvolger van het eerste Zwitserse connected sporthorloge wordt op... Lees meer »

Kroon op het werk

Goudsmederij en juwelier Arnold van Dodewaard Kroon op het werk Goudsmederij en juwelier Arnold van Dodewaard verhuisde begin mei naar het... Lees meer »

Choices by DL: internationaal succes

Tien jaar geleden studeerde Debora Huisman-Leeser cum laude af aan het Amsterdam Fashion Institute met haar eigen juwelenmerk Choices by... Lees meer »

Donna d'oro

Als dochter van een man die juwelen ontwierp, zet ontwerpster Laura Bicego van het juwelenmerk Nanis goud volledig naar haar eigen hand.... Lees meer »

Stijlvolle metamorfose bij Van Velthoven Juweliers

Na een grootscheepse verbouwing beschikt Van Velthoven Juweliers in Heemstede over twee keer zoveel winkeloppervlakte. ‘We krijgen veel... Lees meer »