Sieraden met pure vormen

In een monumentaal pand in het Friese Joure, bevindt zich de winkel annex atelier van goudsmeden Watze en Simone van der Wal. Het contrast tussen de matzwarte gevel en de sprankelende sieraden in de etalage, kan haast niet groter zijn. ‘Ik houd van pure vormen’, vertelt Watze. ‘Sieraden met strakke lijnen, zonder tierelantijntjes. Zo komen de gekleurde edelstenen – die we soms laten zweven in het ontwerp voor extra schittering – goed tot hun recht.’ Elk onderdeel van het sieraad wordt in huis gemaakt. Geen twee ringen zijn hetzelfde. 

Via een glazen wand is de winkel verbonden met het atelier. ‘Dit is onze tweede huiskamer, een heerlijke plek. De werkbank is een eigen ontwerp, die hebben we laten maken door een scheepsbouwer. Er staat ook een pick-up. We draaien graag plaatjes tijdens het werken, van Bob Dylan of The Rolling Stones. Klanten die hier binnenstappen, ervaren ook meteen dat huiskamergevoel.’

Zwaard met 500 diamanten, gemaakt ter ere van het 500ste sterfjaar van vrijheidsstrijder Grutte Pier; één van de meest iconische figuren uit de Friese geschiedenis.

Lees hier het verhaal over het bijzondere zwaard met 500 diamanten.

Midstraat 1 | Joure

0513-41 40 05 | www.watzevanderwal.nl

Geschreven op

Naar het overzicht

Zilver juwelier

Online juwelier voor sieraden, geboortecadeaus, zilverwerk en zilver bestek. Gouden en zilveren sieraden van bekende sieradenmerken Ei-hangers... Lees meer »

Bron Jewelry: City Garden

Steden zijn niet meer wat ze geweest zijn… En dat is maar goed ook! Stadsbewoners laten in toenemende mate de natuur binnen en dat zorgt... Lees meer »

Jarrèl Exclusive Jewelry presenteert Lucca collectie

Jarrèl Exclusive Jewelry is een uniek merk met een al even uniek verhaal dat teruggaat tot 1974, toen de oprichtster van Jarrèl besloot... Lees meer »

Zilver.nl: Voor al uw persoonlijke cadeaus!

Prachtige ringen van Christian Bauer in geelgoud en witgoud met briljanten. Prijzen vanaf €1195,= Combineer zoals je wilt met horloge, stenen,... Lees meer »

Sieraden met pure vormen

In een monumentaal pand in het Friese Joure, bevindt zich de winkel annex atelier van goudsmeden Watze en Simone van der Wal. Het contrast... Lees meer »

Zilver

EXCELLENT JEWELRY 14 karaats gouden ringen met briljant en € 2.125 via www.zilver.nl Julie Julsen biocolor horloge met rose verguld stalen... Lees meer »

Een nieuwe norm vraagt om een nieuwe vorm: Sieraden van Marc Lange

Een sieraad is zoveel meer dan enkel een accessoire. Het is het perfecte cadeau voor jezelf of een ander. Juist in deze surrealistische... Lees meer »

Nieuw en luxe zwaard voor Grutte Pier in 500ste sterfjaar

Precies 500 jaar na zijn dood heeft Grutte Pier er een nieuw zwaard bij. Meestergoudsmid Watze van der Wal uit Joure vervaardigde een exacte... Lees meer »

AlpinerX Alive: de eerste smartwatch van Alpina voor sportieve stedelingen

Een stijlvol, connected horloge dat zich inzet voor een goed doel! De opvolger van het eerste Zwitserse connected sporthorloge wordt op... Lees meer »

LUXURY BRANDING | Studio Succes 

Iemand die de website van het Hilversumse Studio Succes bezoekt, krijgt een zwart scherm met gouden letters te zien. Daarop staat het bericht... Lees meer »