Met liefde gemaakt

Christine de Vogel is een creatieve denkster. Of het nu gaat om unieke sieraden, kunstzinnige objecten of fotografie. ‘Ik probeer te werken en creëren vanuit mijn eigen flow. Op die manier kunnen de tofste creaties ontstaan. Zoals mijn One of a Kind-juwelen.’

Redactie: Marije Smit

Christine leeft in een wereld waar inspiratie rijkelijk vloeit en nieuwe ideeën altijd om de hoek komen kijken. Klaar om uitgewerkt te worden tot nieuwe creaties. ‘Creativiteit beperkt zich niet tot één ding. Ideeën die in mij opkomen probeer ik verder te ontwikkelen en om te zetten in iets tastbaars. Zoals exclusieve sieraden of kunstfotografie. Met oog voor detail, kwaliteit en de natuur als oneindige inspiratiebron. Ik ben graag in de natuur en werk als vrijwilligster in een voedselbos, dus ik krijg ook de gelegenheid om écht goed naar insecten en bloemen te kijken’, legt zij uit. 

One of a Kind
Het allerliefst creëert ze vanuit haar eigen flow en niet meer alleen in opdracht. ‘Nu kan ik al mijn energie, liefde en aandacht stoppen in het maken van één exclusief juweel. Een One of a Kind!’ Het maken van unieke stuks, waar er dus echt maar één van beschikbaar is, kost relatief veel tijd. ‘Er zit voor mij zoveel plezier in. Als goudsmid werk ik het liefst met goud. Ik vind de kleur van goud warmer, maar bovendien is goud ten opzichte van zilver slijtvaster. Je maakt een sieraad voor het leven.’ Naast de ‘One of a Kind’ juwelen is er een kleine Daisy & Dahlia collectie. Christine: ‘Deze handgemaakte sieraden hebben in het hart van de bloem een diamant of edelsteen naar keuze. Ik probeer niet met trends mee te gaan, maar te maken wat ik mooi vind. Het sieraad wat je altijd wilt blijven dragen.’ 

Object met sieraad
Haar liefde om mooie dingen te creëren en haar passie voor haar werk als goudsmid komt ook tot uitdrukking in haar bijzondere objecten. ‘Ik doe graag mee aan (inter)nationale wedstrijden zodat ik mijn creativiteit volop kan benutten. In 2019 was ik finalist met mijn 'Flowering' bij de Saul Bell Design Awards. Een object in (deels gezwart) zilver in de vorm van een klaproos met als hart een ring. Dit concept – om een sieraad in een object te verwerken - wil ik verder gaan uitwerken. Zo kun je op de momenten dat je het sieraad niet draagt tóch naar het juweel kijken.’

Kom kijken
Tijdens de Royal Christmas Fair in Den Haag, aan het Lange Voorhout, is Christine in de weekends tussen 7 t/m 23 december 2023 aanwezig. Bekijk daar in haar chalet de collectie. 

Kunstfotografie
‘Mijn kunstfotografie is eigenlijk als hobbyproject ontstaan. Ik experimenteer met gedroogde bloembladeren en fotografeer het mooie lijnen- en kleurenspel’, aldus Christine. Deze kunstwerken, genaamd ‘The fingerprint of leaves’, worden in limited edition verkocht. 

www.christinedevogel.com
christine@christinedevogel.com

Geschreven op

Naar het overzicht

Liefdevolle kunstwerkjes | Phie Jewels

Inspirerende ondernemer De ontwerpen van sieradenontwerpster Sophie Jong zijn bijzonder en nergens mee te vergelijken. De vraag naar handgemaakte... Lees meer »

Broches met Parijse flair

Edelstenen vormen het kloppende hart van het Nederlandse sieradenmerk Bron Jewelry. ‘Deze cadeautjes van de natuur vervelen nooit en hun... Lees meer »

Met liefde gemaakt

Christine de Vogel is een creatieve denkster. Of het nu gaat om unieke sieraden, kunstzinnige objecten of fotografie. ‘Ik probeer te werken... Lees meer »

Echte vrouwenversierders

De etalage van een prachtig pand aan de Bloemendaalseweg kun je niet gedachteloos voorbijlopen; er liggen beeldschone sieraden. Het zijn... Lees meer »

Schitterend zilver

Van antiek zilver tot trendy zilveren sieraden, bij Zilver.nl geldt altijd een prettige prijs-kwaliteitsverhouding én wordt alles met zorg... Lees meer »

Een sieraad voor het leven

Op de hoek van ‘het oudste en mooiste straatje’ van Amersfoort is Edelsmederij Kircher Schmuck te vinden. Meestergoudsmid Kerstin Kircher... Lees meer »

De gouden formule

Zelfs de meest noeste juwelen hebben soms wat onderhoud nodig. Dat geldt ook voor Schaap en Citroen. Het toonaangevende juweliershuis blijft... Lees meer »

Design voor sterke karakters

Rodrigo Otazu (Mister O) werkte samen met modeontwerpers Alexander McQueen, Jean Paul Gaultier en Christian Lacroix. Ook ‘sierde’ hij wereldsterren... Lees meer »

Exclusieve sieraden die schitteren

Edelsmeden Watze en Simone van der Wal maken exclusieve, kwalitatief hoogwaardige sieraden. Hun winkel in het Friese Joure is een walhalla... Lees meer »

Nooit tijd genoeg

Wybe van der Gang maakt zijn horloges zoals Porsche zijn auto’s bouwt: industriële normen in het hele proces van ontwerp tot productie,... Lees meer »