Een sieraad voor het leven

Op de hoek van ‘het oudste en mooiste straatje’ van Amersfoort is Edelsmederij Kircher Schmuck te vinden. Meestergoudsmid Kerstin Kircher houdt duidelijk van handwerk en haar ambacht. “Sieraden zijn er niet om in het doosje te laten liggen.” 

 

Redactie: Marije Smit

Bij Edelsmederij Kircher Schmuck worden sieraden ontworpen en afgestemd op de persoonlijkheid of levensfase van de klant. Gepassioneerd vertelt Kerstin, in haar charmante Duitse accent, dat zij alleen sieraden maakt van goud, witgoud of platina en hoogwaardige edelstenen en parels verwerkt. “Ik luister naar wat de klant graag wil en vertaal dat naar een sieraad. Zo krijg je een persoonlijk en uniek lievelingssieraad voor het leven. En voor de generaties daarna. We werken ook veel met familie- en oud goud. Soms kun je met een kleine finesse een sieraad dat al lang in een doosje ligt, toch anders en draagbaar maken. Of ik meng het goud, zet de edelstenen anders en maak een ander juweel. Dit is niet alleen een mooie, duurzame oplossing, het geeft veel meerwaarde aan een sieraad.” 

Fairmined
Op 1 november 2021 kreeg Kerstin de meestertitel in Nederland – in Duitsland had ze die in 1993 al - en is ze als Meestergoudsmid aangesloten bij het Nederlands Gilde van Goudsmeden. Het is voor haar belangrijk dat er met 18krt gerecycled of fairmined goud en fairmined edelstenen en parels wordt gewerkt. “Ik reis ook graag regelmatig naar landen als Indonesië, Madagaskar of Vietnam om de parelfarm of mijnen te bezoeken. Het is in deze tijd belangrijk om te weten hoe goud wordt gedolven en of hoogwaardige edelstenen fairmined zijn. Dat vind ik wel zo fair voor de wereld.”

Edelstenen
Kerstin werkt graag met hoogwaardige edelstenen. Ze is groot liefhebber van toermalijn. “Deze spannende edelsteen heeft zo’n groot kleurenspectrum. Ik heb veel sieraden met toermalijn in mijn collectie. Voor de klant die een speciale wenskleur in edelsteen heeft, ga ik graag op zoek. Het is steeds moeilijker om hoogwaardige edelstenen te bemachtigen. Mensen beseffen vaak niet dat edelstenen ‘op’ raken. Net als goud zal een echt goede edelsteen de waarde behouden of zelfs meer waard worden. Dit maakt een sieraad met een edelsteen extra uniek.”

Edelsmederij Kircher Schmuck

Havik 15

3811 EX Amersfoort

033 452 49 11

www.kircherschmuck.nl

Geschreven op

Naar het overzicht

Liefdevolle kunstwerkjes | Phie Jewels

Inspirerende ondernemer | PHIE Jewels Alkmaar De ontwerpen van sieradenontwerpster Sophie Jong zijn bijzonder en nergens mee te vergelijken.... Lees meer »

Broches met Parijse flair

Edelstenen vormen het kloppende hart van het Nederlandse sieradenmerk Bron Jewelry. ‘Deze cadeautjes van de natuur vervelen nooit en hun... Lees meer »

Met liefde gemaakt

Christine de Vogel is een creatieve denkster. Of het nu gaat om unieke sieraden, kunstzinnige objecten of fotografie. ‘Ik probeer te werken... Lees meer »

Echte vrouwenversierders

De etalage van een prachtig pand aan de Bloemendaalseweg kun je niet gedachteloos voorbijlopen; er liggen beeldschone sieraden. Het zijn... Lees meer »

Schitterend zilver

Van antiek zilver tot trendy zilveren sieraden, bij Zilver.nl geldt altijd een prettige prijs-kwaliteitsverhouding én wordt alles met zorg... Lees meer »

Een sieraad voor het leven

Op de hoek van ‘het oudste en mooiste straatje’ van Amersfoort is Edelsmederij Kircher Schmuck te vinden. Meestergoudsmid Kerstin Kircher... Lees meer »

De gouden formule

Zelfs de meest noeste juwelen hebben soms wat onderhoud nodig. Dat geldt ook voor Schaap en Citroen. Het toonaangevende juweliershuis blijft... Lees meer »

Design voor sterke karakters

Rodrigo Otazu (Mister O) werkte samen met modeontwerpers Alexander McQueen, Jean Paul Gaultier en Christian Lacroix. Ook ‘sierde’ hij wereldsterren... Lees meer »

Exclusieve sieraden die schitteren

Edelsmeden Watze en Simone van der Wal maken exclusieve, kwalitatief hoogwaardige sieraden. Hun winkel in het Friese Joure is een walhalla... Lees meer »

Nooit tijd genoeg

Wybe van der Gang maakt zijn horloges zoals Porsche zijn auto’s bouwt: industriële normen in het hele proces van ontwerp tot productie,... Lees meer »