Echte vrouwenversierders

De etalage van een prachtig pand aan de Bloemendaalseweg kun je niet gedachteloos voorbijlopen; er liggen beeldschone sieraden. Het zijn voornamelijk eigen ontwerpen van goudsmid Arnold van Dodewaard. 

Redactie: Marije Smit

De sieraden - van ringen tot armbanden en van oorbellen tot ketting met hanger - liggen in opvallend mooie vitrinekasten. Arnold komt achter de werkbank in het atelier vandaan en vertelt: ‘Deze kasten, inclusief de draaikasten in de etalage, heb ik zelf ontworpen.’ De creativiteit spat ervan af. Het team van vier meestergoudsmeden en beeldend kunstenaar Lieneke zorgt ervoor dat de klant met het sieraad dat bij hem of haar past de deur uit gaat. ‘Van een klompje of uw oude goud maken wij een uniek sieraad’, verduidelijkt Arnold. In de collectie zijn ook sieraden van Charlotte/Ehinger Schwarz opgenomen, maar het merendeel is eigen werk.

Schetsen
Goudsmid Arnold zit al vanaf zijn zeventiende in het vak en geniet daar iedere dag van. ‘Het is een mooi ambacht! In overleg met de klant begin ik tijdens het gesprek te schetsen. Ik teken met potlood, zoals ik dat ‘als oude garde’ geleerd heb. Het visualiseren van een idee op papier werkt het best. Alle tekeningen bewaar ik, voor in een museum’, zegt hij lachend. 

Penta
Trots is de juwelier op het eigen ontwerp van een 5-potige zetting. ‘De penta-zetting heb ik zelf ontworpen en ontwikkeld. Deze bijzondere zetting bestond nog niet en wij maken ‘m nu in serie. De steen in de penta-zetting tuimelt op de ring waardoor deze fijn draagt. Het eerste penta-ontwerp heb ik natuurlijk aan mijn vrouw gegeven’, legt Arnold uit. De slogan van zijn bedrijf sluit daar mooi op aan: De enige echte vrouwenversierders van Bloemendaal. De ringen met penta-zetting zijn een groot succes en in vele maten, kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar; van driehoek tot peervorming. Extra bijzonder is de dubbelring waarin je zelf, passend bij je kleding of stemming, de edelstenen kunt wisselen. ‘Als sleutels aan een sleutelring.’ 

Goudsmederij/Juwelier Arnold van Dodewaard
Bloemendaalseweg 101 
2061 CE Bloemendaal 
Tel. 023 52 52 527 
www.goud-smederij.nl

Geschreven op

Naar het overzicht

Liefdevolle kunstwerkjes | Phie Jewels

Inspirerende ondernemer De ontwerpen van sieradenontwerpster Sophie Jong zijn bijzonder en nergens mee te vergelijken. De vraag naar handgemaakte... Lees meer »

Broches met Parijse flair

Edelstenen vormen het kloppende hart van het Nederlandse sieradenmerk Bron Jewelry. ‘Deze cadeautjes van de natuur vervelen nooit en hun... Lees meer »

Met liefde gemaakt

Christine de Vogel is een creatieve denkster. Of het nu gaat om unieke sieraden, kunstzinnige objecten of fotografie. ‘Ik probeer te werken... Lees meer »

Echte vrouwenversierders

De etalage van een prachtig pand aan de Bloemendaalseweg kun je niet gedachteloos voorbijlopen; er liggen beeldschone sieraden. Het zijn... Lees meer »

Schitterend zilver

Van antiek zilver tot trendy zilveren sieraden, bij Zilver.nl geldt altijd een prettige prijs-kwaliteitsverhouding én wordt alles met zorg... Lees meer »

Een sieraad voor het leven

Op de hoek van ‘het oudste en mooiste straatje’ van Amersfoort is Edelsmederij Kircher Schmuck te vinden. Meestergoudsmid Kerstin Kircher... Lees meer »

De gouden formule

Zelfs de meest noeste juwelen hebben soms wat onderhoud nodig. Dat geldt ook voor Schaap en Citroen. Het toonaangevende juweliershuis blijft... Lees meer »

Design voor sterke karakters

Rodrigo Otazu (Mister O) werkte samen met modeontwerpers Alexander McQueen, Jean Paul Gaultier en Christian Lacroix. Ook ‘sierde’ hij wereldsterren... Lees meer »

Exclusieve sieraden die schitteren

Edelsmeden Watze en Simone van der Wal maken exclusieve, kwalitatief hoogwaardige sieraden. Hun winkel in het Friese Joure is een walhalla... Lees meer »

Nooit tijd genoeg

Wybe van der Gang maakt zijn horloges zoals Porsche zijn auto’s bouwt: industriële normen in het hele proces van ontwerp tot productie,... Lees meer »