Uit liefde ontstaan

Niets zorgt voor zo’n sterk fundament als houden van. Dat bewijst Avila Reizen, ontstaan omdat twee jonge mensen verliefd werden en niet bang waren hun dromen na te jagen. Ze onderscheiden zich van andere reisorganisaties door de liefde en energie die ze samen in hun werk steken. ‘Wij willen zo veel mogelijk mensen verrijken met onze reizen.’

Wat is je achtergrond?
‘Ik heb een Venezolaanse moeder en een Chileense vader. Ik groeide op in Caracas, studeerde er rechten en runde er met mijn moeder een advocatenkantoor waar ik me inzette voor de rechten van vrouwen en kinderen. Tot ik op een dag 17 jaar geleden Tim ontmoette die in Venezuela op vakantie was. Voor onze eerste date gingen we naar de top van de berg waar Caracas tegenaan ligt, de Avila. Het was een prachtige plek om ons liefdesverhaal te beginnen, zo groen en rustgevend. We hebben er niet voor niets ons bedrijf naar vernoemd.’

Vanwaar de keuze om samen te gaan ondernemen in de reisbranche?
‘Tim heeft toerisme gestudeerd. We houden zelf erg van reizen naar bijzondere bestemmingen. Tegelijkertijd zetten we ons met overtuiging in voor een betere wereld. Daaruit is ruim 12 jaar geleden Avila Reizen ontstaan. We zijn begonnen als Latijns-Amerikaspecialist, omdat we dit werelddeel goed kennen. Door de jaren heen zagen we steeds meer kansen: we zijn Afrika erbij gaan doen, Azië, het Midden-Oosten, Amerika en werden voor Nederland en België agent voor National Geographic. We tellen inmiddels 95 bestemmingen. Ik denk dat al die dingen op ons pad zijn gekomen door de liefde en energie die we uitstralen. Zelfs tijdens de coronacrisis hebben we continu de focus gehad op het positieve.’ 

Er zijn veel meer reisorganisaties. Waarin onderscheidt Avila Reizen zich?
‘We boeken geen bestemmingen, maar zijn specialisten in belevingen. Bij ons gaan ontdekken, genieten en luxe ontspannen hand in hand. Dat je overdag op expeditie gaat met een gids en ’s avonds in de spa van een boetiekhotel heerlijk kunt relaxen. Dat is onze combinatie. We willen dat onze klanten na hun vakantie thuiskomen vol ervaringen en herinneringen voor het leven. Er werken inmiddels 35 reisspecialisten voor Avila Reizen die zelf de meest bijzondere plekken en mooiste accommodaties hebben bezocht. De verborgen parels. Klanten voelen dat dit een familiebedrijf is, met heel veel zorg, aandacht en persoonlijk advies.’

Jullie hebben ook de Avila Foundation opgericht. Wat is daarvan het doel?
‘Het is een non-profit hulporganisatie die zich inzet voor het behoud en bescherming van onze aarde op het gebied van People, Planet en Wildlife. Per klant houden wij een bedrag in dat via de stichting naar kleinschalige projecten gaat in de bestemmingen waar onze klanten naar afreizen. Wij willen altijd iets teruggeven aan de lokale mensen, de natuur of de dieren. Wij kiezen in Afrika bijvoorbeeld voor safarilodges die bijdragen aan het beschermen van neushoorns en voor hotels die voor werkgelegenheid zorgen in de lokale gemeenschap.’

Welk advies wil je graag aan andere ondernemers geven? 
‘Doe altijd wat in je hart ligt en wat je leuk vindt, alleen dan kun je succesvol zijn. Soms is de moeilijke weg beter dan de snelle weg. Maar blijf geloven in jezelf, in de toekomst. En blijf met je hart luisteren. Een eigen bedrijf runnen kost veel tijd en energie. Dat kun je niet volhouden als je het als werk ervaart.’

Geplaatst op

Naar het overzicht

Met hart voor haar | Layla Koopal

Voor mensen met haarproblemen is het zetten van de eerste stap naar Frans Koopal Haarwerken in Groningen vaak erg moeilijk. Maar daar staat... Lees meer »

Lingerie om te vieren | Riets Lingerie

Het is feest in de winkel van Riets Lingerie in Groningen. Het is 15 jaar geleden dat Rieteke Talens voor het eerst haar deuren opende en... Lees meer »

Liefdevolle kunstwerkjes | Phie Jewels

Inspirerende ondernemer De ontwerpen van sieradenontwerpster Sophie Jong zijn bijzonder en nergens mee te vergelijken. De vraag naar handgemaakte... Lees meer »

Van Amsterdam tot Taiwan | Kelly & Mara

De één is parttime stewardess, de ander dj en beiden zijn influencers. De paden van Kelly Camfferman en Mara Wells kruisten elkaar toevallig.... Lees meer »

Ode aan moederliefde | Marlijn Weerdenburg

Marlijn Weerdenburg is actrice, presentatrice, songwriter en zangeres. Ze was Diana in de musical Diana & Zonen, in de Nederlandse televisieserie... Lees meer »

En er was licht

Het brein van kunstenaar Daan Roosegaarde staat nooit stil. Hij is innovatief, vernieuwend en bedenkt steeds weer dingen die verrassen en... Lees meer »

De ultieme asfalt-Jeep | Samuel van Vollenhoven

De Jeep Wrangler heeft een speciaal plekje in het hart van iedere autoliefhebber. Het is een heerlijke wagen om offroad mee te rijden, maar... Lees meer »

‘Ik doe NOOIT iets HALF’ | Jeroen Krabbé

Liggend in zijn hangmat vertelt Jeroen Krabbé dat zijn kleindochter Lotus naar de Rietveld Academie wil. Hij is er trots op dat hij de... Lees meer »

'Het draait niet alleen om geld' | Edwin Winkels

De liefde bracht hem naar Spanje waar hij als journalist vanaf 1988 de belangrijkste schakel tussen Cruijff en Holland was. Tegelijkertijd... Lees meer »

‘Ik hoef niemand te behagen’ | Gerard Spong

Moord, zedendelicten, fraude: het komt allemaal aan bod in het theatercollege ‘In vertrouwen’ van Gerard Spong. ‘Verwacht geen juicy details,... Lees meer »

‘Clown zijn is een ambacht’ | Eric Koller

Vier jaar lang maakte Eric Koller (47) furore als eerste Nederlandse clown bij Cirque du Soleil. Samen met zijn vrouw en twee husky’s reisde... Lees meer »

Elke haar telt | Frans Koopal Haarwerken

Voor mensen met haarproblemen is het zetten van de eerste stap naar de winkel van Frans Koopal Haarwerken in Groningen vaak erg moeilijk.... Lees meer »