Uit liefde ontstaan

Niets zorgt voor zo’n sterk fundament als houden van. Dat bewijst Avila Reizen, ontstaan omdat twee jonge mensen verliefd werden en niet bang waren hun dromen na te jagen. Ze onderscheiden zich van andere reisorganisaties door de liefde en energie die ze samen in hun werk steken. ‘Wij willen zo veel mogelijk mensen verrijken met onze reizen.’

Wat is je achtergrond?
‘Ik heb een Venezolaanse moeder en een Chileense vader. Ik groeide op in Caracas, studeerde er rechten en runde er met mijn moeder een advocatenkantoor waar ik me inzette voor de rechten van vrouwen en kinderen. Tot ik op een dag 17 jaar geleden Tim ontmoette die in Venezuela op vakantie was. Voor onze eerste date gingen we naar de top van de berg waar Caracas tegenaan ligt, de Avila. Het was een prachtige plek om ons liefdesverhaal te beginnen, zo groen en rustgevend. We hebben er niet voor niets ons bedrijf naar vernoemd.’

Vanwaar de keuze om samen te gaan ondernemen in de reisbranche?
‘Tim heeft toerisme gestudeerd. We houden zelf erg van reizen naar bijzondere bestemmingen. Tegelijkertijd zetten we ons met overtuiging in voor een betere wereld. Daaruit is ruim 12 jaar geleden Avila Reizen ontstaan. We zijn begonnen als Latijns-Amerikaspecialist, omdat we dit werelddeel goed kennen. Door de jaren heen zagen we steeds meer kansen: we zijn Afrika erbij gaan doen, Azië, het Midden-Oosten, Amerika en werden voor Nederland en België agent voor National Geographic. We tellen inmiddels 95 bestemmingen. Ik denk dat al die dingen op ons pad zijn gekomen door de liefde en energie die we uitstralen. Zelfs tijdens de coronacrisis hebben we continu de focus gehad op het positieve.’ 

Er zijn veel meer reisorganisaties. Waarin onderscheidt Avila Reizen zich?
‘We boeken geen bestemmingen, maar zijn specialisten in belevingen. Bij ons gaan ontdekken, genieten en luxe ontspannen hand in hand. Dat je overdag op expeditie gaat met een gids en ’s avonds in de spa van een boetiekhotel heerlijk kunt relaxen. Dat is onze combinatie. We willen dat onze klanten na hun vakantie thuiskomen vol ervaringen en herinneringen voor het leven. Er werken inmiddels 35 reisspecialisten voor Avila Reizen die zelf de meest bijzondere plekken en mooiste accommodaties hebben bezocht. De verborgen parels. Klanten voelen dat dit een familiebedrijf is, met heel veel zorg, aandacht en persoonlijk advies.’

Jullie hebben ook de Avila Foundation opgericht. Wat is daarvan het doel?
‘Het is een non-profit hulporganisatie die zich inzet voor het behoud en bescherming van onze aarde op het gebied van People, Planet en Wildlife. Per klant houden wij een bedrag in dat via de stichting naar kleinschalige projecten gaat in de bestemmingen waar onze klanten naar afreizen. Wij willen altijd iets teruggeven aan de lokale mensen, de natuur of de dieren. Wij kiezen in Afrika bijvoorbeeld voor safarilodges die bijdragen aan het beschermen van neushoorns en voor hotels die voor werkgelegenheid zorgen in de lokale gemeenschap.’

Welk advies wil je graag aan andere ondernemers geven? 
‘Doe altijd wat in je hart ligt en wat je leuk vindt, alleen dan kun je succesvol zijn. Soms is de moeilijke weg beter dan de snelle weg. Maar blijf geloven in jezelf, in de toekomst. En blijf met je hart luisteren. Een eigen bedrijf runnen kost veel tijd en energie. Dat kun je niet volhouden als je het als werk ervaart.’

Geschreven op

Naar het overzicht

Uit liefde ontstaan

Niets zorgt voor zo’n sterk fundament als houden van. Dat bewijst Avila Reizen, ontstaan omdat twee jonge mensen verliefd werden en niet... Lees meer »

Bij twijfel hard zingen

Sopraan Francis van Broekhuizen is een personality in de muziekwereld. Operahuizen en regisseurs werken graag met haar samen, niet alleen... Lees meer »

‘Natan is mijn leven’

Een toevallige samenloop van omstandigheden maakte dat Édouard Vermeulen, van origine binnenhuisarchitect, couturier werd. Nu viert hij... Lees meer »

De kunst van het epoxionisme

Het begon allemaal met een zelfgemaakte olifant aan de rand van zijn zwembad in Florida. Daarna wilde zijn hele Amerikaanse kennissenkring... Lees meer »

Maatwerk & experiment

In een wereld vol massaproductie richt modeontwerper Rosalie Key zich bewust op het tegenovergestelde: maatwerk. Vanuit haar Rotterdamse... Lees meer »

Groot geworden door klein te blijven

Freek Fidder, eigenaar van Fidder slapen in Woerden en de Hästens stores Den Haag en Rotterdam helpt met zijn jarenlange ervaring klanten... Lees meer »

Zwart goud met een oranje tintje

Het wordt gezien als een ware delicatesse. Om de smaak zo puur mogelijk te houden, eet je het direct vanaf de muis van je gebalde vuist.... Lees meer »

Je brein weer in balans

In de snelle maatschappij waarin we leven krijgt ons brein dagelijks miljoenen prikkels te verwerken, terwijl onze hersenen daar helemaal... Lees meer »

Sterren service in de bergen

De Nederlander Michel Wichman runt al jaren het populaire Hotel Spitzhorn in het Zwitserse Saanen-Gstaad. De hotelier in hart en nieren... Lees meer »

Van Villa Kakelbont tot Harley-Davidson

Voormalig uitgever van Lourens J.C. Magazine Roy Dijs woont al jaren in Spanje. Tijdens een wandeling in de Haarlemmerhout blikt hij terug... Lees meer »