‘Leolux heeft lef’

Kate en Joel Booy vormen samen ontwerpstudio Truly Truly. Het internationale koppel heeft roots in Nederland, Australië en Finland. Alweer twee jaar zijn ze de art-directors van Leolux. Een perfecte match, vinden ze. ‘Wat Truly Truly gemeen heeft met Leolux, is ons streven naar originaliteit en creativiteit. Never be ugly!’ 
Door: Monique van Empel 

‘Leolux is een merk met lef. Het heeft een lange historie van originele en gedurfde ontwerpen. Veelal in expressieve vormen en sprankelende kleuren. Op deze traditie willen wij verder bouwen’, vertelt Joel Booy aan Lourens bij de introductie van hun nieuwste ontwerpen voor Leolux, waaronder de intrigerende bank Pulla en het 3-in-1 karpet Frame. Zijn vrouw Kate Booy kan er vanwege hun pasgeboren baby niet bij zijn. 

Familie 
Joel: ‘Leolux is een familiebedrijf en wij zijn nu onderdeel van die familie. We denken mee over de collectie, ontwerpen modellen én letten daarnaast eigenlijk op álles: van de fotografie tot de stof- en leerkleuren, van de beurspresentatie tot de visuals. We hebben overal een mening over. Ook duurzaamheid is voor ons een keypoint. Leolux is een eigentijdse meubelproducent, die – net als wij – dán weer furore maakt met ingetogen meubels, dán weer met werk dat een meer sculpturaal, bijna poëtisch karakter heeft.’ 

Pulla is een broodje 
Het bankenprogramma Pulla is rond en zacht en daardoor uiterst actueel. De naam, maar ook de vormgeving - waarbij de zitting, rug en armen elkaar omarmen en overlappen - zijn losjes gebaseerd op het gevlochten Finse Pulla-brood. Joel Booy, met een Nederlandse vader en Finse moeder, vertelt: ’In mijn jeugd in Australië kwamen onze families met kerst samen en zette mijn moeder meestal Pulla op tafel, Fins vlechtbrood. De zachte volumineuze rondingen van het brood hebben we in dit ontwerp verwerkt.’ 

Leesfauteuil Anton 
Anton is een luie ,maar ook stoere leesfauteuil met een verchroomd frame. Optioneel met bijpassende poef. Joel: ‘De vlakverdeling vraagt haast om speelse kleur- en materiaalcombinaties. Kies bijvoorbeeld de binnen- en buitenkant in andere kleuren, of een combinatie van stof en leer.’ 

Karpet Frame 
Met het karpet Frame is Truly Truly trendsettend. Het is immers helemaal in om meerdere karpetten met elkaar te combineren; naast, of over elkaar. Frame is een soort 3-in-1 kleed. Joel: ‘Zo heeft het buitenste deel een lage pool, met een vlakke structuur. Het ‘venster’ waaraan het karpet zijn naam dankt, heeft franjes in een aanvullende kleur. Het binnenste vak is weer vlakker met een nét iets intensere kleur.’ 

Geschreven op

Naar het overzicht

Uit liefde ontstaan

Niets zorgt voor zo’n sterk fundament als houden van. Dat bewijst Avila Reizen, ontstaan omdat twee jonge mensen verliefd werden en niet... Lees meer »

Bij twijfel hard zingen

Sopraan Francis van Broekhuizen is een personality in de muziekwereld. Operahuizen en regisseurs werken graag met haar samen, niet alleen... Lees meer »

‘Natan is mijn leven’

Een toevallige samenloop van omstandigheden maakte dat Édouard Vermeulen, van origine binnenhuisarchitect, couturier werd. Nu viert hij... Lees meer »

De kunst van het epoxionisme

Het begon allemaal met een zelfgemaakte olifant aan de rand van zijn zwembad in Florida. Daarna wilde zijn hele Amerikaanse kennissenkring... Lees meer »

Maatwerk & experiment

In een wereld vol massaproductie richt modeontwerper Rosalie Key zich bewust op het tegenovergestelde: maatwerk. Vanuit haar Rotterdamse... Lees meer »

Groot geworden door klein te blijven

Freek Fidder, eigenaar van Fidder slapen in Woerden en de Hästens stores Den Haag en Rotterdam helpt met zijn jarenlange ervaring klanten... Lees meer »

Zwart goud met een oranje tintje

Het wordt gezien als een ware delicatesse. Om de smaak zo puur mogelijk te houden, eet je het direct vanaf de muis van je gebalde vuist.... Lees meer »

Je brein weer in balans

In de snelle maatschappij waarin we leven krijgt ons brein dagelijks miljoenen prikkels te verwerken, terwijl onze hersenen daar helemaal... Lees meer »

Sterren service in de bergen

De Nederlander Michel Wichman runt al jaren het populaire Hotel Spitzhorn in het Zwitserse Saanen-Gstaad. De hotelier in hart en nieren... Lees meer »

Van Villa Kakelbont tot Harley-Davidson

Voormalig uitgever van Lourens J.C. Magazine Roy Dijs woont al jaren in Spanje. Tijdens een wandeling in de Haarlemmerhout blikt hij terug... Lees meer »