‘Leolux heeft lef’

Kate en Joel Booy vormen samen ontwerpstudio Truly Truly. Het internationale koppel heeft roots in Nederland, Australië en Finland. Alweer twee jaar zijn ze de art-directors van Leolux. Een perfecte match, vinden ze. ‘Wat Truly Truly gemeen heeft met Leolux, is ons streven naar originaliteit en creativiteit. Never be ugly!’ 
Door: Monique van Empel 

‘Leolux is een merk met lef. Het heeft een lange historie van originele en gedurfde ontwerpen. Veelal in expressieve vormen en sprankelende kleuren. Op deze traditie willen wij verder bouwen’, vertelt Joel Booy aan Lourens bij de introductie van hun nieuwste ontwerpen voor Leolux, waaronder de intrigerende bank Pulla en het 3-in-1 karpet Frame. Zijn vrouw Kate Booy kan er vanwege hun pasgeboren baby niet bij zijn. 

Familie 
Joel: ‘Leolux is een familiebedrijf en wij zijn nu onderdeel van die familie. We denken mee over de collectie, ontwerpen modellen én letten daarnaast eigenlijk op álles: van de fotografie tot de stof- en leerkleuren, van de beurspresentatie tot de visuals. We hebben overal een mening over. Ook duurzaamheid is voor ons een keypoint. Leolux is een eigentijdse meubelproducent, die – net als wij – dán weer furore maakt met ingetogen meubels, dán weer met werk dat een meer sculpturaal, bijna poëtisch karakter heeft.’ 

Pulla is een broodje 
Het bankenprogramma Pulla is rond en zacht en daardoor uiterst actueel. De naam, maar ook de vormgeving - waarbij de zitting, rug en armen elkaar omarmen en overlappen - zijn losjes gebaseerd op het gevlochten Finse Pulla-brood. Joel Booy, met een Nederlandse vader en Finse moeder, vertelt: ’In mijn jeugd in Australië kwamen onze families met kerst samen en zette mijn moeder meestal Pulla op tafel, Fins vlechtbrood. De zachte volumineuze rondingen van het brood hebben we in dit ontwerp verwerkt.’ 

Leesfauteuil Anton 
Anton is een luie ,maar ook stoere leesfauteuil met een verchroomd frame. Optioneel met bijpassende poef. Joel: ‘De vlakverdeling vraagt haast om speelse kleur- en materiaalcombinaties. Kies bijvoorbeeld de binnen- en buitenkant in andere kleuren, of een combinatie van stof en leer.’ 

Karpet Frame 
Met het karpet Frame is Truly Truly trendsettend. Het is immers helemaal in om meerdere karpetten met elkaar te combineren; naast, of over elkaar. Frame is een soort 3-in-1 kleed. Joel: ‘Zo heeft het buitenste deel een lage pool, met een vlakke structuur. Het ‘venster’ waaraan het karpet zijn naam dankt, heeft franjes in een aanvullende kleur. Het binnenste vak is weer vlakker met een nét iets intensere kleur.’ 

Geschreven op

Naar het overzicht

Maatwerk & experiment

In een wereld vol massaproductie richt modeontwerper Rosalie Key zich bewust op het tegenovergestelde: maatwerk. Vanuit haar Rotterdamse... Lees meer »

Groot geworden door klein te blijven

Freek Fidder, eigenaar van Fidder slapen in Woerden en de Hästens stores Den Haag en Rotterdam helpt met zijn jarenlange ervaring klanten... Lees meer »

Zwart goud met een oranje tintje

Het wordt gezien als een ware delicatesse. Om de smaak zo puur mogelijk te houden, eet je het direct vanaf de muis van je gebalde vuist.... Lees meer »

Je brein weer in balans

In de snelle maatschappij waarin we leven krijgt ons brein dagelijks miljoenen prikkels te verwerken, terwijl onze hersenen daar helemaal... Lees meer »

Sterren service in de bergen

De Nederlander Michel Wichman runt al jaren het populaire Hotel Spitzhorn in het Zwitserse Saanen-Gstaad. De hotelier in hart en nieren... Lees meer »

Van Villa Kakelbont tot Harley-Davidson

Voormalig uitgever van Lourens J.C. Magazine Roy Dijs woont al jaren in Spanje. Tijdens een wandeling in de Haarlemmerhout blikt hij terug... Lees meer »

Luister naar je ziel

Auteur en filmmaker Baptist de Pape zou eigenlijk advocaat worden. Maar op het moment dat hij zijn handtekening zou zetten onder een lucratief... Lees meer »

Grote schoenen om te vullen 

‘Zonder liefde voor mensen en wat hen beweegt, kun je dit vak niet uitoefenen.’ Brigitte Rutten-Wilbrink (34) maakte na een bliksemcarrière... Lees meer »

Geloof in positiviteit

Met zijn couturecollecties wil Sepehr Maghsoudi mensen een spiegel voorhouden. Taboes in de maatschappij doorbreken. Maar bovenal wil hij... Lees meer »

Door de bril van Sherlock Holmes

Al zeventien jaar is Hans Aarsman de fotodetective van de Volkskrant. Voor zijn wekelijkse rubriek De Aarsman Collectie, pluist hij nieuwsfoto’s... Lees meer »