‘Leolux heeft lef’

Kate en Joel Booy vormen samen ontwerpstudio Truly Truly. Het internationale koppel heeft roots in Nederland, Australië en Finland. Alweer twee jaar zijn ze de art-directors van Leolux. Een perfecte match, vinden ze. ‘Wat Truly Truly gemeen heeft met Leolux, is ons streven naar originaliteit en creativiteit. Never be ugly!’ 
Door: Monique van Empel 

‘Leolux is een merk met lef. Het heeft een lange historie van originele en gedurfde ontwerpen. Veelal in expressieve vormen en sprankelende kleuren. Op deze traditie willen wij verder bouwen’, vertelt Joel Booy aan Lourens bij de introductie van hun nieuwste ontwerpen voor Leolux, waaronder de intrigerende bank Pulla en het 3-in-1 karpet Frame. Zijn vrouw Kate Booy kan er vanwege hun pasgeboren baby niet bij zijn. 

Familie 
Joel: ‘Leolux is een familiebedrijf en wij zijn nu onderdeel van die familie. We denken mee over de collectie, ontwerpen modellen én letten daarnaast eigenlijk op álles: van de fotografie tot de stof- en leerkleuren, van de beurspresentatie tot de visuals. We hebben overal een mening over. Ook duurzaamheid is voor ons een keypoint. Leolux is een eigentijdse meubelproducent, die – net als wij – dán weer furore maakt met ingetogen meubels, dán weer met werk dat een meer sculpturaal, bijna poëtisch karakter heeft.’ 

Pulla is een broodje 
Het bankenprogramma Pulla is rond en zacht en daardoor uiterst actueel. De naam, maar ook de vormgeving - waarbij de zitting, rug en armen elkaar omarmen en overlappen - zijn losjes gebaseerd op het gevlochten Finse Pulla-brood. Joel Booy, met een Nederlandse vader en Finse moeder, vertelt: ’In mijn jeugd in Australië kwamen onze families met kerst samen en zette mijn moeder meestal Pulla op tafel, Fins vlechtbrood. De zachte volumineuze rondingen van het brood hebben we in dit ontwerp verwerkt.’ 

Leesfauteuil Anton 
Anton is een luie ,maar ook stoere leesfauteuil met een verchroomd frame. Optioneel met bijpassende poef. Joel: ‘De vlakverdeling vraagt haast om speelse kleur- en materiaalcombinaties. Kies bijvoorbeeld de binnen- en buitenkant in andere kleuren, of een combinatie van stof en leer.’ 

Karpet Frame 
Met het karpet Frame is Truly Truly trendsettend. Het is immers helemaal in om meerdere karpetten met elkaar te combineren; naast, of over elkaar. Frame is een soort 3-in-1 kleed. Joel: ‘Zo heeft het buitenste deel een lage pool, met een vlakke structuur. Het ‘venster’ waaraan het karpet zijn naam dankt, heeft franjes in een aanvullende kleur. Het binnenste vak is weer vlakker met een nét iets intensere kleur.’ 

Geschreven op

Naar het overzicht

En er was licht

Het brein van kunstenaar Daan Roosegaarde staat nooit stil. Hij is innovatief, vernieuwend en bedenkt steeds weer dingen die verrassen en... Lees meer »

De ultieme asfalt-Jeep

De Jeep Wrangler heeft een speciaal plekje in het hart van iedere autoliefhebber. Het is een heerlijke wagen om offroad mee te rijden, maar... Lees meer »

Elke haar telt

Voor mensen met haarproblemen is het zetten van de eerste stap naar de winkel van Frans Koopal Haarwerken in Groningen vaak erg moeilijk.... Lees meer »

Erwin Olaf overleden

Erwin Olaf, Keyhole #6 • 2012 © Erwin Olaf. Courtesy Flatland Gallery. Een perfecte wereld met een barst erin. Dat toont de bekende fotograaf... Lees meer »

Kunstdetective Arthur Brand vindt overal ter wereld gestolen kunst terug

Kunstdetective Arthur Brand vindt overal ter wereld gestolen kunst terug. Hij beweegt zich tussen maffiabazen en politiekorpsen en zit aan... Lees meer »

Eindelijk weer haar

Het is een grote zorg van Layla Koopal. Ze ziet het afgelopen jaar steeds meer vrouwen die lijden aan frontale fibroserende alopecia (afgekort... Lees meer »

Schitterende creaties

De juwelier helpt mensen bij alle bijzondere momenten in hun leven, van geboorte, tot verloving, huwelijk, verjaardagen en overlijden. Hij... Lees meer »

Goodnight in bed

Ze vormen een filmisch, stoer drietal. John van der Klaauw, de grote ‘pater familias’ achter het familiebedrijf Goodnight Slaapkamers in... Lees meer »

Uit liefde ontstaan

Niets zorgt voor zo’n sterk fundament als houden van. Dat bewijst Avila Reizen, ontstaan omdat twee jonge mensen verliefd werden en niet... Lees meer »

Bij twijfel hard zingen

Sopraan Francis van Broekhuizen is een personality in de muziekwereld. Operahuizen en regisseurs werken graag met haar samen, niet alleen... Lees meer »