‘Leolux heeft lef’

Kate en Joel Booy vormen samen ontwerpstudio Truly Truly. Het internationale koppel heeft roots in Nederland, Australië en Finland. Alweer twee jaar zijn ze de art-directors van Leolux. Een perfecte match, vinden ze. ‘Wat Truly Truly gemeen heeft met Leolux, is ons streven naar originaliteit en creativiteit. Never be ugly!’ 
Door: Monique van Empel 

‘Leolux is een merk met lef. Het heeft een lange historie van originele en gedurfde ontwerpen. Veelal in expressieve vormen en sprankelende kleuren. Op deze traditie willen wij verder bouwen’, vertelt Joel Booy aan Lourens bij de introductie van hun nieuwste ontwerpen voor Leolux, waaronder de intrigerende bank Pulla en het 3-in-1 karpet Frame. Zijn vrouw Kate Booy kan er vanwege hun pasgeboren baby niet bij zijn. 

Familie 
Joel: ‘Leolux is een familiebedrijf en wij zijn nu onderdeel van die familie. We denken mee over de collectie, ontwerpen modellen én letten daarnaast eigenlijk op álles: van de fotografie tot de stof- en leerkleuren, van de beurspresentatie tot de visuals. We hebben overal een mening over. Ook duurzaamheid is voor ons een keypoint. Leolux is een eigentijdse meubelproducent, die – net als wij – dán weer furore maakt met ingetogen meubels, dán weer met werk dat een meer sculpturaal, bijna poëtisch karakter heeft.’ 

Pulla is een broodje 
Het bankenprogramma Pulla is rond en zacht en daardoor uiterst actueel. De naam, maar ook de vormgeving - waarbij de zitting, rug en armen elkaar omarmen en overlappen - zijn losjes gebaseerd op het gevlochten Finse Pulla-brood. Joel Booy, met een Nederlandse vader en Finse moeder, vertelt: ’In mijn jeugd in Australië kwamen onze families met kerst samen en zette mijn moeder meestal Pulla op tafel, Fins vlechtbrood. De zachte volumineuze rondingen van het brood hebben we in dit ontwerp verwerkt.’ 

Leesfauteuil Anton 
Anton is een luie ,maar ook stoere leesfauteuil met een verchroomd frame. Optioneel met bijpassende poef. Joel: ‘De vlakverdeling vraagt haast om speelse kleur- en materiaalcombinaties. Kies bijvoorbeeld de binnen- en buitenkant in andere kleuren, of een combinatie van stof en leer.’ 

Karpet Frame 
Met het karpet Frame is Truly Truly trendsettend. Het is immers helemaal in om meerdere karpetten met elkaar te combineren; naast, of over elkaar. Frame is een soort 3-in-1 kleed. Joel: ‘Zo heeft het buitenste deel een lage pool, met een vlakke structuur. Het ‘venster’ waaraan het karpet zijn naam dankt, heeft franjes in een aanvullende kleur. Het binnenste vak is weer vlakker met een nét iets intensere kleur.’ 

Geschreven op

Naar het overzicht

Door de bril van Sherlock Holmes

Al zeventien jaar is Hans Aarsman de fotodetective van de Volkskrant. Voor zijn wekelijkse rubriek De Aarsman Collectie, pluist hij nieuwsfoto’s... Lees meer »

Toekomstgerichte visie

Het bruist op het terrein van interieurontwerper Piet-Jan van den Kommer in Stompetoren, bij Alkmaar. Gelijktijdig met zijn plannen om een... Lees meer »

‘Leolux heeft lef’

Kate en Joel Booy vormen samen ontwerpstudio Truly Truly. Het internationale koppel heeft roots in Nederland, Australië en Finland. Alweer... Lees meer »

Stitching Stories: ‘Iedereen draagt een eigen verhaal uit’

Tijdens haar modeopleiding fietste Carmen Luijt (25) graag kriskras door Rotterdam. Ze genoot van het straatbeeld waarin verschillende culturen... Lees meer »

Hoeder van cultureel erfgoed

Gieten en plakken. Dat is kortgezegd hoe Oscar Paanen en zijn team authentieke plafonds in ere herstellen of herornamenteren. Maar het is... Lees meer »

Toekomstgerichte visie

Het bruist op het terrein van interieurontwerper Piet-Jan van den Kommer in Stompetoren, bij Alkmaar. Gelijktijdig met zijn plannen om een... Lees meer »

‘Al die ideeën willen eruit’

Ze maakt al zestig jaar radio, schrijft columns en heeft een eigen podcast. Radio-icoon Tineke de Nooij (80) denkt nog lang niet aan stoppen... Lees meer »

Vegan pioniers met een missie

Van eten tot cosmetica: vegan is hot. Steeds meer mensen kiezen voor plantaardige producten, merken Suzanne Smal van Biocare Online en Sanne... Lees meer »

Als iemand die je lief is dementie heeft

Dementie is een van de meest voorkomende ziektes in Nederland. Het is een ‘stille epidemie’, want gek genoeg praten mensen zelden over wat... Lees meer »

Businesscoach voor vrouwelijke ondernemers

Volg je intuïtie. Geloof in jezelf. Zet je passie om in zakelijk succes en je leven wordt mooier dan je ooit had durven dromen. Het zijn... Lees meer »